Uutiset

Opiskelijat auttoivat Hiltiä ymmärtämään sen asiakkaiden taloudellista päätöksentekoa

Hilti (Suomi) Oy ja Kauppakorkeakoulu yhdistivät voimansa selvittääkseen Hiltin työkalupalvelun taloudellisia vaikutuksia sekä kehittääkseen palvelun myyntiprosessia asiakasyritysten talousjohdon kanssa.
Räätälöity opiskelijaprojekti Hiltille, projektiryhmä päätöstapaamisessa
Aallon projektitiimi sekä Hiltin pääkontakti: Mirel Leino-Haltia (vas.), Tommi Vihervaara, Sebastian Möller, Joose Leppänen ja Jonne Savo (Hilti). Kuva: Aalto-yliopisto / Annemari Rautio

Hilti on mullistanut työkalumarkkinoita työkalujen leasing-palvelullaan (Työkalupalvelu), jossa asiakas ostamisen sijaan ”vuokraa” työkalut Hiltiltä usean vuoden ajaksi. Työkalupalvelun mukana tulee paljon taloudellisia etuja, joilla asiakkaat pystyvät lievittämään tai jopa poistamaan epäsuoria kustannuksia ja taloudellisia riskejä. 

Hilti haluaa myyntiprosessin aikana käydä keskustelua ja ymmärtää asiakasyritysten talousjohdon näkemyksiä ja päätöksentekoprosessia pienkalustohankintojen suhteen. Tällöin on tärkeää osata painottaa taloudellisia tunnuslukuja sekä kustannussäästöjä ja tuottavuusparannuksia.

Tältä pohjalta Kauppakorkeakoulun maisteriopiskelija Sebastian Möller ja kandidaattiopiskelija Joose Leppänen suunnittelivat ja toteuttivat projektitutkimuksen Hiltille. Projekti alkoi marraskuussa 2023, ja tutkimuksen tulokset esiteltiin Hilti Suomen johtoryhmän kokouksessa maaliskuun 2024 alussa. Projektin aikana opiskelijatiimi suunnitteli projektin vaiheet, kontaktoi haastateltavia, suoritti haastattelut sekä analysoi ja raportoi tutkimustulokset.

Tavoitteena ymmärtää talouspäättäjien ajattelua 

Opiskelijatiimi haastatteli erilaisten rakennusalan yritysten johtohenkilöitä saadakseen kattavan kuvan heidän päätöksentekoprosesseistaan ja tärkeimmistä keskittymisen kohteista pienkalustohankintojen ympärillä. Opiskelijat haastattelivat myös myyntiprosessin eri vaiheisiin erikoistuneita Hiltin työntekijöitä.

Akateemisena ohjaajana projektissa toimi työelämäprofessori Mirel Leino-Haltia Kauppakorkeakoulusta, joka oli hyvin tyytyväinen opiskelijoiden toimintaan projektin aikana. 

”Joose ja Sebastian ymmärsivät nopeasti toimeksiannon suunnan sekä potentiaalisten asiakkaiden näkökulman. Tiimi toimi hyvin itseohjautuvasti, ja saadut näkemykset saadaan varmasti Hiltillä nopeasti käytäntöön. Oli ilo ohjata ja seurata Sebastianin ja Joosen toimintaa”.

Hilti luomassa muutosta rakennusalalla

Total Cost of Ownership on asia, johon moni pienemmän yrityksen johtohenkilö ei välttämättä vielä edes kiinnitä huomiota. ”Opiskelijoiden luomalla työkalupakilla ”toolkitillä” Hiltin myyntihenkilöt pystyvät hyvin saattamaan asiakkaiden tietoon työkalujen omistamisesta koituvia epäsuoria kustannuksia. Esimerkiksi varkaudet ovat joillekin toimijoille rakennusalalla merkittävä odottamaton kustannuserä. Hiltin työkalupalveluun kuuluu varkausturva”, sanoo Hiltin Jonne Savo, Head of Tool Park Solutions. 

Kestävän kehityksen edistäminen sekä vastuullisuusraportointi ovat rakennusalalla kasvava ilmiö. Pienempi hiilijalanjälki sekä kiertotalousmalli työkalupalvelussa tekevät siitä monien haastateltavien silmissä houkuttelevamman vaihtoehdon. ”Meidän olisi hyvä myös alkaa käydä keskustelua asiakasyritysten vastuullisuusjohtajien kanssa”, lisää Jonne Savo vielä palautekeskustelun lopussa. 

Premium Partner - Hilti

Kauppakorkeakoulun partneri vuodesta 2021.

Lue lisää
People are standing in front of a wall with huge picture of people with red shirts sitting on a coffee break and a Hilti logo. People are talking with eachoterh.

Räätälöidyt opiskelijoiden yritysprojektit / Customized Student Business Projects

Kauppakorkeakoulun Räätälöidyt opiskelijoiden yritysprojektit -konsepti on suunniteltu yrityksille tehtäviä tutkimus- ja selvitysprojekteja varten ja sen lähtökohtana ovat yrityksen tarpeet.

Lue lisää
Opiskelijoita Kauppakorkeakoululla. Kuva: Aalto-yliopisto / Unto Rautio
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Two students watching measurements from a computer
Opinnot Julkaistu:

Health Technology Engineering -ohjelma antaa valmiudet kehittää innovatiivisia teknisiä ratkaisuja terveyteen liittyviin ongelmiin

Uudessa maisteriohjelmassa yhdistyvät tekninen osaaminen ja käytännön ymmärrys terveyteen liittyvissä kysymyksissä.
Anton Jantunen Aberdare vuorilla Keniassa.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Anton Jantunen: Työssäni erityisen hyödyllisiä taitoja ovat analyyttisyys ja isojen kokonaisuuksien ja eri asioiden keskinäisten yhteyksien ymmärtäminen

Anton Jantusen polku vei isojen konsulttiyritysten ja startupien kautta töihin Nairobiin YK:n sanitaatioon, hygieniaan ja kuukautisterveyteen keskittyvään rahastoon, missä hän keskittyy innovatiivisten rahoitusmallien kehittämiseen.
Course work for Smart Wearables
Opinnot Julkaistu:

Smart Wearables -kurssit opettavat opiskelijoille insinööri- ja muotoilutaitoja

Smart Wearables -kurssien monialaisissa tiimeissä syntyy uskomattoman luovia projekteja, joiden parissa eri alojen opiskelijat pääsevät oppimaan toisiltaan.
Kuva opiskelijoista juttelemassa
Opinnot Julkaistu:

Tauolta tutkintoon - Back on track –työpajasarja 8.10. & 29.10.2024

Aallon opintopsykologit ja opinto-ohjaaja järjestävät kahden kerran mittaisen workshopsarjan opintoihin palaaville tai viimeisen vuoden aikana hyvin vähän opiskelleille syksyllä 2024 englanniksi.