Uutiset

New Standards -näyttely avautuu Venetsian arkkitehtuuribiennaalissa

Suomen Paviljongin näyttely käsittelee puuteollisuuden ja arkkitehtien yhteistyötä jälleenrakennuskauden asuntopulan helpottamiseksi.
New Stadards -näyttely Suomen Paviljongissa Venetsian arkkitehtuuribiennaalissa 2021, kuva Tanskan Aarhusista
Kuva: Juuso Westerlund / Archinfo Finland

Laura BergerPhilip Tidwell ja Kristo Vesikansa ovat kuratoineet New Standards - näyttelyn 17. Venetsian arkkitehtuuribiennaaliin Italiassa. Se on nähtävissä Suomen paviljongissa Venetsian Giardinissa 20. toukokuuta alkaen.

Näyttely kertoo tarinan teollisesta yhteenliittymästä, Puutalo Oy:stä, joka perustettiin vuonna 1940 vastaamaan toisen maailmansodan aiheuttamaan pakolaiskriisiin, kun 420 000 Karjalan evakkoa tarvitsi uuden kodin.

Alle vuosikymmenessä Puutalo Oy kasvoi yhdeksi maailman suurimmaksi esivalmistettujen puutalojen tuottajaksi. Pienellä valikoimalla erilaisia standardielementtejä pystyttiin toteuttamaan tuhansia talovariaatioita, jotka soveltuivat hyvin erilaisiin käyttötarkoituksiin, ilmastoihin ja kulttuureihin.

”Näyttely avaa uuden näkökulman kansainväliseen keskusteluun standardisoinnin ja sarjatuotannon merkityksestä”, kertoo Laura Berger. ”Huomionarvoista on, että Suomessa evakoille ei rakennettu väliaikaisia rakennuksia, vaan talot olivat hyvin suunniteltuja ja kestäviä.” Berger, Tidwell ja Vesikansa ovat toimineet hankkeen aikana Aallossa tutkijoina ja opettajina.

Menneisyyteen sukeltavan tutkimuksen ohella näyttely esittelee Puutalojen elämää ja nykypäivää palkitun valokuvaajan Juuso Westerlundin Helsingin Marttilassa, Tanskan Aarhusissa ja Kolumbian Barranquillassa ottamilla valokuvilla.

Toukokuun 20. päivästä lähtien näyttelyyn voi tutustua Suomen paviljongissa Venetsian Giardinissa ja virtuaalisesti osoitteessa newstandards.fi, jossa näyttelyn teemoihin voi tutustua jo ennakkoon.

Suomen New Standards -näyttelyn avajaiset pidetään torstaina 20. toukokuuta. Kaikille avoimessa verkkotapahtumassa kuullaan keskustelu puurakentamisesta ja sen mahdollisuuksista standardisoinnille ja yksilöllisten kotien luomiselle. Osallistu avajaisiin 20. toukokuuta kello 17.30 sivustolla newstandards.info. Tilaisuus on englanninkielinen.

New Standards -näyttely on esillä Suomen paviljongissa Venetsian arkkitehtuuribiennaalissa 21. marraskuuta saakka.

Lisätietoa:

Suomen näyttely: Archinfo

Venetsian arkkitehtuuribiennaalin verkkosivut

newstandards.info

Suomen näyttely Venetsian arkkitehtuuribiennaalissa 2020 kunnioittaa jälleenrakennus-Suomen tehdasvalmisteisia puutaloja

Näyttelyn tekijöiksi on valittu kolme Aalto-yliopiston tutkijaa ja opettajaa.

Lue lisää
arkkitehdit Philip Tidwell, Kristo Vesikansa ja Laura Berger seisovat katsoen kameraan
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Image from the conferment ceremony
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:
EU parlamentti
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Milja Mieskolainen: Euroopan Parlamentin Schuman-harjoittelu ylitti odotukseni

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun laskentatoimen maisteriopiskelija Milja Mieskolainen oli jo aiemmin pohtinut hakemista harjoitteluun Euroopan Unioniin, mutta oli ajatellut harjoittelupaikan saamisen olevan liian haastavaa. Keväällä 2023 hän kuitenkin huomasi ilmoituksen harjoittelupaikoista ja päätti kokeilla hakemista, sillä avoinna oli kiinnostava paikka talouden hallinnan ja EMUn valvontayksikössä. Hakeminenkaan ei osoittautunut vaikeaksi. Milja haki paikkaa, sai sen ja harjoittelu Euroopan Parlamentissa alkoi lokakuussa.
Ihminen, joka katsoo kohti tulevaisuutta
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Viisi vinkkiä, joilla voit kehittää luovuuttasi tänä keväänä ja kesänä

YK viettää Maailman luovuuden ja innovaatioiden päivää 21. huhtikuuta. Kokosimme vinkkejä luovuuden oppimiseen.
Shankar Deka on sähkötekniikan ja automaation laitoksen apulaisprofessori.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Robotiikka tarvitsee turvallisia käyttäytymismalleja

Robotiikka ja autonomiset järjestelmät kehittyvät nopeasti. Algoritmit, jotka kestävät häiriöitä ja epävarmuustekijöitä järjestelmässä ja ympäristössä, ovat kehityksen kannalta kriittisiä.