Uutiset

Mind & Study - Hyvinvoivan opiskelijan työkalupakki (3op) neljännessä jaksossa

Haluatko parantaa opiskeluhyvinvointiasi ja -taitojasi vertaistukea ja tutkittua tietoa hyödyntäen? Tämän kurssin käytyäsi tunnistat omaan opiskelukykyysi ja opiskeluhyvinvointiisi vaikuttavia tekijöitä sekä ymmärrät näiden merkityksen mielekkäästi sujuvan opiskelun kannalta. Lisäksi opit taitoja, joilla voit saavuttaa itselle merkityksellisiä opiskelutavoitteita uhraamatta omaa hyvinvointiasi.

Kurssin rakenne ja sisältö 

Kurssin läpileikkaavana tarkoituksena on antaa sinulle työkaluja hyvinvoivaan opiskeluun. Rakenteessa on hyödynnetty YTHS:n opiskelukykymallia sekä Aallon opinto- ja uraohjauspsykologien verkkomateriaaleja. Taustalla on myös menetelmiä hyväksymis- ja omistautumisterapiasta.  

Kurssilla perehdytään viikoittaisiin opiskelutaito- ja -hyvinvointiteemoihin: 

  • Viikko 0: Ennakkotehtävä, jonka palautus ajallaan on myös edellytys kurssilla jatkamiselle ja pienryhmään pääsylle! 
  • Viikko 1: Suuntana hyvinvoiva opiskelu. Viikko sisältää kurssin aloitustapaamisen Zoomissa
  • Viikko 2: Merkityksellistä ajankäyttöä   
  • Viikko 3: Tilaa palautumiselle ja fokusta opiskeluun  
  • Viikko 4: Opiskelutekniikat: Miten minä opiskelen?   
  • Viikko 5: Pysähtymisen paikka – aikaa ajatuksille ja tunteille  
  • Viikko 6: Myötätuntoista minää etsimässä 

Teet kurssin verkossa, ohjattuna verkkotyöskentelynä ja se etenee viikoittain. Huomaa, että osallistuminen edellyttää ennakkotehtävän palauttamista annetussa aikataulussa. Jokainen viikko sisältää verkossa tehtäviä itsenäisiä harjoitteita sekä ryhmätapaamisen ryhmän itse sopimalla tavalla (livenä tai etänä). 

Kunkin kurssiviikon sekä yksilö- että ryhmätehtävät palautetaan kurssiviikon sunnuntaihin mennessä. Ryhmätyöskentely on keskeinen osa kurssia. Kurssilla harjoitellaan kannustavaa palautteen antamista ja vastaanottamista sekä yhteisten aikataulujen laatimista ja niihin sitoutumista.   

Kurssi arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty. Kurssin hyväksytysti suorittaminen edellyttää viikoittaisten tehtävien tekemistä, pienryhmätyöskentelyyn osallistumista ja annettujen tehtävien palauttamista annetussa aikataulussa. 

Picture of the themes of this course

Etkö ole vielä ilmoittautunut? 

Kurssi toteutetaan suomeksi ja englanniksi 4. periodissa. Löydät kurssin Sisusta hakemalla sen nimellä "Mind & Study - hyvinvoivan opiskelijan työkalupakki (3 op)" tai kurssikoodilla CS-CV0005. Lue huolella kurssin aikataulu- ja muut ohjeet! Lisää kurssi Sisussa HOPSiisi ja ilmoittaudu 4. jakson toteutukseen 26.2.2024 klo 10 mennessä. Valitse ilmoittautuessasi yksi tarjolla olevista ryhmistä opintojesi tason (kandi- tai maisteri- ja tohtoriopiskelijat) ja toteutuskielen (suomi tai englanti) mukaan. 

Kurssin tavoite on tukea opinnoissa jaksamista, hyvinvointia ja menestymistä, mutta se ei ole hoidollinen ryhmä eikä siksi välttämättä sovellu tällä hetkellä hyvin haastavissa elämäntilanteissa oleville opiskelijoille. 

Kurssin opettajien yhteystiedot: 

Vastuuopettajana Anni Rytkönen (anni.rytkonen(a)aalto.fi) ja mukana toteutuksessa ovat Aallon opintopsykologit. 

Starting Point of Wellbeing logo

Starting Point of Wellbeing

Starting Point of Wellbeing tarjoaa opiskelijoille matalan kynnyksen ohjausta hyvinvointiin ja opiskelukykyyn liittyvissä asioissa. Tältä sivulta löydät tietoa mm. ajanvarauksettomasta drop-in ohjauksesta, tapahtumista, asiantuntijoiden ajanvarauksellisesta ohjauksesta ja kampuksen hyvinvointireitistä.

Opiskelu Aallossa
Ryhmätilanne

Hyvinvointia ja opiskelukykyä tukevat ryhmät, työpajat ja verkkomateriaalit

Aallon hyvinvointitoimijoiden järjestämät ryhmät, työpajat ja verkkomateriaalit (MyCourses) opiskelijoille löytyvät tältä sivulta.

Palvelut
Student guide illustration, supporting your studies

Mistä saan ohjausta ja tukea?

Ohjausta ja tukea opintojen suunnitteluun, opiskeluhyvinvointiin ja urapohdintoihin Aallon opiskelijoille.

Palvelut

Anna palautetta sivusta

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Otakaari 1 kyltti Y-siipi
Kampus, Opinnot Julkaistu:

Maarintalon toiminnot siirtyvät Kandidaattikeskukseen

Maarintalo suljetaan toukokuun lopussa.
EU parlamentti
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Milja Mieskolainen: Euroopan Parlamentin Schuman-harjoittelu ylitti odotukseni

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun laskentatoimen maisteriopiskelija Milja Mieskolainen oli jo aiemmin pohtinut hakemista harjoitteluun Euroopan Unioniin, mutta oli ajatellut harjoittelupaikan saamisen olevan liian haastavaa. Keväällä 2023 hän kuitenkin huomasi ilmoituksen harjoittelupaikoista ja päätti kokeilla hakemista, sillä avoinna oli kiinnostava paikka talouden hallinnan ja EMUn valvontayksikössä. Hakeminenkaan ei osoittautunut vaikeaksi. Milja haki paikkaa, sai sen ja harjoittelu Euroopan Parlamentissa alkoi lokakuussa.
Opiskelijan opas uutinen, kuvitus
Opinnot Julkaistu:

Tiedote datankeräyksestä Väreessä: Huoneen oleskelijamäärän mallinnus käyttäen koneoppimismenetelmiä ja hiilidioksidisensoreita

Osassa Otaniementie 14 huoneista mitataan 15.4.2024-27.9.2024 oleskelijoiden määrää tutkimusta varten
Path in the Laajalahti nature area
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Hyvinvointireitti Otaniemen kampuksella

Viidestä pisteestä koostuvan hyvinvointireitin teemoina ovat tunteiden havainnointi, luontosuhteen vaaliminen, kehollisuus, rauhoittuminen ja kohtuullisuuden pohdinta