Uutiset

Metsä Group lahjoittaa Aalto-yliopistolle 160 000 euroa

Lahjoitus on kohdennettu tekniikan alalle meneillään olevan valtion vastinrahakampanjan puitteissa. Aalto on päättänyt käyttää lahjoituksen kemian tekniikan tutkimukseen ja koulutukseen.
Researcher at chemical engineering laboratory

Metsä Group lahjoittaa kuudelle suomalaiselle yliopistolle yhteensä lähes miljoona euroa tukemaan tekniikan, luonnontieteiden sekä maa- ja metsätieteiden tutkimusta ja koulutusta.

”Yliopistojen laadukas tutkimus ja korkeakoulutus muodostavat pohjaa koko metsäteollisuuden kehitykselle. Tulevaisuuden osaamisen varmistaminen on meille erittäin tärkeää”, sanoo Metsä Groupin pääjohtaja Ilkka Hämälä.

”Lämpimät kiitokset Metsä Groupille merkittävästä lahjoituksesta. Olemme päättäneet käyttää lahjoituksen tukemaan tutkimusta ja koulutusta kemian tekniikan alueella, jolla olemme tehneet pitkään tuloksekasta yhteistyötä Metsä Groupin kanssa. Yhteistyön painopiste on yhä enemmän kestävää kehitystä edistävässä tutkimuksessa ja opetuksessa”, sanoo Aalto-yliopiston rehtori Ilkka Niemelä.

Painopiste kestävässä kehityksessä

Aalto ja Metsä Group ovat tehneet jo kauan tutkimusyhteistyötä sellun- ja paperinvalmistuksessa. Yhteistyön painopiste on siirtynyt yhä enemmän kestävän kehityksen mukaisten sellutuotteiden ja biopohjaisten tekstiilimateriaalien tutkimukseen ja kehittämiseen, muun muassa ExpandFibre- ja FinnCERES -osaamiskeskusten puitteissa. Opetus on myös aina ollut tärkeä osa yhteistyötä.

Metsä Group on myös merkittävä Aallon alumnien ja valmistuvien opiskelijoiden työllistäjä sekä harjoittelupaikkojen tarjoaja opiskelijoille.

”Bio- ja kiertotalouden opetus ja tutkimus ovat erittäin tärkeässä asemassa Kemian tekniikan korkeakoulussa. Metsä Groupin lahjoitus tulee koitumaan niin opiskelijoidemme kuin koko yhteiskunnan hyödyksi ja vahvistaa entisestään tätä Suomelle merkityksellistä alaa. Olen iloinen pitkäaikaisesta yhteistyöstä Metsä Groupin kanssa ja erittäin kiitollinen tästä lahjoituksesta”, sanoo Kemian tekniikan korkeakoulun dekaani Kristiina Kruus.

”Metsä Group tukee osaltaan perustutkimustamme, joka luo edellytyksiä ympäristöä ja resursseja säästävän valmistusteknologian ja uusien biopohjaisten tuotteiden kehittämiseen”, sanoo puunjalostuksen kemian professori Tapani Vuorinen.

Metsä Groupin 160 000 euron lahjoituksen vaikuttavuutta vahvistaa entisestään Suomen valtion vastinrahakampanja, joka jatkuu kesäkuun 2022 loppuun saakka.

Lisätietoa:

Teppo Heiskanen

Johtaja, Kumppanuudet ja yritysyhteistyö
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Welcome Evenig 2023 panel discussion.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Uudet Kauppiksen opiskelijat tapasivat alumneja Welcome Evening -tapahtumassa

Uudet Kauppiksen opiskelijat saivat tietoa työelämästä alumneilta Welcome Evening -tapahtumassa.
Piirroskuvituksessa on siniasuinen mieshamo kumartuneena 3D-printterin ylle, kuvassa on myös maapallo, jonka yllä kulkee lentokone, sekä sormet, jotka pitelevät kuutiota, jossa lukee error!. Kuvitus: Studio Jenni & Jukka.
Aalto Magazine Julkaistu:

Totta vai tarua: 3D-tulostuksella voidaan valmistaa avaruusraketti?

Apulaisprofessori Mika Salmi oikoo 3D-tulostuksesta vallitsevia mielikuvia. Salmen professuurin ala on kestävä kehitys valmistuksessa.
Red-haired woman standing outside of Aalto University Töölö building in Helsinki, surrounded by trees and grass. A bus and tram on the background.
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Vuoden MBA-alumni päätyi sattumalta humanitaariselle alalle – ”Huomasin, että minulle sopivat kriisit ja katastrofit”

Vuoden 2023 MBA-alumniksi on valittu Päivi Hurttia. Muun muassa journalismin ja viestinnän parissa uraa tehnyt Hurttia vietti juuri vuoden Etiopiassa. Työssään Punaisen Ristin kansainvälisellä komitealla hän auttoi varmistamaan, että humanitaarinen apu pääsee perille kaikille alueille.
Crowd of people networking at a career fair.
Yhteistyö Julkaistu:

Kansainvälisten opiskelijoiden opinnäytetöistä uusia ideoita yritysten liiketoimintaan

Thesis Fair -tapahtuma auttaa kansainvälisiä opiskelijoita luomaan työelämäkontakteja suomalaisten yritysten kanssa.