Uutiset

Näkymiä avoimeen dataan: Aalto Research Data Uncovered

Meillä oli ilo saada päättää tämän kevään tutkimusdatan hallinnan ja avoimen tieteen koulutuskausi uudella hybriditapahtumalla, Aalto Research Data Uncovered, joka järjestettiin 16.5. Aalto-yliopiston Hybrid Stage -lavalla.
Picture of Marika Tervahartiala and Kamyar Hasanzadeh after the event in front of the Hybrid Stage area.
Marika Tervahartiala ja Kamyar Hasanzadeh. Kuva: Charlotte Forsgård / Aalto University

Avoimen haun kautta valitut tutkijat Marika Tervahartiala ja Kamyar Hasanzadeh kertoivat tutkimuksestaan geograafisen ja visuaalisen datan parissa avoimen datan näkökulmasta.

Esitysten aluksi esitimme kaksi lyhyttä videota, jotka antoivat audiovisuaalisen katsauksen esiintyjiemme aiheisiin. Videot toteutti tapahtumaa varten Aallon tutkimuspalveluiden tietoasiantuntija Charlotte Forsgård tuotantoyhteistyössä erityisasiantuntija ja data-agentti Essi Viitasen kanssa.

Tapahtuman juontajana toimi Data Advisor Antti Rousi tutkimuspalveluista. Yleisö pääsi osallistumaan tapahtuman kysymys- ja vastausosuuteen ja ohjelman jälkeen oli mahdollisuus verkostoitua kahvin, teen ja jäätelön äärellä.

Erityiskiitokset Marika Tervahartialalle ja Kamyar Hasanzadehille arvokkaan osaamisensa jakamisesta sekä videolla että lavalla. Haluamme myös lausua sydämelliset kiitokset kaikille, jotka osallistuivat tapahtumaan, niin paikan päällä Hybrid Stage -lavalla kuin myös niille, jotka liittyivät seuraamme suoratoiston kautta. Kiitokset myös Aalto Studios -tuotantotiimille suoratoiston ja lavatoimintojen teknisestä toteutuksesta.

Jos et päässyt paikalle tai haluat palata esityksiin, tallenne on saatavilla Aallon tutkimuspalveluiden YouTube-kanavalla (linkki alla).

Tallenne: Aalto Research Data Uncovered 2023 - YouTube

Jatkamme tuttuun tapaan tiedon jakamisen, yhteistyön ja avoimen tieteen edistämistä kaikille avoimilla koulutuksilla ja tapahtumilla, joten pysy kuulolla! Tulevan syksyn koulutustapahtumien aikataulu päivitetään koulutussivullemme viimeistään elokuussa.

Aurinkoista kesää!
 

RDM and open science support at Aalto University:

Tutkimusdatan hallinta ja avoin tiede

Tutkimusdatan hyvä hallinta on osa laadukasta tutkimusprosessia ja luo kilpailuetua. Sivu kokoaa Aalto-yliopiston tuen, palvelut ja ohjeet tutkimusdatan hallintaan.

People talking with each other

Avoimen tieteen ja tutkimusdatan hallinnan koulutukset

Tarjoamme kaikille avoimia, ilmaisia koulutuksia tutkimusdatan hallinnasta ja avoimesta tieteestä.

RDM & Open Science Training

Data-agentit

Data-agentit ovat tutkijoita, jotka toimivat tutkimusdatan hallinnan asiantuntijoina laitoksillaan ja kouluissaan.

Viisi henkilöä työskentelee pöydän ympärillä / Unto Rautio

Avoin tiede ja tutkimus

Avoin tiede on merkittävä tapa edistää tiedettä ja tieteen vaikuttavuutta yhteiskunnassa sekä mahdollistaa uudenlaista yhteistyötä ja innovaatioita.

IT portfolio management
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

vaalea-asuinen nainen istuu ikkunan edessä ja hymyilee
Nimitykset, Yliopisto Julkaistu:

Professori Maarit Salolainen: ”Tekstiilialan kestävyysongelmiin voidaan vastata monialaisen yhteistyön avulla”

Tekstiilisuunnittelun professori haluaa tiivistää yhteistyötä niin eri alojen tutkimuksen kuin yliopiston ja alan teollisuuden sekä jälleenmyyjien välillä, jotta muutos parempaan tapahtuu.
Vili Lehdonvirta, kuva:Mikko Raskinen, Aalto-yliopisto
Mediatiedotteet Julkaistu:

Lepääkö valtionhallinto kellarista löytyvien palvelimien vai Amazonin päällä? Vili Lehdonvirta tarkastelee kehitystä ajan ja pilvien yli

Tietotekniikan laitoksen professori Vili Lehdonvirta on saanut Euroopan tutkimusneuvoston Advanced Grant -rahoituksen. Sen suuruus on 2,5 miljoonaa euroa, ja hanke kestää viisi vuotta. Tutkimuksessaan Lehdonvirta kehittää menetelmiä, joiden avulla voidaan piirtää kartalle pilvi-imperiumien laajuus ja sijainti.
Tiny plant with text aside Unite! Seed Fund 2024
Palkinnot ja tunnustukset, Yhteistyö Julkaistu:

Unite! Seed Fund 2024: Aalto mukana 13 rahoitusta saaneessa hakemuksessa

Unite! Seed Fund -rahaston tavoitteena on kannustaa ja tukea opettajien, tutkijoiden ja opiskelijoiden yhteistyöhankkeita.
Tutkimuslaitteistoa ja muovihansikkaisiin puetut kädet.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Uudenlainen menetelmä soluviljelyyn antaa tietoa syövän biomekaniikasta

Tutkijoiden kehittämän uuden teknologian avulla voidaan havainnoida solutason mekaniikkaa soluviljelmissä.