Uutiset

Kurssikuvauksiin on lisätty tieto kestävän kehityksen tavoitteista

Aalto-yliopiston opetustarjonta on analysoitu kestävän kehityksen tavoitteiden näkökulmasta. Vastedes kurssikuvaukset sisältävät tiedon siitä, mitkä kestävän kehityksen tavoitteet kuuluvat kurssin sisältöihin.
SDG-kurssit Aalto-yliopistossa
Koko Aalto-yliopiston opetustarjonnassa olevien kurssien lukumäärät SDG-sisältöjen mukaan.

Aalto-yliopisto on sitoutunut edistämään YK:n kestävän kehityksen tavoitteita osana opetusta. Aalto-yliopistossa on tarjolla yli 1400 kurssia, jotka käsittelevät vähintään yhteen kestävän kehityksen tavoitteeseen liittyviä teemoja. Tämä vastaa yhteensä 47 % koko opetustarjonnasta.

Kuluneen vuoden aikana kurssien vastuuopettajat ovat analysoineet kurssiensa sisällöt kestävän kehityksen tavoitteiden näkökulmasta ja määritelleet kurssien sisältöjen kannalta keskeisimmät kestävän kehityksen tavoitteet. Jatkossa opiskelijoiden on aiempaa helpompaa löytää kursseja, jotka käsittelevät heitä kiinnostavia kestävän kehityksen teemoja.

”Kestävän kehityksen tavoitteiden mukaisen opetussisällön tekeminen näkyväksi ja helposti löydettäväksi on tärkeä askel matkalla kohti ratkaisuja, joita yliopistoyhteisönä voimme globaaleihin kestävyyshaasteisiin tarjota”, sanoo opetuksesta vastaava vararehtori Petri Suomala.

YK:n määrittelemistä 17 kestävän kehityksen tavoitteesta (Sustainable development goal, SDG) Aalto-yliopistossa on eniten opetustarjontaa kestäviä infrastruktuureja, kestävää teollisuutta ja innovaatioita edistävän tavoitteen (SDG #9) aihealueista. Myös kestävään kulutukseen ja tuotantoon (SDG # 12) sekä kestävään ja turvalliseen kaupunkikehitykseen (SDG #11) keskittyvää opetusta on tarjolla yli neljänsadan kurssin edestä kustakin.

Aalto-yliopisto on sitoutunut kokonaisvaltaisesti edistämään YK:n kestävän kehityksen tavoitteita. Opetuksen lisäksi ne ovat olennainen osa tutkimusta, innovaatiotoimintaa ja kampuskehitystä. Aalto-yliopisto on ensimmäisenä suomalaisena yliopistona allekirjoittanut kansainvälisen SDGAccord sitoumuksen. Se on yliopistojen ja korkeakoulujen yhteinen vastaus YK:n kestävän kehityksen tavoitteille ja sen avulla vahvistetaan yliopistojen roolia Agenda 2030 -tavoitteiden saavuttamisessa. Yli 150 korkeakoulua ympäri maailmaa on allekirjoittanut sitoumuksen.

Lisätietoa:

 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Opiskelija Design Factorylla.
Opinnot Julkaistu:

Ennätysmäärä hakemuksia englanninkielisiin kandidaattiohjelmiin

Aalto-yliopisto sai ohjelmiinsa kaikkiaan 7 362 hakemusta.
@aaltowellbeing on Instagram
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Seuraa meitä Instagramissa: @aaltowellbeing!

Tervetuloa mukaan: @aaltowellbeing. Nähdään Instagramissa!
Opiskelija Reetta Kälvälä, kuva: Markus Toivonen
Opinnot Julkaistu:

Opiskelija Reetta Kälvälä haluaa kehittää parempia syöpähoitoja tekniikan avulla

Bioinformaatioteknologiaa opiskelevan Reetan mielestä yliopisto tuntuu lukiota helpommalta, koska opiskelua voi ajoittaa omien aikataulujen mukaan.
NWB Finland packaging
Opinnot Julkaistu:

Kurssiyhteistyö Aalto-yliopiston VCD-opiskelijoiden kanssa tuo uusia ideoita NWB Finlandiin

Aalto-yliopiston Visual Communication Design -opiskelijat kehittävät ja suunnittelevat NWB Finlandille lähdevesituotteiden pakkaus- ja brändikonsepteja.