Uutiset

“Oli inspiroivaa kuulla alumnien vinkkejä sekä kokemuksia työstä ja opiskelusta”

Jo perinteeksi muodostunut Kauppakorkeakoulun Welcome Evening -tapahtuma keräsi jälleen yli 150 uutta maisteriopiskelijaa sekä koulumme alumneja yhteen verkostoitumaan ja keskustelemaan urapoluista, opinnoista sekä työelämästä.
Opiskelijoita Kauppakorkeakoululla. Kuva: Aalto-yliopisto / Roope Kiviranta
Kauppakorkeakoulun opiskelijoita. Kuva: Roope Kiviranta.

Viime vuonna ensimmäistä kertaa etänä Zoom-alustalla järjestetty tilaisuus toteutettiin myös tänä vuonna samassa muodossa. Tilaisuudessa Kauppakorkeakoulun ulkoisten suhteiden päällikkö Jonna Söderholm toivotti uudet maisteriopiskelijat tervetulleiksi Kauppakorkeakoulun yhteisöön, ja kertoi koulumme monipuolisesta urapalvelutarjonnasta sekä alumnitoiminnasta.

Koulumme partneriyrityksen Konecranesin edustaja Milla Saari puolestaan valotti esityksessään tulevaisuuden työelämässä vaadittavia taitoja, joita ovat erityisesti kriittinen ajattelu, luovuus, kompleksinen ongelmanratkaisu, emotionaalinen älykkyys sekä palvelusuuntautuneisuus. Oman urapolun suunnittelemisessa ja löytämisessä Saari painotti etenkin luovaa ajattelua, verkostoitumista ja sosiaalisia taitoja sekä elämänlaajuista oppimista.

Keskustelujen rentous ja maanläheisyys vakuuttivat opiskelijat

Alun esitysten jälkeen opiskelijat jaettiin maisteriopintojensa pääaineen mukaan omiin keskusteluryhmiin, joissa samaa pääainetta opiskelleet alumnit vetivät keskusteluja opiskeluun, uraan ja työelämään liittyen. Alumnien läsnäolo sekä rohkaisevat vinkit ja kokemukset saivat paljon kiitosta opiskelijoilta.

”Tilaisuus oli hieno mahdollisuus kuulla erilaisista työmahdollisuuksista ja urapoluista maisteriopintojen aikana ja niiden jälkeen. Se oli todella inspiroivaa.”, kertoi eräs opiskelija palautteessaan. “Oli erittäin arvokasta saada käytännön tietoja henkilöiltä, jotka ovat käyneet läpi samanlaisia ​​kokemuksia kuin me.”, toinen opiskelija kertoo.

Etenkin keskustelujen rentous alumnien kanssa nousi monen opiskelijan palautteesta positiivisesti esille. ”Oli hämmästyttävää, kuinka maanläheinen tapahtuma oli.”, eräs opiskelija hehkuttaa. ”Oli mukavaa päästä keskustelemaan alumnien kanssa näin rennossa ilmapiirissä”.

Jokainen luo oman urapolkunsa, ja tämä vaatii kärsivällisyyttä ja rohkeutta saavuttaa omat unelmansa.

Kauppakorkeakoulun maisteriopiskelija

Alumnit jakoivat oppejaan työelämästä sekä vinkkejä työkokemuksen kerryttämiseen

Kauppakorkeakoulun johtamisen ja kansainvälisen liiketoiminnan alumni Mia Arola kertoo, että johtamisen pääaineryhmässä keskustelunaiheiksi nousivat erityisesti työharjoittelupaikkojen löytäminen, tärkeimmät opit opinnoista sekä työelämätaidot. ”Erityisesti opiskelijoita kiinnosti tietää, minkälaisten kokemuksien kautta me alumnit olimme päätyneet nykyisiin työtehtäviimme ja minkälaisissa yrityksissä uran alkuvaiheen kokemuksia kannattaisi kerryttää.”, Nordealla liiketoiminnan kehittämisen ja tuotekehityksen parissa työskentelevä Arola kertoo.

Uravalintojen suhteen Arola kannusti toisen johtamisen alumnin kanssa opiskelijoita seuraamaan omia mielenkiinnonkohteita ja uteliaisuuttaan: ”Mielekäs työpaikka on aina kahden kauppa, joka on kiinni työnantajan ja työntekijän välisestä yhteensopivuudesta.”

Opinto- ja urakokemusten jakamisen lisäksi ryhmäkeskustelussa rikottiin myyttejä perinteisestä verkostoitumisesta. ”Alumniparini antoi hyvän neuvon vain olla ’hyvä tyyppi’ kaikille kohtaamilleen ihmisille. Minä puolestani kannustin olemaan läsnä ja utelias jokaisessa keskustelussa – sitä ei koskaan tiedä, mitä ovia juuri jokin tietty keskustelu luentosalin ovella saattaakaan avata tulevaisuudessa!” Arola kannustaa.  

Kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalveluiden erityisasiantuntija Tanja Makkonen iloitsee opiskelijoiden antamasta erinomaisesta palautteesta tilaisuuteen liittyen. ”Aiomme ehdottomasti järjestää tulevinakin vuosina tämän tilaisuuden, sillä sille on selvästi kysyntää opiskelijoiden keskuudessa. Verkostoituminen koulumme alumnien kanssa on arvokasta jo opintojen alusta lähtien, ja keskustelujen kautta opiskelijoille voi muodostua uudenlaisia urahaaveita”.

Uratapahtumia ja kestävää työn muotoilua

Järjestämme Kauppakorkeakoulussa vuosittain monia uratapahtumia, kuten ryhmämentorointitilaisuuksia. Kaikki uratapahtumat löytyvät JobTeaserin Events -osiosta (vain aalto-tunnuksilla). Lisäksi Aalto-yliopiston uusi Career Design Lab auttaa sekä opiskelijoita että alumneja muotoilemaan mielekästä ja kestävää työuraa tasa-arvon, kestävyyden ja hyvinvoinnin arvojen pohjalta. Alumneille suunnattuja työpajoja voi löytää Aalto Alumni Circlestä (vaatii kirjautumisen).

Lisätietoa:

Tanja Makkonen
Senior Manager, ura- ja rekrytointipalvelut
[email protected]

Fiona Jokivuolle
Koordinaattori, alumnisuhteet
[email protected]

Career Design Lab

Uramuotoilu on luova tapa rakentaa omaa urapolkua ja työn tulevaisuutta.

Keltainen

Kauppakorkeakoulusta valmistuneet työelämässä

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta valmistuneet työllistyvät hyvin koulutustaan vastaaviin hyväpalkkaisiin tehtäviin. Tältä sivulta löydät tietoa valmistuneidemme työllistymisestä sekä urakehityksestä.

Opiskelijoita käytävällä. Kuva: Aalto-yliopisto / Aino Huovio

Career Design Lab: ura- ja rekrytointipalvelut

Ura- ja rekrytointipalvelut opiskelijoille.

CDL

Työnantajapalvelut

Rekrytoi ja näy kampuksella! Ura- ja rekrytointipalveluiden tiimi auttaa työnantajia löytämään Aallon huippuopiskelijat kauppatieteiden, taiteen ja suunnittelun sekä tekniikan aloilta.

Employer services can help you in reaching students in many ways. Photo: Anni Hanen

Kauppakorkeakoulun alumnit

Kun valmistut Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta, sinusta tulee koulumme alumni. Kauppakorkeakoulun alumniyhteisö tarjoaa mahdollisuuksia elämänlaajuiseen oppimiseen, verkostoitumiseen sekä paremman liiketoiminnan ja yhteiskunnan rakentamiseen. Liity alumniyhteisöömme ja pidä yhteystietosi ajan tasalla Aalto Alumni Circlessä!

Better Business - Better Society seminar in December 2019, School of Business alumni networking after the seminar

Jaa kokemuksiasi opiskelijoiden kanssa

Kauppakorkeakoulun alumnina sinulla on mahdollisuus tukea nykyisiä opiskelijoitamme heidän opinnoissaan ja siirtymisessään työelämään esimerkiksi mentoroinnin sekä ura- ja työelämätapahtumien kautta.

Three students of the School of Business. Photo by Unto Rautio.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

CYBER_Aki-Pekka_Sinikoski010.jpg
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Perustieteiden korkeakoulun tutkijoita mukana nyt yhteensä viidessä tutkimuksen huippuyksikössä

Suomen Akatemia on valinnut yhteensä 11 uutta huippuyksikköä. Perustieteiden korkeakoulun tutkijat ovat mukana ottamassa selvää keinotekoisesti älykkäistä materiaaleista, matematiikan viimeisimpien edistysaskeleiden sovelluksista sekä ilmakehän molekyyliprosesseísta.
Opiskelijoita laboratoriossa
Yhteistyö Julkaistu:

Aalto-yliopiston ja ABB:n yhteistyö tuottaa uraauurtavia kestävän kehityksen innovaatioita

Aalto-yliopisto ja ABB kehittävät yhdessä maailmanluokan teknologioita, kun merenkulussa siirrytään sähköisiin, autonomisiin ja päästöttömiin ratkaisuihin. Yhteistyö on tiivistä myös sähkökäyttöjen digitaalisten kaksosten sekä sähköverkon 5G-ratkaisujen parissa. Taustalla on energiamurroksen vauhdittama sähköistyminen.
Lisa Schröder
Yhteistyö Julkaistu:

Kauppakorkeakoulun lahjoittajatarinoita: Lisa Schröder

"Säilyköön Aalto-yliopisto edistyksellisenä, voimaannuttavana ja jatkuvasti kehittyvänä instituutiona, jossa minulla oli etuoikeus opiskella!"
Kati Ovaska
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Kauppakorkeakoulun alumnitarina: Kati Ovaska

”Ei ole parempaa starttia työuralle kuin tilintarkastus”, kertoo alumnimme Kati Ovaska, joka valmistumisen jälkeen on löytänyt aina uusia haasteita talon sisältä. EY:llä kannustetaankin ottamaan uran suhteen ohjat omiin käsiin: 'Your career, it’s yours to build'.