Uutiset

"On ilo auttaa opiskelijoita" - oppia ja insipiraatiota mentoroinnista

Aalto International Talent -ohjelman mentori kertoo kokemuksistaan.
Matti Aksela kuvattuna siten, että suorakaiteen muotoinen valkoinen valo osuu hänen kasvoihinsa, tausta on tumma, sinisävyinen.
Matti Aksela. Kuva: Aleksi Poutanen.

Yliopisto-opiskelu merkitsee monille aikaa, jolloin tutkitaan omia kykyjä ja pohditaan tulevaisuutta. Kun opiskelijat Aalto-yliopistossa miettivät tulevia mahdollisuuksia ja haasteitaan, he voivat saada tuekseen työelämässä jo toimivan mentorin. Kysyimme Aalto-yliopiston International Talent -ohjelman mentorilta hänen kokemuksistaan ohjelmasta. Aalto International Talent -ohjelma tarjoaa ryhmämentorointia kansainvälisille opiskelijoille.

Tilaisuus oppia

Matti Aksela, tekniikan tohtori, VP, Services, WithSecure Oyj,
International Talent -mentori kolmatta kertaa: 

”Kun itse opiskelin Teknillisessä korkeakoulussa (nykyisin Aalto-yliopisto) yksi hienoimpia asioita oli päästä näkemään, millaista elämä on valmistumisen jälkeen. Yhteydet yritysten edustajiin olivat äärimmäisen arvokkaita, vaikkei tilaisuuksia tarjoutunutkaan kovin usein. 

Kansainvälisten opiskelijoiden mentorointiohjelma puoltaa paikkansa jo siksi, että meidän on saatava houkuteltua terävimmät ihmiset Suomeen ja sijoittumaan parhaalla mahdollisella tavalla työelämään. Monimuotoisuus on minulle tärkeää ja haluan auttaa heitä, jotka eivät ole Suomesta kotoisin tai tunne suomalaista työkulttuuria. Ohjelmassa voin keskustella eri taustaisten opiskelijoiden kanssa ja tarkastella asioita heidän näkökulmastaan.

Minulle on ilo auttaa opiskelijoita ja tarjota heille mahdollisuuksia, joita itse opiskellessani kaipasin eli tilaisuutta tavata ihmisiä, joilla on kokemusta, ja esittää heille kysymyksiä.

Mentorointi on myös hyvä tapa harjoitella vuorovaikutustaitoja. Kun koetan selittää jotain asiaa toiselle ymmärrettävästi ja selkeästi, opin itsekin ymmärtämään sitä paremmin. Voidakseni jakaa jotain, minun täytyy ensin jäsentää asia omassa päässä ja välittää se sitten niin, että muutkin ymmärtävät. 

Ohjelma merkitsee minulle jatkuvaa oppimista ja tilaisuutta antaa oma panos Aalto-yhteisölle sekä tutustua lahjakkaisiin opiskelijoihin.”

Mikä on Aalto International Talent -ohjelma?

Aalto International Talent -ohjelma käynnistyi vuonna 2020. Ohjelmassa on ollut mukana yli 500 kansainvälistä maisteri- ja tohtoriopiskelijaa sekä mentoreita 26 eri yrityksestä. Ohjelman arvostuksesta kertoo, että monet yritykset ovat osallistuneet siihen useampana vuonna. 

"Tarkoituksemme on perehdyttää opiskelijoita suomalaiseen työelämään ja -kulttuuriin ja auttaa heitä tutustumaan yrityksiin ja kehittämään verkostojaan. Tavoitteemme on rohkaista opiskelijoita jäämään Suomeen ja mahdollistaa pitkäjänteinen urakehitys täällä”, kertoo ohjelmasta vastaava Kaisa Paasivirta.

Artikkeli on julkaistu Aalto University Magazinen numerossa 32 huhtikuussa 2023.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Piano Top Loungessa
Kampus, Yhteistyö, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Opiskelijat päättivät: kaksi yhteiskäyttöistä pianoa saapui kampukselle

Aalto-yliopiston opiskelijoiden osallistavan budjetoinnin projektin voittajaksi nousi yhteiskäyttöinen piano.
Nesteen polttoainejalostamon tankit Porvoossa
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Yhteistyö Aallon kanssa tuo Nesteelle merkittävää taloudellista hyötyä

Yhteistyön tuloksena Nesteen polttoainetutkimukseen tuotiin digitaalisia työkaluja perinteisen testaamisen rinnalle.
Laboratory work at the School of Chemical Engineering
Yhteistyö Julkaistu:

Tervetuloa Unite! Engineering Biology -verkostoitumistapahtumaan 11.9.2024

Tapahtuman tavoitteena on tuoda yhteen yhdeksän Unite!-allianssiin kuuluvan yliopiston tutkijat edistämään avainteknologioita ja kestäviä prosesseja.
Skanskan kehitysjohtaja Jan Elfving esiintyy Rakennustekniikan päivässä 2024
Yhteistyö Julkaistu:

Rakennustekniikka kutsuu yrityksiä mukaan tulevaisuuden kehitystyöhön

Jo keväiseksi perinteeksi muodostunut rakennustekniikan laitoksen järjestämä sidosryhmätapahtuma Rakennustekniikan päivä pidettiin 25.4.2024 Dipolissa Otaniemessä.