Uutiset

Mielekäs työura uratapahtumien keskiössä

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun alumnit ja opiskelijat keskustelivat 11.3.2021 järjestetyssä online-ryhmämentorointitilaisuudessa urapoluista, työelämässä vaadittavista taidoista sekä opinnoista.
Kaksi opiskelijaa istuu ikkunan ääressä.

Kauppakorkeakoulussa järjestetään säännöllisesti ryhmämentorointitilaisuuksia ja muita uratapahtumia, joissa opiskelijat pääsevät tapaamaan koulustamme valmistuneita alumneja urakeskusteluiden merkeissä, ja näin myös tutustumaan paremmin alumniyhteisöömme. Alumneiltamme kuullun palautteen pohjalta tapahtumat koetaan erittäin tärkeiksi, ja he osallistuvat erittäin mielellään näihin tilaisuuksiin jakamaan kokemuksiaan opiskelijoille.

Tällä kertaa tilaisuuden viidessä ryhmämentorointiryhmässä opiskelijat tutustuivat johtamisen, International Design Business Managementin, laskentatoimen, taloustieteen sekä tieto- ja palvelujohtamista (ISM) opiskelleiden alumnien urapolkuihin.

Alumnimme jakavat mielellään kokemuksiaan opiskelijoillemme

Keskustelut Zoom-alustan eri huoneissa olivat monipuolisia mielekkäistä urapoluista ja tutkinnon tuomista hyödyistä uralle. Keskusteluissa alumnit toivat myös esille uusia urapolkuja ja mahdollisuuksia opiskelijoille ja se nähtiin erityisen kiinnostavana. Opiskelijat kertoivat tilaisuuden jälkeen, että oli mahtavaa huomata, kuinka auttavaisia alumnit olivat, ja että heillä oli mahdollisuus verkostoitua alumniemme kanssa.

“Opiskelijana on mielenkiintoista nähdä erilaisia uravaihtoehtoja ja kuulla lisää siitä, millaisia uravalintoja alumnit ovat tehneet ja mitkä asiat ovat vaikuttaneet siihen, missä he ovat nyt. Erilaisten uratarinoiden kuuleminen auttaa hahmottamaan, mitä kaikkia mahdollisuuksia KTM:llä on. Ryhmämentoroinnissa parasta on vuorovaikutus: se, että saa kysyä vapaasti ja pohtia yhdessä tutkinnon tuomia mahdollisuuksia” – kertoo tilaisuuteen osallistunut Elsa Huhtala, joka opiskelee Management and International Business -maisteriohjelmassa.

Ryhmämentoroinnissa parasta on vuorovaikutus: se, että saa kysyä vapaasti ja pohtia yhdessä tutkinnon tuomia mahdollisuuksia.

Elsa Huhtala, Kauppakorkeakoulun maisteriopiskelija

Myös International Design Business Management -alumnimme Selim Saukkomaa piti tilaisuutta onnistuneena ja opiskelijoiden ehdoilla suunniteltuna: ”Keskustelu polveili mukavasti oman urapolun yksityiskohdista siihen, millaisista kursseista itse on saanut eniten iloa irti ja minkälaista hyötyä niistä on ollut työelämässä. Vastailimme opiskelijoiden kysymyksiin ja juttelimme rennosti yhdessä asioista. Kun olin itse opiskelija, janosin tällaisia tilaisuuksia, mutta niin alumnien kuin omatkin kiireet tekivät mahdollisuudet rajallisiksi. Tässä mielessä etätilanteesta on jotain iloakin, kun kynnys tilaisuuteen osallistumiselle oli matala niin alumnilla kuin opiskelijallakin.”

”Keskustelimme myös erityisesti siitä, kuinka mahtava mahdollisuus opiskeluaika Aallossa on: se, että saman katon alla toimii Kauppakorkeakoulun lisäksi maailmanluokan tekniikan korkeakouluja sekä maailmanluokan taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu on käsittämättömän uniikkia; ehkä sellaista, jonka ainutlaatuisuuden ja arvon tajuaa vasta myöhemmin työelämässä. Itse sain valtavan määrän uusia, silmiä avaavia kokemuksia ja ystäviä aivan eri aloilta kuin omaltani, nimenomaan käymällä tutkintoni lisäksi kursseja muista pääaineista ja kouluista”, Saukkomaa kertoo.

”Saimme tilaisuudesta jälleen kerran erinomaista palautetta sekä opiskelijoilta että alumneilta. Juttu lensi pienryhmissä niin hyvin, että aika jopa loppui kesken. Ensi kerralla varaamme ehkä vähän enemmän aikaa keskusteluille 😊 Lämmin kiitos osallistuneille alumneille ja opiskelijoille”, iloitsee Kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalveluiden erityisasiantuntija Tanja Makkonen

Tilaisuuteen osallistuneet alumnit:

  • Maija Keskinen, Suomen Pankki
  • Samu Henttu, Suunto
  • Selim Saukkomaa, Bob the Robot
  • Jaakko Laamanen, Gofore Oy
  • Anna Alppinen, Academic Work 

Mielekäs ja kestävä työura keskiössä

Järjestämme Aalto-yliopiston kauppakorkeakoululla vuosittain ryhmämentoroinnin lisäksi myös muita uratapahtumia, joissa opiskelijat pääsevät tapaamaan alumneja ja keskustelemaan mm. mielekkäästä ja kestävästä työurasta.

Uutta! Aalto-yliopiston Career Design Lab on yhteistyö- ja oppimistila mielekkään työn ja uran muotoiluun tasa-arvon, kestävyyden ja hyvinvoinnin arvojen pohjalta. Uramuotoilu on luova tapa rakentaa omaa urapolkua ja työn tulevaisuutta. Tähän liittyen järjestetään mm. työpajoja sekä opiskelijoille että alumneille. Opiskelijat löytävät tulevat työpajat ja tapahtumat JobTeaserin Events -osiosta, alumnit voivat löytää työpajat Aalto Alumni Circlestä.

Lisätietoa:

Tanja Makkonen
Senior Manager, ura- ja rekrytointipalvelut
[email protected]

Fiona Jokivuolle
Koordinaattori, alumnisuhteet
[email protected]

Kauppakorkeakoulusta valmistuneet työelämässä

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta valmistuneet työllistyvät hyvin koulutustaan vastaaviin hyväpalkkaisiin tehtäviin. Tältä sivulta löydät tietoa valmistuneidemme työllistymisestä sekä urakehityksestä.

Opiskelijoita käytävällä. Kuva: Aalto-yliopisto / Aino Huovio

Career Design Lab: ura- ja rekrytointipalvelut

Ura- ja rekrytointipalvelut opiskelijoille.

CDL

Kauppakorkeakoulun alumneille

Kauppakorkeakoulun alumniyhteisö tarjoaa mahdollisuuksia elämänlaajuiseen oppimiseen, verkostoitumiseen sekä paremman liiketoiminnan ja yhteiskunnan rakentamiseen. Liity alumniyhteisöömme!

Better Business - Better Society seminar in December 2019, School of Business alumni networking after the seminar
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Students sitting together on stairs.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Teamwork First-Aid Kit tukee projektikurssien opiskelijoita

Verkkosivusto tarjoaa työkaluja opiskelijatiimien tukemiseen koko projektikurssin ajan.
Camilla Hollanti, photo: Lasse Lecklin.
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Camilla Hollanti Suomalaisen Tiedeakatemian uudeksi jäseneksi

Camilla Hollanti johtaa merkittävää algebran ja lukuteorian sovellusten tutkimusryhmää. Hänen tutkimustensa punaisena lankana on soveltaa viestintäsovelluksissa vastaan tulleiden ongelmien käsittelyssä algebran ja lukuteorian tarjoamia menetelmiä. Tutkimusten sovelluskohteena on esimerkiksi turvallinen langaton viestintä ja hajautettu laskenta.
Mikkelin IB-ohjelma 35 vuotta
Yliopisto Julkaistu:

Mikkelin kampuksen alumnit juhlistivat International Business -ohjelman 35-vuotista olemassaoloa

Yli 200 BBA-/BScBA-ohjelman alumnia saapui juhliin Kauppakorkeakoululle Otaniemeen.
Kuvassa Tuli ja Savu -runouslehden ilmettä
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Vuoden Huiput-palkintoja visuaalisen viestinnän muotoilijoille

Visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelijat ja professori palkittiin Vuoden Huiput -gaalassa, jossa juhlittiin parasta suomalaista luovaa suunnittelua.