Uutiset

Opiskelija Roman Suran halusi laittaa hyvän kiertämään ja ryhtyi kansainväliseksi tutoriksi

Romanin mielestä tutorointi on palkitsevaa, sillä hän on saanut ystäviä ympäri maailmaa ja oppinut tulemaan toimeen monenlaisten ihmisten kanssa.
Picture of Roman Suran

Kuka olet ja mitä opiskelet?

Olen Roman ja aloitin opinnot Aallossa vaihto-opiskelijana viime lukuvuonna. Pandemiasta sekä etäopiskelusta huolimatta pidin opinnoista ja viihdyin täällä, joten päätin hakea Aalto-yliopistoon maisteriopintoihin.

Tällä hetkellä suoritan maisterintutkintoa Sähkötekniikan korkeakoulussa ja kirjoitan diplomityötäni Sähkötekniikan ja automaation laitoksella. Yksi harrastuksistani on toimia SIK:n kv-ISOna eli tutorina kansainvälisille opiskelijoille.

Miksi hait kv-ISOksi?

Aalto-yliopiston ja AYY:n luoma yhteisö on inspiroinut minua pohtimaan, miten meidän tulisi kohdella toisiamme yhteiskunnassa. Hain kv-ISOksi, koska tiedän tarkalleen miltä uusista kansainvälisistä opiskelijoista tuntuu, kun he tulevat uuteen maahan. He saattavat kohdata monia haastavia tilanteita vaihto-opintojensa alussa. Kv-ISOn tehtävä on auttaa heitä ja tehdä saapumisesta mukavampaa sekä vähemmän stressaavaa.

Mitä tehtäviä kv-ISO-toimintaan kuului?

Kv-ISOn tehtäviin kuuluu esimerkiksi saapuvien opiskelijoiden avainten noutaminen, tapahtumista tiedottaminen ja kysymyksiin vastaaminen. Lisäksi annoin opiskelijoille vinkkejä vapaa-ajanviettomahdollisuuksista Suomessa.

Teimme tutor-ryhmämme kanssa monia asioita yhdessä. Pelasimme esimerkiksi ”beer-pongia” ja krokettia, kävimme lounaalla, osallistuimme orientaatioviikon juhliin ja haalareiden sovitukseen sekä kävimme patikoimassa Nuuksion kansallispuistossa.

Kiitos tutor-kokemuksen, olen myös saanut ystäviä ympäri maailmaa sekä paljon hyviä muistoja.

Roman Suran

Mikä on kv-ISOn tärkein ominaisuus?

Tärkeintä on olla hyväntahtoinen, kunnioittava ja nöyrä. Näin luodaan ympäristö, jossa ryhmän jäsenet tuntevat olonsa mukavaksi ja kokevat ryhmän toiminnan hyödylliseksi.

Mitkä ovat kv-ISOna toimimisen hyödyt?

Olen oppinut johtamaan monikulttuurista ryhmää ja työskentelemään erilaisten ihmisten kanssa. Kiitos tutor-kokemuksen, olen myös saanut ystäviä ympäri maailmaa sekä paljon hyviä muistoja.

Kv-ISOna toimiminen mahdollistaa tutustumiseen monista eri taustoista tuleviin opiskelijoihin. On tärkeää oppia työskentelemään ryhmässä yhteisten tavoitteiden eteen yksilöiden välisen kilpailun sijaan, mikä on tärkeä taito myös työelämää ajatellen.

Millainen oma tutorisi oli, kun aloitit Aallossa?

He tukivat meitä ja yrittivät aina löytää ratkaisut ongelmiimme. Kun itse aloitin kv-ISOna, otin mallia omista tutoreistani: aloitimme yhteydenpidon jo ennen Suomeen saapumista, tarjosin apua ja rohkaisin opiskelijoita kysymään kysymyksiä.

Aalto-yhteisö ja suomalaisten rehtiys olivat tekijöitä, jotka aikoinaan auttoivat minua löytämään paikkani Suomesta. Omalla tutor-ryhmälläni oli todellakin iso vaikutus tähän.

Hakuaika Sähkötekniikan korkeakoulun isoksi vuodelle 2022 on nyt auki!

Hakulomake Sähköinsinöörikillan (SIK) isoksi täällä. Haku on auki 28.2.2022 asti.

Hakulomake Automaatio- ja systeemitekniikan killan isoksi täällä. Haku on auki 20.2.2022 asti.

Lue lisää kokemuksia tutoroinnista

Kuvassa Oskari Ponkala talvisessa maisemassa

Tutor Oskari Ponkala: “Tutorointikokemus kasvattaa”

Elektroniikkaa ja sähkötekniikkaa opiskelevan Oskarin mieleen ovat jääneet erityisesti kansainvälisten opiskelijoiden tutustuttaminen suomalaiseen saunakulttuuriin ja mielenkiintoiset keskustelut.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Otakaari 1 kyltti Y-siipi
Kampus, Opinnot Julkaistu:

Maarintalon toiminnot siirtyvät Kandidaattikeskukseen

Maarintalo suljetaan toukokuun lopussa.
EU parlamentti
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Milja Mieskolainen: Euroopan Parlamentin Schuman-harjoittelu ylitti odotukseni

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun laskentatoimen maisteriopiskelija Milja Mieskolainen oli jo aiemmin pohtinut hakemista harjoitteluun Euroopan Unioniin, mutta oli ajatellut harjoittelupaikan saamisen olevan liian haastavaa. Keväällä 2023 hän kuitenkin huomasi ilmoituksen harjoittelupaikoista ja päätti kokeilla hakemista, sillä avoinna oli kiinnostava paikka talouden hallinnan ja EMUn valvontayksikössä. Hakeminenkaan ei osoittautunut vaikeaksi. Milja haki paikkaa, sai sen ja harjoittelu Euroopan Parlamentissa alkoi lokakuussa.
Ihminen, joka katsoo kohti tulevaisuutta
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Viisi vinkkiä, joilla voit kehittää luovuuttasi tänä keväänä ja kesänä

YK viettää Maailman luovuuden ja innovaatioiden päivää 21. huhtikuuta. Kokosimme vinkkejä luovuuden oppimiseen.
Kaksi tummiin pukeutunutta miestä istuu suunnittelemiensa huonekalujen keskellä
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Aaltolaisten muotoilua esillä Milanon huonekalumessuilla

Italialaisen muotoilijan ja japanilaisen arkkitehdin suomalaisesta kulttuurista inspiroitunutta yhteistyötä nähdään Salone del Mobile -messuilla Milanossa huhtikuussa. INTERDEPENDENCE-näyttelyssä on esillä myös muita projekteja Aallosta.