Uutiset

Kevään opiskelijavalintojen muutosten suunnittelu etenee

Valintakokeet ovat pääosin kaksivaiheisia.
Neljä opiskelijaa kulkemassa Otaniemessä Kandidaattikeskuksen aulassa.
Kandidaattikeskuksen aula. Kuva: Aalto-yliopisto / Tuomas Uusheimo.

Aalto-yliopistossa on päätetty, miten kevään opiskelijavalinnat toteutetaan eri aloilla. Valintakokeet ovat pääosin kaksivaiheisia, jolloin ensimmäisessä vaiheessa valitaan siinä parhaiten menestyneet hakijat toiseen vaiheeseen.

Kauppatieteissä sekä tekniikan ja arkkitehtuurin alalla valtakunnalliset valintaverkostot ovat ottaneet käyttöön ratkaisun, jossa yksivaiheisten fyysisten valintakokeiden sijaan valintakoe järjestetään kaksivaiheisena: Ensimmäisen vaiheen karsiva esivalintakoe järjestetään etänä suoritettavana sähköisenä kokeena. Valintakokeen toinen vaihe järjestään joko valvottuna kokeena yliopiston järjestämissä tiloissa terveys- ja turvallisuusmääräyksiä noudattaen tai pandemiatilanteen sitä edellyttäessä valvottuna etätoteutuksena.

Taiteen alan valinnoissa karsintavaiheen jälkeen toteutetaan sekä etäratkaisuja että rajoitetusti myös pieniä koetilaisuuksia. Valintoihin liittyvistä yksityiskohdista tullaan antamaan ennakkotiedot hyvissä ajoin sekä osallistujille että tilaisuuksien valvojille.

”Valintojen valmistelua jatketaan tiiviisti ja yleiset pandemiatilanteeseen liittyvät ohjeet huomioidaan valmistelussa huolellisesti”, kertoo Aalto-yliopiston oppimispalveluiden johtaja Eija Zitting.

Hakijoille tiedotetaan valintojen muutoksista sähköpostilla Opintopolun kautta. Lisätietoja hakijat saavat Aalto-yliopiston hakijapalveluiden verkkosivulta sekä yhteisvalintojen verkkosivuilta ja Opintopolusta.

Hakijoita pyydetään tutustumaan muutoksiin huolellisesti ja epäselvissä tilanteissa kääntymään yliopiston hakijapalveluiden puoleen.

Aalto-yliopiston hakijapalvelut: [email protected]

Lue lisää:

Mediatiedustelut:

  • Eija Zitting, oppimispalveluiden johtaja, Aalto-yliopisto
  • [email protected], puh. 050 364 7778
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Tulevaisuuden uran pohtimisessa käytetään luovuutta.
Opinnot Julkaistu:

Uramuotoilukurssilla pysähdytään oppimaan itsestä ja pohtimaan tulevaisuutta

Career Design Lab tukee opiskelijoiden siirtymää työelämään. Avain kestävään tulevaisuuden työhön on ennakkoluuloton ja luova tapa muotoilla uraa.
Kolmeosainen kuva: vasemmalla keltainen kukka ja teksti Marsio,  keskellä kuva Aino-Marsio-Aallosta, oikealla Aallon logo o
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopiston kaikille avoin kohtaamispaikka Marsio avaa ovensa syyskuussa

Avajaisnäyttelyt esittelevät Aalto-yhteisön ratkaisuja kestävän tulevaisuuden rakentamiseen.
Robottien rakentelua Aalto-yliopisto Juniorin Robokylä-työpajassa
Yhteistyö Julkaistu:

Innostusta teknologiaan: Lähes 8000 lasta ja nuorta osallistui Aalto-yliopisto Juniorin Teknologiatuokioihin

Aalto-yliopisto Juniorin teknologiakasvatuksen lähettiläät kulkivat viime talvena ahkerasti peruskouluilla tarjoten oppilaille ja opettajille mahdollisuuden tutustua uusimpaan teknologiaan käytännönläheisesti. Jane ja Aatos Erkon säätiön sekä Svenska kulturfondentin rahoittamien hankkeiden tavoitteena oli innostaa lapsia ja nuoria teknologian pariin.
Poikkeustilanne-kuvitus
Kampus, Poikkeustilanteet, Yliopisto Julkaistu:

Kesä tuo muutoksia Aalto-yliopiston metroasemalle

Aalto-yliopiston metroaseman muutostyöt sulkevat sisäänkäyntejä kesällä 2024.