Kolme yhteistä tutkimusohjelmaa Perustieteiden ja Sähkötekniikan korkeakouluille
Aalto Science Institute (AScI) -yksikkö järjesti keväällä 2016 haun, jossa etsittiin aloitteita Perustieteiden ja Sähkötekniikan korkeakoulujen yhteisiksi tutkimusohjelmiksi, tavoitteena vahvistaa korkeakoulujen tutkimusyhteistyötä ja tukea niiden tutkimusvahvuuksien pitkän aikavälin uudistumista. Kahdestatoista saapuneesta ohjelmaesityksestä korkeakoulujen dekaanit valitsivat rahoitettaviksi seuraavat:
- Three dimensional computational methods in electromagnetics (koord. Anouar Belahcen/ELEC, Antti Hannukainen/SCI)
- Characterisation of superhydrophobic surfaces (koord. Robin Ras/SCI, Quan Zhou/ELEC)
- Diffusion driven charge transport (koord. Markku Sopanen/ELEC, Jukka Tulkki/SCI)
Kullekin ohjelmalle tullaan osoittamaan korkeakoulujen yhteisesti myöntämää rahoitusta 50 000 €/vuosi, ajalle 1.9.2016-31.8.2019. Ohjelmat raportoivat AScI-yksikön ohjausryhmälle, ja AScI avustaa niiden käytännön koordinointityössä. Ohjelmat järjestävät yhteisen avaustilaisuuden myöhemmin syksyllä, alustavasti torstaina 24.11. klo 13-16, AScIn tiloissa TUAS 3161.
Lue lisää uutisia

Maisteriopiskelijoiden näyttely Suomen valokuvataiteen museossa
Valokuvataiteen pääaineen maisteriopiskelijoiden MoA in Photography 23 -näyttely on esillä 12. maaliskuuta asti.
Professori Ranja Hautamäki: ”Monimuotoinen kaupunkiluonto on keskeinen tekijä hyvinvoinnin ja hiilinielujen lisäämiseksi”
Maisema-arkkitehtuurin professori ratkoo ilmastonmuutoksen hillintää ja kaupunkiluonnon hiilinieluja koskevia kysymyksiä.
Marsin sää vaihtelee rajusti, mutta sen ilmasto ei ole muuttumassa
Väitöstutkimuksessaan Henrik Kahanpää myös kyseenalaistaa Marsin pölypyörteisiin liittyvän vallitsevan käsityksen. Tutkijana hän toivoo, että ihminen ei koskaan menisi Marsiin.