Uutiset

Opi tutkimusdatan hallinnasta ja avoimesta tieteestä

Aalto-yliopisto tarjoaa ilmaista koulutusta tutkimusdatan hallinnasta ja avoimesta tieteestä. Aallon data-agentit ja laajempi Research Data Management Network järjestävät kahdesti vuodessa webinaarisarjan, joka kattaa laajan skaalan perusteista erityisaiheisiin. Ilmoittaudu mukaan!
Illustration of hands dropping shapes into interconnected boxes with different shape labels

Yhä useampi rahoittaja vaatii datanhallintasuunnitelmia (DMP) ja avoimen tieteen käytäntöjä, kuten avointa julkaisemista ja tutkimusdatan avaamista. Tee elämästäsi helpompaa ja työstäsi vaikuttavampaa ja tule mukaan oppimaan avoimesta tieteestä ja hyvästä datanhallinnasta! Webinaarimme ovat avoimia ja maksuttomia myös Aallon ulkopuoliselle osallistujille, eivätkä ne vaadi aihepiirien aiempaa osaamista.

Syksyn koulutustarjonta

Koulutukset sopivat erityisesti tutkijoille, opiskelijoille ja yliopistojen palveluhenkilöstölle. Jokaisessa webinaarissa on mahdollisuus kysyä kysymyksiä ja keskustella aiheista asiantuntijoidemme kanssa joko heti koulutuksen aikana tai lopun kysymysosiossa. Osassa koulutuksista on erityisesti aaltolaisia koskevaa sisältöä, mutta esitetyt perusperiaatteet ovat yleispäteviä.

Syksyn koulutussarja on jaoteltu seuraavasti: Tutkimusdatan hallinnan perusteet, CodeRefinery, Erityisaiheet: Avoin tiede, Erityiset datatyypit ja Koulukohtaiset webinaarit.

Tule osallistumaan keskusteluun – nähdään syksyn koulutuksissa!

Kysymyksiä voi lähettää tutkimusdatan hallinnan tukiosoitteeseen: [email protected]

Lisätietoa Aallon datatuesta löydät täältä:

Tutkimusdatan hallinta ja avoin tiede

Tutkimusdatan hyvä hallinta on osa laadukasta tutkimusprosessia ja luo kilpailuetua. Sivu kokoaa Aalto-yliopiston tuen, palvelut ja ohjeet tutkimusdatan hallintaan.

People talking with each other

Avoimen tieteen ja tutkimusdatan hallinnan koulutukset

Tarjoamme kaikille avoimia, ilmaisia koulutuksia tutkimusdatan hallinnasta ja avoimesta tieteestä.

RDM training
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Aalto University Meet Our Teachers SCI Janne Halme 2022. Photo: Mikko Raskinen.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Yliopistonlehtori Janne Halme: Aurinkoenergia on ihan huippua!

: Janne Halmetta inspiroi lehmuskuja, jossa yhdistyvät puut, lehdet ja valo, joka siivilöityy puiden välistä. Vaikka aurinkokennon avulla voidaan tuottaa sähköä, elämää ylläpitävää fotosynteesiä se ei pysty korvaamaan.
Woman touching a long-sleeved Marimekko Unikko shirt on display
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Värejä laboratorioista ja pelloilta – tällainen on luonnonmukaisten tekstiilivärien tulevaisuus

Mitä enemmän muoti- ja tekstiiliteollisuuden ympäristövaikutuksista saadaan tietoa, sitä enemmän kestävien vaihtoehtojen kysyntä ja tarve kasvaa. Kansainvälinen tutkimusryhmä pyrkii korvaamaan myrkylliset synteettiset väriaineet luonnollisilla vaihtoehdoilla, joita saadaan esimerkiksi kasveista, mikrobeista ja ruokahävikistä.
Annika Järvelin and Hanna Castrén-Niemi have spent three weeks at three different clinics in Helsinki. Photo: Otto Olavinen, Biodesign.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Neuvola täyttää sata vuotta – tutkijat selvittävät, miten neuvolan seuraavan vuosisadan tarpeisiin voitaisiin vastata terveysteknologiaa hyödyntäen

Tutkijat selvittävät sitä, miten neuvolan seuraavan vuosisadan tarpeisiin voitaisiin vastata Stanfordin yliopistosta lähtöisin olevien Biodesign-menetelmien keinoin.
Elias Rantapuska, photo by Evelin Kask
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

OP Ryhmän Tutkimussäätiöltä 1,2 miljoonaa euroa kolmen suomalaisyliopiston tutkimushankkeelle

Laadukasta tutkimusta ei synny ilman kallista tutkimusdataa ja ihmisiä, toteaa rahoitusalan ja rahoitusinstituutioiden tutkimushanketta Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa johtava professori Elias Rantapuska.