Uutiset

Maiseman tekijät -teos ja Aino Karilas palkittiin Maisema-arkkitehtuuripäivässä

Vuoden maisema-arkkitehtuuriteko ja Vuoden nuori maisema-arkkitehti palkittiin Maisema-arkkitehtuuripäivänä 14. lokakuuta.
Maiseman tekijät -kirjan työryhmä juhlatunnelmissa poseeraa kirja kädessään
Maiseman tekijät -kirjan työryhmä: (vasemmalta lukien) graafikko Cleo Bade, maisema-arkkitehdit Aapo Pihkala, Emilia Weckman, Jyrki Sinkkilä ja kustannustoimittaja Kati Saonegin. Kuva: Annu Ahonen / Aalto-yliopisto

Vuoden maisema-arkkitehtuuriteko 2022:ksi on valittu Maiseman tekijät -teos. Maisema-arkkitehtiliitto MARK ry palkitsi kirjan työryhmän Jyrki Sinkkilän, Aapo Pihkalan ja Emilia Weckmanin Maisema-arkkitehtuuripäivässä 14. lokakuuta. Maiseman tekijät -kirja on Suomen, ehkä jopa maailman, ensimmäinen maisema-arkkitehtien työtä esittelevä kirja, joka kertoo mitä maisema-arkkitehdit tekevät.

”Teos Maiseman tekijät on suuri harppaus maisema-arkkitehtuurin tunnettuuden lisäämiseksi. Kirja luotaa suomalaisten maisema-arkkitehtien monipuolista ammattikuvaa ja asiantuntemusta sekä esittelee hienosti alan laajaa tehtäväkenttää. Teos lisää ansiokkaasti ymmärrystä maisema-arkkitehtuurista, kasvattaa alan kiinnostavuutta sekä kutsuu syventymään siihen, mitä kaikkea maisema-arkkitehti voi tehdä ja olla. Teoksen kiinnostava katsaus ammattimme nykytilanteesta kutsuu rohkeasti unelmoimaan maisema-arkkitehtien tulevaisuuden mahdollisuuksista”, liiton tiedotteessa kerrotaan.

Vuoden nuoreksi maisema-arkkitehdiksi 2022 valittiin maisema-arkkitehti, Aalto-yliopiston alumni Aino Karilas. ”Karilas tunnetaan maassamme dynaamisen kasvillisuussuunnittelun pioneerina. Hän on edistänyt uraauurtavasti urbaanin ympäristön maisema-arkkitehtuurin monimuotoisuutta ja uutta esteettistä ilmaisua. Hän työskentelee aktiivisesti kaupunkiluonnon monimuotoisuuden ja ekologisten verkostojen teemojen parissa. Ainon avoin tapa keskustella ja jakaa tietoa suunnittelun eri näkökulmista on omiaan edistämään maisema-arkkitehtuurin kehitystä Suomessa. Hänen aktiivisesta panoksestaan alan kehittämiseen on syntynyt myös Dynaaminen kasvillisuus - Kaunista ja kestävää monimuotoisuutta rakennetuille viheralueille -opas”, palkintoperusteluissa todetaan.

Vuoden maisema-arkkitehtuuriteko on suomalaista maisema-arkkitehtuuria tai maisema-arkkitehtuurikulttuuria edistävä teko. Teko voi olla alan toimintamahdollisuuksien vahvistamista, alan arvostusta tai näkyvyyttä edistävä. Vuoden nuoren maisema-arkkitehdin valinnalla maisema-arkkitehtiliitto haluaa nostaa nuoria, taitavia ja lahjakkaita nuoria esille. Palkinnon näkökulmana on erityisesti ennakkoluulottoman, uuden näkökulman ottaminen maisema-arkkitehtuuriin.

 

Maisema-arkkitehdit muokkaavat maisemaa. Kesäisessä kuvassa Flow-festivaalialueelta ihmiset viihtyvät ulkona ja telttakatoksissa.

Maiseman tekijät (ulkoinen linkki)

Maisema-arkkitehdit muokkaavat maisemaa. Maiseman suunnittelun painopiste on siirtynyt erillisistä viheralueista laajempiin kokonaisuuksiin.

Festival attendees on green grass

Maisema-arkkitehtien kädenjälki näkyy kaikkialla

Maisema-arkkitehdiksi on voinut opiskella Suomessa 30 vuotta. Aalto-yliopiston maisema-arkkitehtuurin koulutusohjelma juhlistaa koulutuksen tasavuosia lokakuussa 7.-11.10.2019.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Hanna-Kaisa Korolaisen väitöskirjan The Making of Inspiration sisäaukeama.
Palkitut, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto ARTS Booksille kultaa kansainvälisessä ICMA-kilpailussa sekä tieteellisten että oppikirjojen sarjassa

Neljä Aalto ARTS Booksin kirjaa palkittiin ICMA (International Creative Media Award) -kilpailun kirjojen osiossa.
Suomen Leijonan I luokan komentajamerkki
Palkitut, Yliopisto Julkaistu:

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkejä aaltolaisille

Rehtori Ilkka Niemelälle annetaan Suomen Leijonan I luokan komentajamerkki, ja kaikkiaan kunniamerkkien saajina on 15 henkilöä Aallosta. Onnea!
TFiF-kandityön palkinnon voittaneet opiskelijat.
Palkitut, Opinnot Julkaistu:

Kolme Aallon opiskelijaa palkittiin parhaasta ruotsinkielisesta tekniikan alan kandityöstä

TFiFin palkinnon saivat Linda Autio, Isak Jungerstam sekä Fanny Hakala.
Kestävyysraportointikilpailun 2022 voittajat
Yhteistyö, Palkitut Julkaistu:

Suomen parhaat kestävyysraportit ovat korkealaatuisia

Stora Enso voitti kokonaiskilpailun jo kolmannen kerran.