Uutiset

Kurssikuvauksiin on lisätty tieto kestävän kehityksen tavoitteista

Aalto-yliopiston opetustarjonta on analysoitu kestävän kehityksen tavoitteiden näkökulmasta. Vastedes kurssikuvaukset sisältävät tiedon siitä, mitkä kestävän kehityksen tavoitteet kuuluvat kurssin sisältöihin.
SDG-kurssit Aalto-yliopistossa
Koko Aalto-yliopiston opetustarjonnassa olevien kurssien lukumäärät SDG-sisältöjen mukaan.

Aalto-yliopisto on sitoutunut edistämään YK:n kestävän kehityksen tavoitteita osana opetusta. Aalto-yliopistossa on tarjolla yli 1400 kurssia, jotka käsittelevät vähintään yhteen kestävän kehityksen tavoitteeseen liittyviä teemoja. Tämä vastaa yhteensä 47 % koko opetustarjonnasta.

Kuluneen vuoden aikana kurssien vastuuopettajat ovat analysoineet kurssiensa sisällöt kestävän kehityksen tavoitteiden näkökulmasta ja määritelleet kurssien sisältöjen kannalta keskeisimmät kestävän kehityksen tavoitteet. Jatkossa opiskelijoiden on aiempaa helpompaa löytää kursseja, jotka käsittelevät heitä kiinnostavia kestävän kehityksen teemoja.

”Kestävän kehityksen tavoitteiden mukaisen opetussisällön tekeminen näkyväksi ja helposti löydettäväksi on tärkeä askel matkalla kohti ratkaisuja, joita yliopistoyhteisönä voimme globaaleihin kestävyyshaasteisiin tarjota”, sanoo opetuksesta vastaava vararehtori Petri Suomala.

YK:n määrittelemistä 17 kestävän kehityksen tavoitteesta (Sustainable development goal, SDG) Aalto-yliopistossa on eniten opetustarjontaa kestäviä infrastruktuureja, kestävää teollisuutta ja innovaatioita edistävän tavoitteen (SDG #9) aihealueista. Myös kestävään kulutukseen ja tuotantoon (SDG # 12) sekä kestävään ja turvalliseen kaupunkikehitykseen (SDG #11) keskittyvää opetusta on tarjolla yli neljänsadan kurssin edestä kustakin.

Aalto-yliopisto on sitoutunut kokonaisvaltaisesti edistämään YK:n kestävän kehityksen tavoitteita. Opetuksen lisäksi ne ovat olennainen osa tutkimusta, innovaatiotoimintaa ja kampuskehitystä. Aalto-yliopisto on ensimmäisenä suomalaisena yliopistona allekirjoittanut kansainvälisen SDGAccord sitoumuksen. Se on yliopistojen ja korkeakoulujen yhteinen vastaus YK:n kestävän kehityksen tavoitteille ja sen avulla vahvistetaan yliopistojen roolia Agenda 2030 -tavoitteiden saavuttamisessa. Yli 150 korkeakoulua ympäri maailmaa on allekirjoittanut sitoumuksen.

Lisätietoa:

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Piano Top Loungessa
Kampus, Yhteistyö, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Opiskelijat päättivät: kaksi yhteiskäyttöistä pianoa saapui kampukselle

Aalto-yliopiston opiskelijoiden osallistavan budjetoinnin projektin voittajaksi nousi yhteiskäyttöinen piano.
Three female students studying
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Hae siemenrahoitusta Aallon, KU Leuvenin ja Helsingin yliopiston yhteisille tutkimusprojekteille

Aalto-yliopisto, KU Leuven (Belgia) ja Helsingin yliopisto avaavat tutkimusyhteistyön käynnistämistä tukevan siemenrahoitushaun. Rahoitushaku on käynnissä 10. syyskuuta 2024 asti.
Lahjoitus Kierrätyskeskuksen Boksi-lahjoituspisteeseen
Kampus Julkaistu:

Kierrätyskeskuksen Boksi-lahjoituspiste nyt A Blocissa

Boksi sijaitsee kauppakeskus A Blocin 1. kerroksessa R-kioskia vastapäätä ja on käytettävissä keskuksen aukioloaikojen mukaisesti.
Kestävä digitaalinen arki Turussa, banneri: Minna Vigren.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Aikamatka vuoteen 2050 – kestävän digitaalisen arjen teemaviikko levittäytyy Turkuun toukokuun lopussa

Kestävä digitaalinen arki -teemaviikolla 25.5.–2.6. Turussa pohditaan, minkälaista kestävä digitaalinen arki on, miten sitä voisi edistää ja kuvitellaan myös, miltä tulevaisuuden kestävä digitaalinen arki näyttäisi.