Uutiset

Naisarkkitehdit esille

Suomalaiset arkkitehdit Saija Hollmén, Jenni Reuter ja Helena Sandman ovat mukana 100 Women: Architects in Practice -kirjassa, joka esittelee naisarkkitehteja ja heidän töitään eri puolilta maailmaa.
Hollmen Reuter Sandman arkkitehtien suunnittelema Naisten keskus Senegalissa
Hollmén Reuter Sandman arkkitehtien suunnittelema Naisten keskus Senegalissa

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun professorit Saija Hollmén ja Jenni Reuter sekä arkkitehti Helena Sandman esitellään tuoreessa kirjassa ''100 Women: Architects in Practice'' (RIBA Publishing). Kirjaan on koottu tarinoita naisarkkitehdeistä, jotka tekevät merkittävää työtä ympäri maailmaa.

Naiset ovat aina olleet aliedustettuina arkkitehtuurissa. Kirja tarjoaa näkymää naisten panoksesta arkkitehtuuriin ja inspiraatiota 100 profiilin kautta. Kirjassa tarkastellaan "erilaisia maailmoja, erilaisia arkkitehtuurin muotoja ja paikkatietoisia lähestymistapoja", joita kukin arkkitehti on käyttänyt toteuttaakseen visionsa.

Suomalaiset arkkitehdit ovat esillä humanitaarisen arkkitehtuurinsa vuoksi. Heidän työnsä ovat saaneet sekä kansallisia että kansainvälisiä palkintoja, ja niitä on julkaistu ja asetettu laajasti näytteille.

"Käytämme arkkitehtuuria voimaannuttamiseen. Hyvä ympäristö on perusihmisoikeus. Parhaimmillaan arkkitehtuuri voi luoda toivoa, jota tarvitaan parempaan elämään", kolmikko sanoo.

Arkkitehdit aloittivat yhteistyönsä vuonna 1995 Senegalissa toteutetulla Naisten keskus -hankkeella. Sitä seurasi muita kansainvälisiä hankkeita ja vuonna 2007 he perustivat voittoa tavoittelemattoman kansalaisjärjestö Ukumbin, joka tarjoaa arkkitehtipalveluja apua tarvitseville yhteisöille.

Hollmén Reuter Sandman arkkitehdit
Jenni Reuter (vas), Helena Sandman ja Saija Hollmén. Kuva: Hollmén Reuter Sandman arkkitehdit

Hollmén Reuter Sandmanin työtä ohjaavat ekologisen, sosiaalisen ja esteettisen kestävyyden periaatteet. Paikalliset ja kierrätysmateriaalit, jotka soveltuvat paikalliseen ilmastoon, ovat tärkeitä lähtökohtia kaikessa suunnittelussa. 

Kolmikko korostaa ympäröivän kulttuurin ja asiantuntemuksen tuntemisen tärkeyttä ja tekee aina yhteistyötä rakennuksen käyttäjien ja paikallisten asiantuntijoiden kanssa.

Nykyään heidän toimintansa ulottuu arkkitehtuurista kaupunkisuunnitteluun. Sen lisäksi, että arkkitehdit toimivat vierailevina kriitikkoina ja luennoitsijoina eri puolilla maailmaa, he opettavat myös Aalto-yliopistossa.

Lue lisää:

‘’100 Women: Architects in Practice’’ -teos

Artikkeli Wallpaperissa 

Hostels for School girls project in Tanzania by Hollmén Reuter Sandman Architects_Architecture of Necessity Award 2022

Architecture of Necessity -palkinto Hollmén Reuter Sandman Arkkitehdeille

Projekti edustaa systeemistä lähestymistapaa kestävään arkkitehtuuriin

Uutiset
Jenni Reuter_photo: Veera Konsti

Arkkitehtuuriaktivismia!

Voiko tulevaisuutta muuttaa arkkitehtuurin avulla? Voiko arkkitehtuuri olla poliittista? Voivatko arkkitehdit olla aktivisteja? Kyllä, kyllä ja kyllä!

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Students sitting together on stairs.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Teamwork First-Aid Kit tukee projektikurssien opiskelijoita

Verkkosivusto tarjoaa työkaluja opiskelijatiimien tukemiseen koko projektikurssin ajan.
Camilla Hollanti, photo: Lasse Lecklin.
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Camilla Hollanti Suomalaisen Tiedeakatemian uudeksi jäseneksi

Camilla Hollanti johtaa merkittävää algebran ja lukuteorian sovellusten tutkimusryhmää. Hänen tutkimustensa punaisena lankana on soveltaa viestintäsovelluksissa vastaan tulleiden ongelmien käsittelyssä algebran ja lukuteorian tarjoamia menetelmiä. Tutkimusten sovelluskohteena on esimerkiksi turvallinen langaton viestintä ja hajautettu laskenta.
Kuvassa Tuli ja Savu -runouslehden ilmettä
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Vuoden Huiput-palkintoja visuaalisen viestinnän muotoilijoille

Visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelijat ja professori palkittiin Vuoden Huiput -gaalassa, jossa juhlittiin parasta suomalaista luovaa suunnittelua.
Event information on a yellow to coral gradient background with yellow bubbles and a photo of a colorful event space.
Palkinnot ja tunnustukset, Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tule mukaan ensimmäiseen Aallon avoimen tieteen palkintotapahtumaan

Kaikki aaltolaiset ovat tervetulleita, osallistuminen ei vaadi ilmoittautumista!