Uutiset

Kurssikuvauksiin on lisätty tieto kestävän kehityksen tavoitteista

Aalto-yliopiston opetustarjonta on analysoitu kestävän kehityksen tavoitteiden näkökulmasta. Vastedes kurssikuvaukset sisältävät tiedon siitä, mitkä kestävän kehityksen tavoitteet kuuluvat kurssin sisältöihin.
SDG-kurssit Aalto-yliopistossa
Koko Aalto-yliopiston opetustarjonnassa olevien kurssien lukumäärät SDG-sisältöjen mukaan.

Aalto-yliopisto on sitoutunut edistämään YK:n kestävän kehityksen tavoitteita osana opetusta. Aalto-yliopistossa on tarjolla yli 1400 kurssia, jotka käsittelevät vähintään yhteen kestävän kehityksen tavoitteeseen liittyviä teemoja. Tämä vastaa yhteensä 47 % koko opetustarjonnasta.

Kuluneen vuoden aikana kurssien vastuuopettajat ovat analysoineet kurssiensa sisällöt kestävän kehityksen tavoitteiden näkökulmasta ja määritelleet kurssien sisältöjen kannalta keskeisimmät kestävän kehityksen tavoitteet. Jatkossa opiskelijoiden on aiempaa helpompaa löytää kursseja, jotka käsittelevät heitä kiinnostavia kestävän kehityksen teemoja.

”Kestävän kehityksen tavoitteiden mukaisen opetussisällön tekeminen näkyväksi ja helposti löydettäväksi on tärkeä askel matkalla kohti ratkaisuja, joita yliopistoyhteisönä voimme globaaleihin kestävyyshaasteisiin tarjota”, sanoo opetuksesta vastaava vararehtori Petri Suomala.

YK:n määrittelemistä 17 kestävän kehityksen tavoitteesta (Sustainable development goal, SDG) Aalto-yliopistossa on eniten opetustarjontaa kestäviä infrastruktuureja, kestävää teollisuutta ja innovaatioita edistävän tavoitteen (SDG #9) aihealueista. Myös kestävään kulutukseen ja tuotantoon (SDG # 12) sekä kestävään ja turvalliseen kaupunkikehitykseen (SDG #11) keskittyvää opetusta on tarjolla yli neljänsadan kurssin edestä kustakin.

Aalto-yliopisto on sitoutunut kokonaisvaltaisesti edistämään YK:n kestävän kehityksen tavoitteita. Opetuksen lisäksi ne ovat olennainen osa tutkimusta, innovaatiotoimintaa ja kampuskehitystä. Aalto-yliopisto on ensimmäisenä suomalaisena yliopistona allekirjoittanut kansainvälisen SDGAccord sitoumuksen. Se on yliopistojen ja korkeakoulujen yhteinen vastaus YK:n kestävän kehityksen tavoitteille ja sen avulla vahvistetaan yliopistojen roolia Agenda 2030 -tavoitteiden saavuttamisessa. Yli 150 korkeakoulua ympäri maailmaa on allekirjoittanut sitoumuksen.

Lisätietoa:

 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

four band members posing on a small stage in colourful and shiny clothes
Palkitut, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Muotisuunnittelija, valokuvaaja ja bändi yhdistivät voimansa ja loivat maagisen kesäutopian

Muotisuunnittelija Justus Kantakoski ja valokuvaaja Mortti Saarnia, olivat tänä vuonna EMMA-ehdokkaita Suistamon Sähkö -yhtyeen musiikkivideon kanssa.
Kuvituskuva Lean-sivustolle.
Opinnot Julkaistu:

Laaja-alaisuutta osaamiseen

Executive in Residence Taavi Heikkilä kysyy, pitäisikö yliopistojenkin lähestyä laaja-alaisuutta vielä rohkeammin ja uudesta näkökulmasta.
Erilaisia värikkäitä digitaalisesti tulostettuja tekstiilikuoseja lomittain vaalealla tasolla
Palkitut, Opinnot Julkaistu:

Millaisia ovat digitaalisen tekstiilitulostamisen mahdollisuudet?

Teknologinen kehitys avaa jatkuvasti uusia mahdollisuuksia tekstiilitulostamiseen.
Student Eeli Susan
Opinnot Julkaistu:

Opiskelija Eeli Susan: Signal Processing and Data Science -pääaine on täydellinen yhdistelmä teoriaa ja käytäntöä

Eelin mielestä maisteriohjelman laaja kurssivalikoima mahdollistaa opintojen räätälöinnin oman kiinnostuksen mukaan.