Uutiset

Koulu palveluna sai Human City Design Award -palkinnon

Palkinto on tunnustus kestävämmän yhteisön ja ympäristön luomisesta.
Human City Design Award Antti Ahlava Kuva: Anna Aminoff
Vararehtori Antti Ahlava (viides oikealta) vastaanotti palkinnon Soulissa. Kuva: Anna Aminoff

Aalto-yliopiston ja Espoon kaupungin yhdessä kehittämä Koulu palveluna -projekti palkittiin Seoul Design Foundationin ja Soulin metropolihallinnon myöntämällä Human City Design Award 2019 -palkinnolla Seoulissa 26.9.2019. Palkinnolla tunnustettiin erityisesti konseptin työryhmä Aalto-yliopiston arkkitehtuurin laitoksella, johon kuuluvat Aalto-yliopiston kampuksen kehittämisestä vastaava vararehtori ja professori Antti Ahlava, post-doc -tutkija Fernando Nieto, adjunct-professori Jarmo Suominen ja väitöskirjatutkija Natalia Vladykina.  

Koulu palveluna -konseptissa kampus toimii monipuolisena oppimista tukevana palveluna ja resurssien verkostona. Tavoitteena on luoda erilaisia oppimisen ympäristöjä, kehittää uutta oppimisen pedagogiikkaa ja uudistaa koulun toimintakulttuuria. Uudenlainen kouluratkaisu sai alkunsa opetuksen palveluarkkitehtuuriin liittyvästä kurssiyhteistyöstä Aallon ja Lontoon Royal College of Artsin kesken. Projektissa on käytetty EU:n komission Luova Eurooppa -tukea osana Human Cities –hanketta ja siihen osallistuu tällä hetkellä 1800 koululaista Otaniemessä. 

Harmoninen ja kestävä suhde 

Palkinto myönnettiin Koulu palveluna -hankkeelle sen ansiokkaasta työstä harmonisen ja kestävän ympäristön ja toimintakulttuurin rakentamiseksi Aalto-yliopiston kampuksella.  

Human City Design Award -palkinnon tavoitteena on harmoninen suhde yhteisöissäja ympäristössä sekä niiden välillä. Palkinto kannustaa kestävien kaupunkiekosysteemien luomiseen hyvän muotoilun avulla. Palkinto rohkaisee osallistamaan muotoilijat ihmiskunnan kehitykseen, tuomaan esille muotoilua ratkaisuna kaupunkien monimutkaisiin sosiaalisiin ongelmiin ja esittelemään muotoilun parantavia vaikutuksia ympäri maailmaa. 

Valinnan teki designin huippuasiantuntjioista koostuva tuomaristo, jonka puheenjohtaja oli Charles Landry. Muut tuomariston jäsenet olivat Ezio Manzini, Lou Yongqi, Mariana Amatullo ja HyunJoon Yoo

Koulu palveluna

Kokeilun tarkoituksena on myös testata joustavia ja kustannustehokkaita toimintamalleja, jotka myöhemmin voidaan laajentaa ja skaalata koskemaan muitakin oppilaitoksia ja sivistystoimen palveluita.

Lue lisää
Kampus campus Kuva: Unto Rautio / Aalto-yliopisto
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Palkituille jaettavat kukkakimput pöydällä
Palkinnot ja tunnustukset, Yliopisto Julkaistu:

Celebrating Excellence 2023 – aika juhlistaa ja palkita tutkimussaavutuksia ja parhaita väitöskirjoja

Keskiviikkona 13.maaliskuuta Sähkötekniikan korkeakoulu kokoontui juhlistamaan vuoden 2023 merkittävimpiä tutkimussaavutuksia ja väitöskirjoja.
Hollmen Reuter Sandman arkkitehtien suunnittelema Naisten keskus Senegalissa
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Naisarkkitehdit esille

Suomalaiset arkkitehdit Saija Hollmén, Jenni Reuter ja Helena Sandman ovat mukana 100 Women: Architects in Practice -kirjassa.
Otaparkki julkisivu
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Otaparkki tarjoaa helpon pysäköintimahdollisuuden kampusvieraille

Pysäköintitalo Otaparkki sekä muut kampuksen maksulliset pysäköintipaikat tarjoavat pysäköintimahdollisuuden kampukselle saapuville vieraille.
Panu_Savolainen, photo by Hayley Le
Yliopisto Julkaistu:

Panu Savolainen: Toivoisin, että meillä olisi Aallossa päivä, jolloin riisutaan vallan vaatteet ja asetelmat

"Monissa alkuperäiskansojen kulttuureissa on hetkiä, jolloin johtajat luopuvat vallastaan. Joko valta annetaan jollekin yhteisön köyhimmälle tai päähänpotkituimmalle taholle, tai sitten valtaa ei käytä kukaan."