Uutiset

New Standards -näyttely avautuu Venetsian arkkitehtuuribiennaalissa

Suomen Paviljongin näyttely käsittelee puuteollisuuden ja arkkitehtien yhteistyötä jälleenrakennuskauden asuntopulan helpottamiseksi.
New Stadards -näyttely Suomen Paviljongissa Venetsian arkkitehtuuribiennaalissa 2021, kuva Tanskan Aarhusista
Kuva: Juuso Westerlund / Archinfo Finland

Laura BergerPhilip Tidwell ja Kristo Vesikansa ovat kuratoineet New Standards - näyttelyn 17. Venetsian arkkitehtuuribiennaaliin Italiassa. Se on nähtävissä Suomen paviljongissa Venetsian Giardinissa 20. toukokuuta alkaen.

Näyttely kertoo tarinan teollisesta yhteenliittymästä, Puutalo Oy:stä, joka perustettiin vuonna 1940 vastaamaan toisen maailmansodan aiheuttamaan pakolaiskriisiin, kun 420 000 Karjalan evakkoa tarvitsi uuden kodin.

Alle vuosikymmenessä Puutalo Oy kasvoi yhdeksi maailman suurimmaksi esivalmistettujen puutalojen tuottajaksi. Pienellä valikoimalla erilaisia standardielementtejä pystyttiin toteuttamaan tuhansia talovariaatioita, jotka soveltuivat hyvin erilaisiin käyttötarkoituksiin, ilmastoihin ja kulttuureihin.

”Näyttely avaa uuden näkökulman kansainväliseen keskusteluun standardisoinnin ja sarjatuotannon merkityksestä”, kertoo Laura Berger. ”Huomionarvoista on, että Suomessa evakoille ei rakennettu väliaikaisia rakennuksia, vaan talot olivat hyvin suunniteltuja ja kestäviä.” Berger, Tidwell ja Vesikansa ovat toimineet hankkeen aikana Aallossa tutkijoina ja opettajina.

Menneisyyteen sukeltavan tutkimuksen ohella näyttely esittelee Puutalojen elämää ja nykypäivää palkitun valokuvaajan Juuso Westerlundin Helsingin Marttilassa, Tanskan Aarhusissa ja Kolumbian Barranquillassa ottamilla valokuvilla.

Toukokuun 20. päivästä lähtien näyttelyyn voi tutustua Suomen paviljongissa Venetsian Giardinissa ja virtuaalisesti osoitteessa newstandards.fi, jossa näyttelyn teemoihin voi tutustua jo ennakkoon.

Suomen New Standards -näyttelyn avajaiset pidetään torstaina 20. toukokuuta. Kaikille avoimessa verkkotapahtumassa kuullaan keskustelu puurakentamisesta ja sen mahdollisuuksista standardisoinnille ja yksilöllisten kotien luomiselle. Osallistu avajaisiin 20. toukokuuta kello 17.30 sivustolla newstandards.info. Tilaisuus on englanninkielinen.

New Standards -näyttely on esillä Suomen paviljongissa Venetsian arkkitehtuuribiennaalissa 21. marraskuuta saakka.

Lisätietoa:

Suomen näyttely: Archinfo

Venetsian arkkitehtuuribiennaalin verkkosivut

newstandards.info

Suomen näyttely Venetsian arkkitehtuuribiennaalissa 2020 kunnioittaa jälleenrakennus-Suomen tehdasvalmisteisia puutaloja

Näyttelyn tekijöiksi on valittu kolme Aalto-yliopiston tutkijaa ja opettajaa.

Lue lisää
arkkitehdit Philip Tidwell, Kristo Vesikansa ja Laura Berger seisovat katsoen kameraan
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Urban Tech Helsinki
Yhteistyö Julkaistu:

Helsingin kaupunki, Aalto-yliopisto, Helsingin yliopisto ja Metropolia etsivät yhdessä kestäviä kaupunkiratkaisuja

Kaupunki ja kolme korkeakoulua tekevät ensimmäistä kertaa hautomoyhteistyötä.
Pauli Liikala, Kauppakorkeakoulun alumni
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Kauppakorkeakoulun alumnitarina: Pauli Liikala

”Olen kiitollinen Kauppakorkeakoululle, sen opettajille ja opiskelukavereilleni siitä, että opiskelu siellä antoi minulle erinomaiset eväät työuralleni ja myös eläkevuosilleni.”, kertoo pitkän uran tietojärjestelmien, tietohallinnon ja niiden kehittämisen parissa tehnyt alumnimme Pauli Liikala, joka on vuosien aikana toiminut myös lukuisten opiskelijoiden mentorina.
Backed by 5G online event
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:
Methanol spray properties under engine like conditions.
Yhteistyö Julkaistu:

Björn Savénin lahjoitus Aalto-yliopistolle edistää merkittävästi vetytutkimusta

Vedyllä tulee olemaan ratkaiseva rooli uusiutuvan energian varastoinnissa. Vety voi toimia myös polttokennojen ja tulevaisuuden moottoreiden polttoaineena.