Uutiset

Millainen olisi Elämä 1.5? Hae mukaan vuoden 2022 Designs for a Cooler Planet -tapahtumaan!

Jotta ratkomme ilmastonmuutosta ja luontokatoa, uusia oivalluksia kaivataan kipeästi. Onko sinulla idea ylikulutuksen hillitsemiseen, ilmaston lämpenemisen hidastamiseen tai parempaan työelämään? Designs for a Cooler Planet 2022 kokoaa aaltolaisten innostavimmat hankkeet - tule mukaan!
Designs for a Cooler Planet 2022 – Open call
Kollaasin kuvat: Mikko Riskanen, Anne Kinnunen ja Aivan

Aikaa ei ole hukattavaksi: ilmastokriisi, luontokato ja epätasaisesti jakautuneet resurssit uhkaavat muuttaa arkemme turvattomaksi. YK ja monet valtiot ovat asettaneet tavoitteekseen, että maapallon lämpeneminen pysäytetään 1,5 asteeseen. Tavoite on kuitenkin karkaamassa käsistä riittämättömien ilmastotoimien takia.

Yhdessä voimme tehdä suuriakin muutoksia, mutta niihin tarvitaan mielikuvitusta ja uusia ratkaisuja.

Designs for a Cooler Planet -tapahtuman vuoden 2022 teema on Elämä 1.5. Esittelemme aaltolaisten ratkaisuja siihen, mitä oivaltavampi elämä tulevaisuudessa voisi olla. Miten tuemme monimuotoisuutta, hillitsemme ylikulutusta, hidastamme ilmaston lämpenemistä ja luomme parempaa työelämää ja vapaa-aikaa?

Tapahtuman avulla pääset kertomaan suurelle yleisölle, medialle ja päätöksentekijöille, miten sinun työsi vaikuttaa parempaan tulevaisuuteen. Tuomme yhteen ratkaisut, jotka vastaavat systeemisiin haasteisiin ja edistävät hyvinvointia sekä ekosysteemeiden kestävyyttä.

Haussa tutkimuksia, kokeiluja, ratkaisuja ja prototyyppejä 

Etsimme mukaan innostavia tutkimushankkeita, prototyyppejä, tutkimuksesta lähteneitä yrityksiä, akateemisia ajatusmalleja ja opiskelijatöitä. Esittelemme projekteja suurelle yleisölle, sidosryhmille ja omalle Aalto-yhteisölle. Hanke voi olla käynnissä oleva tutkimus tai jo valmis ratkaisu, konseptitason kokeilu, taiteellinen teos tai malli prosessista.

Voit ehdottaa mukaan näyttelyä, seminaaria, tutustumiskierrosta tai muuta tapahtumaa. Esiteltävät projektit valitaan helmikuussa 2022. Designs For a Cooler Planet -tapahtuma avautuu Otaniemessä syyskuussa 2022 jo neljännen kerran.

Haluatko oppia lisää 1.5 asteen elämäntavoista? Tutustu Sitran 2019 raporttiin.

Vuoden 2021 tapahtuma tavoitti 2 000 ihmistä

Vuoden 2021 tapahtuma tavoitti Otaniemessä noin 2 000 ihmistä. Opastetuilla kierroksilla kävi 260 sidosryhmän edustajaa (lahjoittajia, rahoittajia ja kumppaneita) ja virtuaalitapahtumiin osallistui yli 800 ihmistä 29 eri maasta. Noin 1 500 Aalto-yhteisön jäsentä tutustui näyttelyihin paikan päällä.

Tapahtuma näkyi sekä kotimaisessa että kansainvälisessä mediassa (esimerkiksi DezeenKauppalehtiTekniikka & Talous) ja loi aaltolaisten välille runsaasti uusia verkostoja. 

Usein kysytyt kysymykset

Yhteistyökumppanit

Designs for a Cooler Planet | Virtuaalinäyttelyt 2021

Better to Wear exhibition photo: Anne Kinnunen

Parempaa ylle | Virtuaalinäyttely (ulkoinen linkki)

Ratkaisuja kestävämpään muotiin.

Loving Environments virtual exhibition. Design: Heljä Nieminen

Vaalitut ympäristöt | Virtuaalinäyttely (ulkoinen linkki)

Kestävämpiä ja houkuttelevampia elinympäristöjä.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

The picture shows the School of Business in winter time and during sunset. The photo was taken by Mikko Raskinen from Aalto University.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Kaksinkertainen syy ottaa ilmastonmuutos vakavasti

Yritysten pitää ottaa ilmastovaikutuksensa tosissaan sekä kestävyyden että liiketoiminnan takia, sanoo vanhempi yliopistonlehtori Leena Lankoski.
City silhouette illustration with data symbols.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Ilmoittaudu kevään 2022 datanhallinnan ja avoimen tieteen koulutuksiin!

Aalto-yliopisto järjestää datanhallinnan ja avoimen tieteen koulutuksia keväällä 2022.
Purppuranvärisellä taustalla vaaleanrusehtavia pellavaisia kuituja, kuva Julie-Anne Gandierin materiaalitutkimuksesta, kuva Valeria Azovskaya
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Kolmelle lippulaivalle jatkorahoitus

Biotalouden FinnCERES, Suomen Tekoälykeskus FCAI ja fotoniikan PREIN saivat Suomen Akatemian rahoituksen toiselle kaudelle.
logo
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Maailman johtava biopohjaisten materiaalien tutkimus jatkuu Suomessa

Suomen Akatemia tukee edelleen FinnCERESin materiaalien biotalouden lippulaivahanketta merkittävällä, jopa 10,7 miljoonan euron rahoituksella vuosina 2022-2026. Yli 6 M€ rahoituksesta on virallisesti vahvistettu ja lopullinen tuki julkistetaan vuoden 2025 alussa.