Uutiset

Näytös18 näytetään suoratoistona, Tekstiili18-näyttely auki

Aalto-yliopiston opiskelijoiden muotinäytös ja tekstiilisuunnittelun näyttely nähdään tänä viikonloppua Kaapelitehtaalla.
naytos_hq_31_preview_fi_fi.png

Tänään perjantai-iltana 21.00 Kaapelitehtaan Merikaapelihalliin rakennetulla catwalkilla nähdään yli kaksikymmentä Aalto-yliopiston opiskelijoiden vaatemallistoa. Paikalle odotetaan yli tuhatta kotimaista ja kansainvälistä vierasta. Tapahtuma on saanut viime vuosina runsaasti kansainvälistä huomiota, ja liput myytiin loppuun jo ensimmäisenä päivänä.

Näytös18-tapahtumaa on mahdollista seurata suoratoistona Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun Facebook-sivuilla.

Aalto-yliopiston tekstiilisuunnittelun opiskelijoiden Tekstiili18 -näyttely on auki Kaapelitehtaan Turbiinisalissa. 27.5. saakka. Näyttelyllä erityisaukiolo 25.5. myös Näytös18:n jälkeen klo 22.00-24.00.

Näyttely esittelee monitieteellisiä lähestymistapoja tekstiilisuunnitteluun sekä yhteistyöhankkeita muodin, sisustuksen ja luonnontieteiden kanssa. Esillä on myös yhteistyössä Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulun kanssa luotu 3D-hologrammi sekä näyttelytilaan heijastettu tanssiesitys.

Lue lisää:

Näytös18

Tekstiili18
 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Professori Maria Sammalkorpi
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutustu meihin: Professori Maria Sammalkorpi

Sammalkorpi on väitellyt tohtoriksi Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 2004. Väiteltyään Sammalkorpi on toiminut tutkijana mm. Princetonin ja Yalen yliopistoissa sekä Aalto-yliopistossa.
Kuva: Tima Miroschnichenko, Pexels.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkimus: Matalan hierarkian organisaatioissa isoja periaatekysymyksiäkin ratkotaan porukalla Slackissa

Aalto-yliopiston alumni, vieraileva tutkijatohtori Lauri Pietinalho New Yorkin yliopiston Sternin kauppakorkeakoulusta ja Aalto-yliopiston apulaisprofessori Frank Martela selvittivät tuoreessa tutkimuksessa, miten matalan hierarkian organisaatiot käsittelevät yhteisiä toimintaperiaatteita vastakkainasettelutilanteissa ja miten auktoriteetti niissä toimii.
bakteereja ohjataan magneettikentän avulla
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Fyysikot saivat bakteerit uimaan lähes täydellisissä riveissä

Bakteerien ohjaaminen onnistui magneettikentän avulla. Löytö auttaa ymmärtämään bakteeripopulaatioiden käyttäytymistä ja voi jatkossa auttaa esimerkiksi kehittämään uuden sukupolven materiaaleja, joista kaavaillaan apua muun muassa lääkkeiden kohdennettuun kuljettamiseen kehon sisällä.
2020 rajanylitykset pohjoismaissa
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat loivat ainutlaatuisen ennustemallin kuvaamaan pandemian leviämistä maiden rajojen yli

Pohjoismainen yhteishanke pureutui koronaviruksen leviämiseen vuonna 2020. Tutkimuksen avulla voidaan jatkossa ennakoida paremmin, milloin ja mitkä matkustusrajoitukset ovat pandemiaolosuhteissa tarkoituksenmukaisia.