Uutiset

Opiskelija Roman Suran halusi laittaa hyvän kiertämään ja ryhtyi kansainväliseksi tutoriksi

Romanin mielestä tutorointi on palkitsevaa, sillä hän on saanut ystäviä ympäri maailmaa ja oppinut tulemaan toimeen monenlaisten ihmisten kanssa.
Picture of Roman Suran

Kuka olet ja mitä opiskelet?

Olen Roman ja aloitin opinnot Aallossa vaihto-opiskelijana viime lukuvuonna. Pandemiasta sekä etäopiskelusta huolimatta pidin opinnoista ja viihdyin täällä, joten päätin hakea Aalto-yliopistoon maisteriopintoihin.

Tällä hetkellä suoritan maisterintutkintoa Sähkötekniikan korkeakoulussa ja kirjoitan diplomityötäni Sähkötekniikan ja automaation laitoksella. Yksi harrastuksistani on toimia SIK:n kv-ISOna eli tutorina kansainvälisille opiskelijoille.

Miksi hait kv-ISOksi?

Aalto-yliopiston ja AYY:n luoma yhteisö on inspiroinut minua pohtimaan, miten meidän tulisi kohdella toisiamme yhteiskunnassa. Hain kv-ISOksi, koska tiedän tarkalleen miltä uusista kansainvälisistä opiskelijoista tuntuu, kun he tulevat uuteen maahan. He saattavat kohdata monia haastavia tilanteita vaihto-opintojensa alussa. Kv-ISOn tehtävä on auttaa heitä ja tehdä saapumisesta mukavampaa sekä vähemmän stressaavaa.

Mitä tehtäviä kv-ISO-toimintaan kuului?

Kv-ISOn tehtäviin kuuluu esimerkiksi saapuvien opiskelijoiden avainten noutaminen, tapahtumista tiedottaminen ja kysymyksiin vastaaminen. Lisäksi annoin opiskelijoille vinkkejä vapaa-ajanviettomahdollisuuksista Suomessa.

Teimme tutor-ryhmämme kanssa monia asioita yhdessä. Pelasimme esimerkiksi ”beer-pongia” ja krokettia, kävimme lounaalla, osallistuimme orientaatioviikon juhliin ja haalareiden sovitukseen sekä kävimme patikoimassa Nuuksion kansallispuistossa.

Kiitos tutor-kokemuksen, olen myös saanut ystäviä ympäri maailmaa sekä paljon hyviä muistoja.

Roman Suran

Mikä on kv-ISOn tärkein ominaisuus?

Tärkeintä on olla hyväntahtoinen, kunnioittava ja nöyrä. Näin luodaan ympäristö, jossa ryhmän jäsenet tuntevat olonsa mukavaksi ja kokevat ryhmän toiminnan hyödylliseksi.

Mitkä ovat kv-ISOna toimimisen hyödyt?

Olen oppinut johtamaan monikulttuurista ryhmää ja työskentelemään erilaisten ihmisten kanssa. Kiitos tutor-kokemuksen, olen myös saanut ystäviä ympäri maailmaa sekä paljon hyviä muistoja.

Kv-ISOna toimiminen mahdollistaa tutustumiseen monista eri taustoista tuleviin opiskelijoihin. On tärkeää oppia työskentelemään ryhmässä yhteisten tavoitteiden eteen yksilöiden välisen kilpailun sijaan, mikä on tärkeä taito myös työelämää ajatellen.

Millainen oma tutorisi oli, kun aloitit Aallossa?

He tukivat meitä ja yrittivät aina löytää ratkaisut ongelmiimme. Kun itse aloitin kv-ISOna, otin mallia omista tutoreistani: aloitimme yhteydenpidon jo ennen Suomeen saapumista, tarjosin apua ja rohkaisin opiskelijoita kysymään kysymyksiä.

Aalto-yhteisö ja suomalaisten rehtiys olivat tekijöitä, jotka aikoinaan auttoivat minua löytämään paikkani Suomesta. Omalla tutor-ryhmälläni oli todellakin iso vaikutus tähän.

 

Hakuaika Sähkötekniikan korkeakoulun isoksi vuodelle 2022 on nyt auki!

Hakulomake Sähköinsinöörikillan (SIK) isoksi täällä. Haku on auki 28.2.2022 asti.

Hakulomake Automaatio- ja systeemitekniikan killan isoksi täällä. Haku on auki 20.2.2022 asti.

Lue lisää kokemuksia tutoroinnista

Kuvassa Oskari Ponkala talvisessa maisemassa

Tutor Oskari Ponkala: “Tutorointikokemus kasvattaa”

Elektroniikkaa ja sähkötekniikkaa opiskelevan Oskarin mieleen ovat jääneet erityisesti kansainvälisten opiskelijoiden tutustuttaminen suomalaiseen saunakulttuuriin ja mielenkiintoiset keskustelut.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Students
Opinnot Julkaistu:

Kemian tekniikan korkeakoulu avaa haun kesän 2023 kesätyöpaikkoihin tutkimusryhmissä

Etsimme innokkaita opiskelijoita liittymään joukkoomme ensi kesäksi. Yhteensä 24 paikkaa auki kaikilla laitoksillamme. Ihanteellinen hakija on erittäin motivoitunut ja kykenee esimerkiksi avustamaan ja suorittamaan erilaisia laboratoriotehtäviä, kokeita ja kehittämään omia tutkimustaitoja. Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus saada käytännön kokemusta tutkimushankkeista ja työskennellä rinnakkain tohtoriopiskelijoiden ja post doc -tutkijoiden kanssa.
Risto Siilasmaa. Kuva: WithSecure
Yhteistyö Julkaistu:

Yrittäjä Risto Siilasmaa kannustaa opiskelijoita muuttamaan maailmaa

Aalto-yliopiston alumni, Risto Siilasmaa rohkaisi Aalto International Talent -ohjelman osallistujia muuttamaan maailmaa.
.
Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopiston kesäkoulun hakuaika kesän 2023 kursseille alkaa

Kesäkoulun kurssivalikoimasta 2023 löytyy viisi kandidaattitason kurssia ja kolme maisterivaiheen kurssia, ja ne on suunnattu niin poikkitieteelliselle ja kansaiväliselle osallistujakunnalle.
Utuinen ihmishahmo näyttää kävelevän pois päin, varjo heijastuu vaalealle pinnalle
Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Maisteriopiskelijoiden näyttely Suomen valokuvataiteen museossa

Valokuvataiteen pääaineen maisteriopiskelijoiden MoA in Photography 23 -näyttely on esillä 12. maaliskuuta asti.