Uutiset

New Standards -näyttely avautuu Venetsian arkkitehtuuribiennaalissa

Suomen Paviljongin näyttely käsittelee puuteollisuuden ja arkkitehtien yhteistyötä jälleenrakennuskauden asuntopulan helpottamiseksi.
New Stadards -näyttely Suomen Paviljongissa Venetsian arkkitehtuuribiennaalissa 2021, kuva Tanskan Aarhusista
Kuva: Juuso Westerlund / Archinfo Finland

Laura BergerPhilip Tidwell ja Kristo Vesikansa ovat kuratoineet New Standards - näyttelyn 17. Venetsian arkkitehtuuribiennaaliin Italiassa. Se on nähtävissä Suomen paviljongissa Venetsian Giardinissa 20. toukokuuta alkaen.

Näyttely kertoo tarinan teollisesta yhteenliittymästä, Puutalo Oy:stä, joka perustettiin vuonna 1940 vastaamaan toisen maailmansodan aiheuttamaan pakolaiskriisiin, kun 420 000 Karjalan evakkoa tarvitsi uuden kodin.

Alle vuosikymmenessä Puutalo Oy kasvoi yhdeksi maailman suurimmaksi esivalmistettujen puutalojen tuottajaksi. Pienellä valikoimalla erilaisia standardielementtejä pystyttiin toteuttamaan tuhansia talovariaatioita, jotka soveltuivat hyvin erilaisiin käyttötarkoituksiin, ilmastoihin ja kulttuureihin.

”Näyttely avaa uuden näkökulman kansainväliseen keskusteluun standardisoinnin ja sarjatuotannon merkityksestä”, kertoo Laura Berger. ”Huomionarvoista on, että Suomessa evakoille ei rakennettu väliaikaisia rakennuksia, vaan talot olivat hyvin suunniteltuja ja kestäviä.” Berger, Tidwell ja Vesikansa ovat toimineet hankkeen aikana Aallossa tutkijoina ja opettajina.

Menneisyyteen sukeltavan tutkimuksen ohella näyttely esittelee Puutalojen elämää ja nykypäivää palkitun valokuvaajan Juuso Westerlundin Helsingin Marttilassa, Tanskan Aarhusissa ja Kolumbian Barranquillassa ottamilla valokuvilla.

Toukokuun 20. päivästä lähtien näyttelyyn voi tutustua Suomen paviljongissa Venetsian Giardinissa ja virtuaalisesti osoitteessa newstandards.fi, jossa näyttelyn teemoihin voi tutustua jo ennakkoon.

Suomen New Standards -näyttelyn avajaiset pidetään torstaina 20. toukokuuta. Kaikille avoimessa verkkotapahtumassa kuullaan keskustelu puurakentamisesta ja sen mahdollisuuksista standardisoinnille ja yksilöllisten kotien luomiselle. Osallistu avajaisiin 20. toukokuuta kello 17.30 sivustolla newstandards.info. Tilaisuus on englanninkielinen.

New Standards -näyttely on esillä Suomen paviljongissa Venetsian arkkitehtuuribiennaalissa 21. marraskuuta saakka.

Lisätietoa:

Suomen näyttely: Archinfo

Venetsian arkkitehtuuribiennaalin verkkosivut

newstandards.info

Suomen näyttely Venetsian arkkitehtuuribiennaalissa 2020 kunnioittaa jälleenrakennus-Suomen tehdasvalmisteisia puutaloja

Näyttelyn tekijöiksi on valittu kolme Aalto-yliopiston tutkijaa ja opettajaa.

Lue lisää
arkkitehdit Philip Tidwell, Kristo Vesikansa ja Laura Berger seisovat katsoen kameraan

Laura Katariina Berger

Academy Postdoctoral Researcher
Department of Architecture
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Lennart Engels, Karolin Kull, Ágnes László, Julia Postrzech and Valenti Soler won the Habitare Design competition 2023.
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopiston sisustusarkkitehtuurin ja nykymuotoilun opiskelijatiimi voitti Habitare-suunnittelukilpailun 2023

Habitare-suunnittelukilpailu on tarkoitettu taiteen, muotoilun ja arkkitehtuurin opiskelijoille Suomessa. Tämän vuoden teemana kilpailussa oli ”Yhteisöllisyyden työkalut”. Teeman tarkoituksena oli rohkaista kilpailijoita muotoilemaan ja toteuttamaan uudenlaisia tapoja edistää yhdessäoloa ja vuorovaikutusta ihmisen mittakaavassa tai laajemminkin
People attending the Wellbeing Fair at Aalto's Wellbeing Week
Yliopisto Julkaistu:

Oasis mukana Aalto Wellbeing Weekillä

Oasis of Radical Wellbeing -hanke on mukana Wellbeing Weekillä 2.-6.10.
mika_sillanpaa_11_en.jpg
Nimitykset Julkaistu:

Mika A. Sillanpää: Olisi hyödyllistä, jos meillä olisi laboratoriossa pari mustaa aukkoa

Heisenbergin epätarkkuusperiaatteen kiertämisestä kvanttigravitaation osoittamiseen – professori venyttää kvanttifysiikan rajoja.
Red-haired woman standing outside of Aalto University Töölö building in Helsinki, surrounded by trees and grass. A bus and tram on the background.
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Vuoden MBA-alumni päätyi sattumalta humanitaariselle alalle – ”Huomasin, että minulle sopivat kriisit ja katastrofit”

Vuoden 2023 MBA-alumniksi on valittu Päivi Hurttia. Muun muassa journalismin ja viestinnän parissa uraa tehnyt Hurttia vietti juuri vuoden Etiopiassa. Työssään Punaisen Ristin kansainvälisellä komitealla hän auttoi varmistamaan, että humanitaarinen apu pääsee perille kaikille alueille.