Uutiset

Metsä Group lahjoittaa Aalto-yliopistolle 160 000 euroa

Lahjoitus on kohdennettu tekniikan alalle meneillään olevan valtion vastinrahakampanjan puitteissa. Aalto on päättänyt käyttää lahjoituksen kemian tekniikan tutkimukseen ja koulutukseen.
Researcher at chemical engineering laboratory

Metsä Group lahjoittaa kuudelle suomalaiselle yliopistolle yhteensä lähes miljoona euroa tukemaan tekniikan, luonnontieteiden sekä maa- ja metsätieteiden tutkimusta ja koulutusta.

”Yliopistojen laadukas tutkimus ja korkeakoulutus muodostavat pohjaa koko metsäteollisuuden kehitykselle. Tulevaisuuden osaamisen varmistaminen on meille erittäin tärkeää”, sanoo Metsä Groupin pääjohtaja Ilkka Hämälä.

”Lämpimät kiitokset Metsä Groupille merkittävästä lahjoituksesta. Olemme päättäneet käyttää lahjoituksen tukemaan tutkimusta ja koulutusta kemian tekniikan alueella, jolla olemme tehneet pitkään tuloksekasta yhteistyötä Metsä Groupin kanssa. Yhteistyön painopiste on yhä enemmän kestävää kehitystä edistävässä tutkimuksessa ja opetuksessa”, sanoo Aalto-yliopiston rehtori Ilkka Niemelä.

Painopiste kestävässä kehityksessä

Aalto ja Metsä Group ovat tehneet jo kauan tutkimusyhteistyötä sellun- ja paperinvalmistuksessa. Yhteistyön painopiste on siirtynyt yhä enemmän kestävän kehityksen mukaisten sellutuotteiden ja biopohjaisten tekstiilimateriaalien tutkimukseen ja kehittämiseen, muun muassa ExpandFibre- ja FinnCERES -osaamiskeskusten puitteissa. Opetus on myös aina ollut tärkeä osa yhteistyötä.

Metsä Group on myös merkittävä Aallon alumnien ja valmistuvien opiskelijoiden työllistäjä sekä harjoittelupaikkojen tarjoaja opiskelijoille.

”Bio- ja kiertotalouden opetus ja tutkimus ovat erittäin tärkeässä asemassa Kemian tekniikan korkeakoulussa. Metsä Groupin lahjoitus tulee koitumaan niin opiskelijoidemme kuin koko yhteiskunnan hyödyksi ja vahvistaa entisestään tätä Suomelle merkityksellistä alaa. Olen iloinen pitkäaikaisesta yhteistyöstä Metsä Groupin kanssa ja erittäin kiitollinen tästä lahjoituksesta”, sanoo Kemian tekniikan korkeakoulun dekaani Kristiina Kruus.

”Metsä Group tukee osaltaan perustutkimustamme, joka luo edellytyksiä ympäristöä ja resursseja säästävän valmistusteknologian ja uusien biopohjaisten tuotteiden kehittämiseen”, sanoo puunjalostuksen kemian professori Tapani Vuorinen.

Metsä Groupin 160 000 euron lahjoituksen vaikuttavuutta vahvistaa entisestään Suomen valtion vastinrahakampanja, joka jatkuu kesäkuun 2022 loppuun saakka.

Lisätietoa:

Teppo Heiskanen

Johtaja, Kumppanuudet ja yritysyhteistyö
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Opiskelijoita kävelemässä vihreiden puiden alla
Opinnot Julkaistu:

Lahjoitukset mahdollistavat kaikille opiskelijoille opiskeluvaihtoon lähtemisen

Kansainvälinen opiskelijavaihto on oleellinen osa monen Kauppakorkeakoulun opiskelijan opintoja.
Portrait of Professor Ville Vuorinen
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Suomen akatemia palkitsee Ville Vuorisen COVID-19 taudin leviämistä koskevasta tutkimuksesta

Ilma- ja nestevirtausten fysiikkaa tutkiva Ville Vuorinen palkitaan poikkeuksellisesta tieteellisestä rohkeudesta ja luovuudesta sekä toiminnasta tieteen yhteiskunnallisen vaikuttavuuden edistämiseksi.
Photo of a bolometer
Mediatiedotteet Julkaistu:

Kvanttitieteilijät onnistuivat mittaamaan mikroaaltosäteilyn tehon ennennäkemättömällä tarkkuudella

Tutkijat uskovat, että uusi laite voi mullistaa mikroaaltosäteilyn mittaamisen ja on huima harppaus kvanttiteknologialle.
Helena Sederholm photographed in a lab setting, wearing a blue sweater.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Vaihtoehtoja fossiilipohjaisille kuiduille – Helena Sederholm kehittää kestäviä tekstiilejä

Ulkovaatteissa käytetään tänä päivänä pitkälti öljypohjaisia kuituja ja ympäristölle vahingollisia kemikaaleja. Helena Sederholm kehittää väitöstyössään ympäristöystävällisiä vettä hylkiviä tekstiilejä. Mallia hän ottaa luonnosta.