Uutiset

Nettitapahtumia, ulkoilua ja yhteisöllisyyttä – näin tietotekniikan ja infon opiskelijat virittäytyvät etäwapputunnelmaan

Teekkariwappua ei ole peruttu, vaikkei tapahtumia voikaan järjestää normaalisti. Tietokillan ja Athenen opiskelijat jakavat vinkkinsä vapulle 2020.
Tietotekniikan opiskelija istuu haalareissa kalliolla
Kuva: Aleksi Lallukka

”Paras tapa päästä juhlatunnelmaan on olla tavalla tai toisella yhteyksissä toisiimme”

Aleksi Lallukka, tietotekniikan opiskelija ja Tietokillan tiedottaja

”Omiin vappusuunnitelmiini kuulunee ainakin etätapahtumien seuraaminen, yhteydenpito läheisten ja ystävien kanssa, ehkä jopa mökille lähtö. En olisi koskaan uskonut, että viettäisin teekkariwappua muualla kuin Otaniemessä, mutta toisaalta elämme erikoisia aikoja.

Tapahtumiin, jota en aio missata, kuuluvat muun muassa Fuksispeksit, Wappuriehan julistus sekä Wappuaaton huipentava lakin päähän painaminen. Myös jonkinlainen vappupäivän piknik on varmasti toteutettava. Tietokillalla ei ole luvassa varsinaisia etätapahtumia wappuna, mutta uskon, että etenkin etäkiltahuoneella voi päästä hyvään wapputunnelmaan.

Wappu on yhteisöllisyyden ja yhdessäolon juhlaa, joten paras tapa päästä juhlatunnelmaan on olla tavalla tai toisella yhteyksissä toisiimme. Hauskaa voi pitää etänäkin ja kuten hieman kliseisessä sanonnassakin todetaan, vappu on mielentila. Konkreettisina vinkkeinä haluaisin mainita ainakin Radiodiodin kevätradion sekä OUBS Liven kattavan wapputarjonnan. Ne ovat varmasti hyviä tunnelman nostattajia.”

Vapunjuhlintaa sisätiloissa
Kuva: Atte Makkonen

”Painan lakin päähäni fyysisesti yksin kotonani, mutta henkisesti yhdessä muiden kanssa”

Atte Makkonen, informaatioverkostojen opiskelija ja Athene-killan tiedottaja

”Athenen vapusta löytyy paljon kaikenlaista tapahtumaa, vaikka tänä vuonna vappu onkin erilainen kuin koskaan aikaisemmin. Monet tapahtumat ovat ennallaan, mutta tapahtumia on muokattu etävappuun sopiviksi.

Athenen vappu lähti käyntiin perinteisellä Wappukukalla eli nettisivuillamme ilmestyvällä wappukalenterilla: joka päivä putkahtaa uudesta luukusta jotain, jonka tarkoituksena on piristää athenelaisia ja aaltolaisia. Myös perinteinen Wappukukan Qkkachat-luukku toi vappufiilistä vappuviikon maanantaina, jolloin tasan vuorokauden kestävä chat-ohjelma toteutettiin etänä fyysisen studion puuttuessa. Athenelaiset ovat myös etäsitseilleet sekä vappuviikolla on monia yhteislähtöjä etänä eri tapahtumiin, kuten Mantan lakitukseen. 

Tietokoneen ruutua tulee katsottua paljon nyt vapun aikana. Sen vastapainoksi täytyy muistaa käydä ulkoilemassa ja nauttia myös näistä upeista säistä! Aion syödä vappuna vappuun sopivaa ruokaa, pukeutua vappuun kuuluvalla tavalla ja koristella kotini juhlaa varten. Näistä pienistä jutuista syntyy vapputunnelmaa.

Tänä vuonna painan lakin fyysisesti päähäni yksin kotonani, mutta onneksi teen sen henkisesti yhdessä muiden kanssa. Vaikka tämä vappu onkin erilainen kuin yleensä, uskon sen olevan ikimuistoinen!"

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Mira Hänninen
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Mira Hänninen: On inspiroivaa, että omalla työllä on positiivinen vaikutus yhteiskuntaan

Nykyisin Nesteellä työskentelevä alumnimme Mira Hänninen hakeutui Kauppakorkeakouluun yritysjuridiikan maisteriohjelmaan, sillä hän halusi enemmän käytännönläheistä yritysnäkökulmaa oikeustieteen opintoihinsa. ”Palkitsevinta opinnoissa oli juuri se, ettemme opiskelleet vain sääntelyn sisältöä vaan mietimme, millainen käytännön vaikutus sillä on yritysten liiketoimintaan ja päätöksentekoon.”
A Grid. Opiskelijoita istumassa tyynyillä ja työskentelemässä yhdessä.
Opinnot Julkaistu:

Aalto BIZ Case Development Center -projekti tähtää jokaisen yhtäläistä osallistumista tukevien oppimisympäristöjen luomiseen

Kauppakorkeakoulu tukee yhdenvertaisuutta, monimuotoisuutta ja inklusiivisuutta edistäviä hankkeita ja aloitteita.
The winning collection by Ruusa Vuori at Aalto University's fashion show Näytös23, a model walking on the catwalk
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Ruusa Vuori voitti Näytös23-palkinnon herkällä mallistollaan

Aalto-yliopiston muodin opiskelijoiden muotinäytöksessä perjantaina 26. toukokuuta nähtiin kandidaatti- ja maisteriopiskelijoiden mallistoja.
First Time Manager program workshop with students / photo: Johnny Jussila/AaltoEE
Opinnot Julkaistu:

Uusien esihenkilöiden keskinäinen vertaistuki korostui Aallon First Time Manager -ohjelmassa

Ohjelman vertaistapaamiset saavat osallistujilta kiitosta, ja osa on jatkamassa niitä koulutuksen jälkeenkin.