Uutiset

New Standards -näyttely avautuu Venetsian arkkitehtuuribiennaalissa

Suomen Paviljongin näyttely käsittelee puuteollisuuden ja arkkitehtien yhteistyötä jälleenrakennuskauden asuntopulan helpottamiseksi.
New Stadards -näyttely Suomen Paviljongissa Venetsian arkkitehtuuribiennaalissa 2021, kuva Tanskan Aarhusista
Kuva: Juuso Westerlund / Archinfo Finland

Laura BergerPhilip Tidwell ja Kristo Vesikansa ovat kuratoineet New Standards - näyttelyn 17. Venetsian arkkitehtuuribiennaaliin Italiassa. Se on nähtävissä Suomen paviljongissa Venetsian Giardinissa 20. toukokuuta alkaen.

Näyttely kertoo tarinan teollisesta yhteenliittymästä, Puutalo Oy:stä, joka perustettiin vuonna 1940 vastaamaan toisen maailmansodan aiheuttamaan pakolaiskriisiin, kun 420 000 Karjalan evakkoa tarvitsi uuden kodin.

Alle vuosikymmenessä Puutalo Oy kasvoi yhdeksi maailman suurimmaksi esivalmistettujen puutalojen tuottajaksi. Pienellä valikoimalla erilaisia standardielementtejä pystyttiin toteuttamaan tuhansia talovariaatioita, jotka soveltuivat hyvin erilaisiin käyttötarkoituksiin, ilmastoihin ja kulttuureihin.

”Näyttely avaa uuden näkökulman kansainväliseen keskusteluun standardisoinnin ja sarjatuotannon merkityksestä”, kertoo Laura Berger. ”Huomionarvoista on, että Suomessa evakoille ei rakennettu väliaikaisia rakennuksia, vaan talot olivat hyvin suunniteltuja ja kestäviä.” Berger, Tidwell ja Vesikansa ovat toimineet hankkeen aikana Aallossa tutkijoina ja opettajina.

Menneisyyteen sukeltavan tutkimuksen ohella näyttely esittelee Puutalojen elämää ja nykypäivää palkitun valokuvaajan Juuso Westerlundin Helsingin Marttilassa, Tanskan Aarhusissa ja Kolumbian Barranquillassa ottamilla valokuvilla.

Toukokuun 20. päivästä lähtien näyttelyyn voi tutustua Suomen paviljongissa Venetsian Giardinissa ja virtuaalisesti osoitteessa newstandards.fi, jossa näyttelyn teemoihin voi tutustua jo ennakkoon.

Suomen New Standards -näyttelyn avajaiset pidetään torstaina 20. toukokuuta. Kaikille avoimessa verkkotapahtumassa kuullaan keskustelu puurakentamisesta ja sen mahdollisuuksista standardisoinnille ja yksilöllisten kotien luomiselle. Osallistu avajaisiin 20. toukokuuta kello 17.30 sivustolla newstandards.info. Tilaisuus on englanninkielinen.

New Standards -näyttely on esillä Suomen paviljongissa Venetsian arkkitehtuuribiennaalissa 21. marraskuuta saakka.

Lisätietoa:

Suomen näyttely: Archinfo

Venetsian arkkitehtuuribiennaalin verkkosivut

newstandards.info

Suomen näyttely Venetsian arkkitehtuuribiennaalissa 2020 kunnioittaa jälleenrakennus-Suomen tehdasvalmisteisia puutaloja

Näyttelyn tekijöiksi on valittu kolme Aalto-yliopiston tutkijaa ja opettajaa.

Lue lisää
arkkitehdit Philip Tidwell, Kristo Vesikansa ja Laura Berger seisovat katsoen kameraan
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Unite! student holding a sign that says Get inspired, grow together, Let's Unite!
Yhteistyö Julkaistu:

Neljä opiskelijoiden hanketta saa Unite!-yliopistoallianssin siemenrahaa

Rahastolla aktivoidaan opiskelijoiden yhteisiä projekteja yhdeksän Unite!-yliopiston välillä.
Poikkeustilanne-kuvitus
Kampus, Poikkeustilanteet, Yliopisto Julkaistu:

Vesikatko Dipolissa 22.2. klo 8-15

Suunniteltu vesikatko alkaa klo 8.00 ja sen arvioitu päättymisaika on klo 15.00.
Pasi Laine
Yhteistyö Julkaistu:

Valmetin nimikkosali avattiin Otaniemessä

"Meillä on pitkäaikainen yhteistyö Aalto-yliopiston kanssa ja haluamme vahvistaa sitä entisestään. Tarvitsemme tulevaisuuden tekijöitä erilaisista taustoista ja koulutusohjelmista," toteaa Valmetin toimitusjohtaja Pasi Laine.
The magnetic properties of a material can affect how it interacts with light.
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijoille läpimurto: Yksisuuntaisen lasin kehitys vihdoin mahdollista

Tutkijat kehittivät uuden metamateriaalin, joka voi toimia monenlaisten teknologisten innovaatioiden pohjana.