Uutiset

Lue Qual+ Newsletter

Qual+ on laadullisen johtamistutkimuksen keskus Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa. Se edistää metodologisia innovaatioita ja tuo tutkijoita yhteen järjestämällä seminaareja, työpajoja, kursseja ja yhteisöllisiä tapahtumia.
Viisi Aalto-yliopiston opiskelijaa pöydän äärellä
Kuva: Aalto-yliopisto / Unto Rautio

Qual+ -keskuksen toiminta on erityisen tärkeää juuri nyt, koska suurten yhteiskunnallisten ongelmien ratkaiseminen edellyttää tiivistä monitieteistä vuoropuhelua. ’Big datan’ rinnalle tulee saada laadullista ‘thick dataa’, joka auttaa pureutumaan monimutkaisiin syy-seuraussuhteisiin. 

Tässä uutiskirjeessä luodaan katsaus tapahtumiin, jotka Qual+ on järjestänyt yhteistyössä Aalto-yliopiston professoreiden ja tutkijoiden kanssa. Näitä ovat työpaja Using Narrative Perspectives in Management Research (professori Eero Vaara, Oxfordin yliopisto) ja kirjan julkistustilaisuus The Handbook of Feminist Research Methodologies in Management and Organization Studies) (vanhempi yliopistonlehtori Saija Katila, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu).

Lisäksi on järjestetty Mixed-methods hackathon (professori Saku Mantere, McGillin yliopisto ja Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu ja Qual+ Kansainvälisen neuvottelukunnan puheenjohtaja, ja projektijohtaja Oskari Nokso-Koivisto, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu).

Olemme myös keränneet listan mielenkiintoisista tapahtumista ja kursseista keväällä ja kesällä 2024. Esimerkiksi laadulliseen vertailevaan analyysiin (QCA) sosiaalitieteissä erikoistunut professori Peer Fiss (University of Southern California, USA) pitää kaikille avoimen QCA-johdantoseminaarin (hybridi) kesäkuun alussa ja professori Jo Angouri pitää intensiivikurssin etnografiasta ja diskurssianalyysista toukokuussa. 

Qual+

Qual+ on laadullisen johtamistutkimuksen keskus Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa. Se tuo yhteen eri alojen huippututkijoita ratkaisemaan aikamme suurimpia yhteiskunnallisia kysymyksiä kestävän tulevaisuuden varmistamiseksi. Qual+ lisää menetelmällistä monimuotoisuutta, edistää menetelmällisiä innovaatioita, ja tarjoaa uusinta osaamista laadullisista menetelmistä. 

Lue lisää
Aalto biz campus/Mika huisman

Tutustu myös:

Avoimen tieteen ja tutkimusdatan hallinnan koulutukset

Tarjoamme kaikille avoimia, ilmaisia koulutuksia tutkimusdatan hallinnasta ja avoimesta tieteestä.

RDM & Open Science Training

Lisätietoja:

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Ville Miikkulainen
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutustu meihin: Apulaisprofessori Ville Miikkulainen

Ville Miikkulainen siirtyy professoriksi Aalto-yliopiston yliopistonlehtorin tehtävästä.
Havainnekuva puisesta lavarakenteesta torimaisemassa
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Wood Programin 30-vuotisjuhlaprojekti nousee Kuhmon torille

Aalto-yliopiston puuarkkitehtuuriin erikoistuvat opiskelijat toteuttavat joka vuosi Wood Program -projektin. Opintokokonaisuuden 30-vuotisjuhlavuonna yhteistyökumppanina toimii Kuhmon kaupunki. Toteuttava kohde on Kuhmon torille nouseva torilava.
Two students and a professor sitting around a table, talking and looking at laptop screen.
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Tule uusien tohtoriopiskelijoiden tutoriksi kesäkuussa 2024

lmoittaudu uusien tohtoriopiskelijoiden tutoriksi kesäkuun orientaatiopäiville!
Tutkijoiden kehittämä WAVE-tekniikka perustuu tulevan liikkeen, esimerkiksi käännöksen ennakointiin. Kuva: Markus Laattala.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkijat kehittivät yleisöaaltoon perustuvan tavan ohjata tanssia virtuaalitodellisuudessa

Tutkijat kokeilivat aluksi aiemmista tanssipeleistä tuttuja visualisointikeinoja. Useiden prototyyppien ja vaiheiden jälkeen he päätyivät kuitenkin kokeilemaan urheilutapahtumista tuttua yleisöaaltoa tanssin ohjauksessa.