Luovuus syntyy erilaisista taustoista

Kohtaamme yhä useammin sekä ennakoitavia että odottamattomia maailmanlaajuisia haasteita, joihin on löydettävä ratkaisuja hyvin lyhyessä ajassa. Vauhti on paljon nopeampi kuin mihin olemme akateemisessa maailmassa perinteisesti tottuneet.
Sekä organisaatiotasolla että henkilökohtaisella tasolla on tärkeää huolehtia arvokkaan ajan käytöstä niin, että pystymme vastaamaan myös ulkoisen työmäärän kasvuun. Meidän on jatkossa pakko olla työskentelytavoissamme radikaalimpia. Koronapandemia on saanut meidät ryhtymään radikaaleihin toimiin, jotta voisimme sopeutua nopeasti uusiin tilanteisiin. Olen itsekin oppinut paljon tämän kriisin aikana.
Meillä on huikeat mahdollisuudet radikaaliin luovuuteen! Luovuus on kaiken tieteellisen tutkimuksen ja taiteellisen toiminnan edellytys. Tenure track -urajärjestelmässä ja monissa opinto-ohjelmissa suositaan sisäänpääsyvaiheessa nimenomaan luovia yksilöitä.
Tapani VuorinenMeidän on jatkossa pakko olla työskentelytavoissamme radikaalimpia."
Eritaustaisten ihmisten tuominen yhteen ruokkii luovuutta. Eri tieteenalojen sekä taiteen ja muotoilun tuominen samalle kampukselle on tärkein Aalto-yliopistossa toteutettu yksittäinen teko, joka on vaikuttanut merkittävästi yhteisömme luovuuteen. Viestintä ulkomaailman kanssa on yhtä lailla tärkeää, sillä sisäänpäin kääntyminen tappaa luovuuden.
Olen tunnistanut tärkeimmät askeleet, miten vuosien varrella oma ajatteluni on kehittynyt: uusien haasteiden edessä olen joka kerran saanut valtavasti lisää vastuuta, mutta myös resursseja ja budjettia niiden ratkaisemiseen.
Tapani Vuorinen
Professori
Biotuotteiden ja biotekniikan laitos
CHEMARTS
Kemian tekniikan korkeakoulu
Radikaali luovuus
Rakennamme vahvan, luovan yhteisön tukemaan uutta ajattelua.

Lue lisää uutisia

Ennätysmäärä aaltolaisia hyvinvointia kestävällä kampuksella -tapahtumassa
Tapahtuman ohjelmassa kuultiin ajankohtaisia puheenvuoroja kampuksen kestävästä kehityksestä, hyvinvointiin keskittyen.Professori Jari Koskinen päättää ansiokkaan työuransa
Materiaalitieteen professori Jari Koskinen jää eläkkeelle 31.3.2023. Älykkäiden materiaalien ja erityisesti pintojen ja rajapintojen fysikaalisia ominaisuuksia tutkinut Koskinen vietti työuransa viimeiset 14 vuotta Kemian tekniikan korkeakoulussa tutkijana ja toimi vuosina 2014-2022 Kemian ja materiaalitieteen laitosjohtajana.
Yliopistojen yleisen työehtosopimuksen neuvottelutulos hyväksytty
Yliopistojen yleinen työehtosopimus 2023–2025 hyväksyttiin Sivistan ja palkansaajaliittojen hallinnoissa 30.3.2023.