Uutiset

Kurssikuvauksiin on lisätty tieto kestävän kehityksen tavoitteista

Aalto-yliopiston opetustarjonta on analysoitu kestävän kehityksen tavoitteiden näkökulmasta. Vastedes kurssikuvaukset sisältävät tiedon siitä, mitkä kestävän kehityksen tavoitteet kuuluvat kurssin sisältöihin.
SDG-kurssit Aalto-yliopistossa
Koko Aalto-yliopiston opetustarjonnassa olevien kurssien lukumäärät SDG-sisältöjen mukaan.

Aalto-yliopisto on sitoutunut edistämään YK:n kestävän kehityksen tavoitteita osana opetusta. Aalto-yliopistossa on tarjolla yli 1400 kurssia, jotka käsittelevät vähintään yhteen kestävän kehityksen tavoitteeseen liittyviä teemoja. Tämä vastaa yhteensä 47 % koko opetustarjonnasta.

Kuluneen vuoden aikana kurssien vastuuopettajat ovat analysoineet kurssiensa sisällöt kestävän kehityksen tavoitteiden näkökulmasta ja määritelleet kurssien sisältöjen kannalta keskeisimmät kestävän kehityksen tavoitteet. Jatkossa opiskelijoiden on aiempaa helpompaa löytää kursseja, jotka käsittelevät heitä kiinnostavia kestävän kehityksen teemoja.

”Kestävän kehityksen tavoitteiden mukaisen opetussisällön tekeminen näkyväksi ja helposti löydettäväksi on tärkeä askel matkalla kohti ratkaisuja, joita yliopistoyhteisönä voimme globaaleihin kestävyyshaasteisiin tarjota”, sanoo opetuksesta vastaava vararehtori Petri Suomala.

YK:n määrittelemistä 17 kestävän kehityksen tavoitteesta (Sustainable development goal, SDG) Aalto-yliopistossa on eniten opetustarjontaa kestäviä infrastruktuureja, kestävää teollisuutta ja innovaatioita edistävän tavoitteen (SDG #9) aihealueista. Myös kestävään kulutukseen ja tuotantoon (SDG # 12) sekä kestävään ja turvalliseen kaupunkikehitykseen (SDG #11) keskittyvää opetusta on tarjolla yli neljänsadan kurssin edestä kustakin.

Aalto-yliopisto on sitoutunut kokonaisvaltaisesti edistämään YK:n kestävän kehityksen tavoitteita. Opetuksen lisäksi ne ovat olennainen osa tutkimusta, innovaatiotoimintaa ja kampuskehitystä. Aalto-yliopisto on ensimmäisenä suomalaisena yliopistona allekirjoittanut kansainvälisen SDGAccord sitoumuksen. Se on yliopistojen ja korkeakoulujen yhteinen vastaus YK:n kestävän kehityksen tavoitteille ja sen avulla vahvistetaan yliopistojen roolia Agenda 2030 -tavoitteiden saavuttamisessa. Yli 150 korkeakoulua ympäri maailmaa on allekirjoittanut sitoumuksen.

Lisätietoa:

 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Isoisänsilta Helsingissä.
Opinnot Julkaistu:

Fabian ja Jaakko Ahvenaisen rahaston apurahat haettavissa 31.1.2023 asti

Apurahoja myönnetään talon- ja sillanrakennuksen aloilla suoritetuista opinnoista tai kannustuksena aihealueiden jatko-opiskelijoille.
Close-up of curly wood grain orientation of an old piece of wood
Opinnot Julkaistu:

Verkkokurssi “Wood material science” alkaa 10.1.2023

100% verkkokurssilla opitaan miten puun rakenne vaikuttaa sen fysikaalisiin ja mekaanisiin ominaisuuksiin.
Sensual mathematics. Photo: Henri Vogt.
Opinnot Julkaistu:

Haku Kristallikukkia peilisalissa -kurssille on avattu - matematiikan, taiteiden ja arkkitehtuurin yhteiskeitos palaa Heurekaan

Kristallikukkia peilisaleissa –kurssi - MS-E1000 Crystal Flowers in Halls of Mirrors: Mathematics meets Art and Architecture - on avoin kaikille kandiopiskelijoista tohtorikoulutettaviin, matematiikan ja tekniikan aloista taiteisiin, muotoiluun, arkkitehtuuriin ja kemiasta liiketoimintaan. Kurssille otetaan korkeintaan 50 opiskelijaa motivaatiokirjeiden perusteella, ja haku on auki 10.1.2023 saakka. Kurssi on 15 opintopisteen suuruinen, ja se järjestetään joka toinen vuosi.
TFiF-kandityön palkinnon voittaneet opiskelijat.
Palkitut, Opinnot Julkaistu:

Kolme Aallon opiskelijaa palkittiin parhaasta ruotsinkielisesta tekniikan alan kandityöstä

TFiFin palkinnon saivat Linda Autio, Isak Jungerstam sekä Fanny Hakala.