Uutiset

Nani Pajunen asiantuntijaksi tiedekilpailuun

Nani Pajunen materiaalitekniikan laitokselta on kutsuttu asiantuntijajäseneksi tukemaan yhtä Helsinki Challenge -kilpailujoukkuetta.

Helsinki Challenge on Helsingin yliopiston tiede- ja innovaatiokilpailu.  

”Autan Generation Green -tiimiä heidän työssään. Impact camp -tapahtumassa tavoitteenamme oli yhdessä tiimin kanssa kirkastaa tutkimussuunnitelmaa ja miettiä erityisesti hankkeesta saatavien tulosten vaikuttavuutta”, Nani Pajunen kertoo.

Generation Green -tiimin tavoitteena on tuoda elinkaariajattelu ja kestävä kehitys uusien sukupolvien koulutuksen kautta jokapäiväiseen toimintaan ja päätöksentekoon farmasian alalla. Tulevaisuudessa kestävyys ja vastuullisuus on uusi normaali: Green is the new normal.

”Minusta Helsinki Challenge on todella hieno formaatti ja oli mahtavaa päästä mukaan prosessiin. Tulen jatkossakin olemaan tiimin apuna”, Pajunen kertoo.

”Olin iloinen huomatessani kuinka paljon hyvää työtä olemme prosessiteollisuuden kanssa viime vuosina tehneet. Elinkaariajattelu ja kestävät prosessit ovat tärkeässä roolissa kaikessa teollisessa toiminnassa jo nyt ja erityisesti tulevaisuudessa. On hienoa, että voin osaamiseni kautta edistää kestäviä ratkaisuja myös toisella teollisella toimialalla. Toivottavasti tämän hyvin alkaneen yhteistyön myötä voimme jatkossa aloittaa vaikka yhteisiä tutkimushankkeita. ”

Nani Pajusen oma tutkimus liittyy prosessiteollisuuden kestäviin ratkaisuihin. Hän on työssään selvittänyt mm. kuinka teollisuudessa voidaan parantaa materiaalitehokkuutta tuomalla elinkaariajattelu jo materiaalikehitys- ja tuotesuunnitteluvaiheeseen; kuinka kestävästä liiketoiminnasta tehdään kannattavaa koko alihankintaketjulle sekä mitkä tekijät yhteiskunnassa nopeuttavat tai toisaalta hidastavat siirtymistä kohti kestävämpää huomista ja kiertotaloutta.

 Lue lisää: http://challenge.helsinki.fi/blog/generation-green

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Image from the conferment ceremony
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:
EU parlamentti
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Milja Mieskolainen: Euroopan Parlamentin Schuman-harjoittelu ylitti odotukseni

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun laskentatoimen maisteriopiskelija Milja Mieskolainen oli jo aiemmin pohtinut hakemista harjoitteluun Euroopan Unioniin, mutta oli ajatellut harjoittelupaikan saamisen olevan liian haastavaa. Keväällä 2023 hän kuitenkin huomasi ilmoituksen harjoittelupaikoista ja päätti kokeilla hakemista, sillä avoinna oli kiinnostava paikka talouden hallinnan ja EMUn valvontayksikössä. Hakeminenkaan ei osoittautunut vaikeaksi. Milja haki paikkaa, sai sen ja harjoittelu Euroopan Parlamentissa alkoi lokakuussa.
Shankar Deka on sähkötekniikan ja automaation laitoksen apulaisprofessori.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Robotiikka tarvitsee turvallisia käyttäytymismalleja

Robotiikka ja autonomiset järjestelmät kehittyvät nopeasti. Algoritmit, jotka kestävät häiriöitä ja epävarmuustekijöitä järjestelmässä ja ympäristössä, ovat kehityksen kannalta kriittisiä.
Kesäinen Otaniemen rantanäkymä, jossa Aalto-yliopiston logo ja tapahtuman nimi sekä VTT:n ja Avoimen tieteen logot.
Kampus, Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 järjestetään Aalto-yliopistossa

Avoimen tieteen kesäpäivät pidetään Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella ja Zoomissa 3.–4.6. Ilmoittauduthan 3.5. mennessä!