Uutiset

Kevään opiskelijavalintojen muutosten suunnittelu etenee

Valintakokeet ovat pääosin kaksivaiheisia.
Neljä opiskelijaa kulkemassa Otaniemessä Kandidaattikeskuksen aulassa.
Kandidaattikeskuksen aula. Kuva: Aalto-yliopisto / Tuomas Uusheimo.

Aalto-yliopistossa on päätetty, miten kevään opiskelijavalinnat toteutetaan eri aloilla. Valintakokeet ovat pääosin kaksivaiheisia, jolloin ensimmäisessä vaiheessa valitaan siinä parhaiten menestyneet hakijat toiseen vaiheeseen.

Kauppatieteissä sekä tekniikan ja arkkitehtuurin alalla valtakunnalliset valintaverkostot ovat ottaneet käyttöön ratkaisun, jossa yksivaiheisten fyysisten valintakokeiden sijaan valintakoe järjestetään kaksivaiheisena: Ensimmäisen vaiheen karsiva esivalintakoe järjestetään etänä suoritettavana sähköisenä kokeena. Valintakokeen toinen vaihe järjestään joko valvottuna kokeena yliopiston järjestämissä tiloissa terveys- ja turvallisuusmääräyksiä noudattaen tai pandemiatilanteen sitä edellyttäessä valvottuna etätoteutuksena.

Taiteen alan valinnoissa karsintavaiheen jälkeen toteutetaan sekä etäratkaisuja että rajoitetusti myös pieniä koetilaisuuksia. Valintoihin liittyvistä yksityiskohdista tullaan antamaan ennakkotiedot hyvissä ajoin sekä osallistujille että tilaisuuksien valvojille.

”Valintojen valmistelua jatketaan tiiviisti ja yleiset pandemiatilanteeseen liittyvät ohjeet huomioidaan valmistelussa huolellisesti”, kertoo Aalto-yliopiston oppimispalveluiden johtaja Eija Zitting.

Hakijoille tiedotetaan valintojen muutoksista sähköpostilla Opintopolun kautta. Lisätietoja hakijat saavat Aalto-yliopiston hakijapalveluiden verkkosivulta sekä yhteisvalintojen verkkosivuilta ja Opintopolusta.

Hakijoita pyydetään tutustumaan muutoksiin huolellisesti ja epäselvissä tilanteissa kääntymään yliopiston hakijapalveluiden puoleen.

Aalto-yliopiston hakijapalvelut: [email protected]

Lue lisää:

Mediatiedustelut:

  • Eija Zitting, oppimispalveluiden johtaja, Aalto-yliopisto
  • [email protected], puh. 050 364 7778
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Nainen ja mies huoltavat Konecranesin nosturia. Lähde: Konecranesin kuvapankki
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Kauppakorkeakoulun opiskelijakaksikko tarttui Konecranesin rekrytointihaasteisiin

”Saatujen tulosten avulla kehitämme, tarkennamme ja kohdistamme käynnissä olevia ja tulevia rekrytointikampanjoita.”
Three students eating a snack and discussing over a computer on a rooftop terrace.
Opinnot Julkaistu:

Opiskelijoille: Opi kieliä ja kulttuurienvälistä osaamista Unite!-yliopistoverkoston verkkokursseilla. Hae nyt syksyn kursseille!

Unite-yliopistoverkosto tarjoaa kaikille Aalto-yliopiston opiskelijoille avoimia kielen, viestinnän ja globaalin osaamisen verkkokursseja.
Sakari Harjunpää ja Valentin Rainio Sähköpajalla
Opinnot Julkaistu:

Aalto-yliopiston opiskelijoiden Robosiili nappasi ykkössijan robottikilpailussa

Sähkötekniikan korkeakoulun opiskelijat Valentin Rainio ja Sakari Harjunpää rakensivat Robosiilin suositulla Sähköpajakurssilla.
Opiskelijoita tekemässä tiimityötä. Kuva: Aalto-yliopisto / Mikko Raskinen
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Tableau tarjosi opiskelijoille oppia data-analytiikasta

Aalto-yliopiston ja Turun yliopiston opiskelijat kilpailivat toisiaan vastaan liiketoiminnan analysointihaasteen parissa.