Uutiset

Kevään opiskelijavalintojen muutosten suunnittelu etenee

Valintakokeet ovat pääosin kaksivaiheisia.
Neljä opiskelijaa kulkemassa Otaniemessä Kandidaattikeskuksen aulassa.
Kandidaattikeskuksen aula. Kuva: Aalto-yliopisto / Tuomas Uusheimo.

Aalto-yliopistossa on päätetty, miten kevään opiskelijavalinnat toteutetaan eri aloilla. Valintakokeet ovat pääosin kaksivaiheisia, jolloin ensimmäisessä vaiheessa valitaan siinä parhaiten menestyneet hakijat toiseen vaiheeseen.

Kauppatieteissä sekä tekniikan ja arkkitehtuurin alalla valtakunnalliset valintaverkostot ovat ottaneet käyttöön ratkaisun, jossa yksivaiheisten fyysisten valintakokeiden sijaan valintakoe järjestetään kaksivaiheisena: Ensimmäisen vaiheen karsiva esivalintakoe järjestetään etänä suoritettavana sähköisenä kokeena. Valintakokeen toinen vaihe järjestään joko valvottuna kokeena yliopiston järjestämissä tiloissa terveys- ja turvallisuusmääräyksiä noudattaen tai pandemiatilanteen sitä edellyttäessä valvottuna etätoteutuksena.

Taiteen alan valinnoissa karsintavaiheen jälkeen toteutetaan sekä etäratkaisuja että rajoitetusti myös pieniä koetilaisuuksia. Valintoihin liittyvistä yksityiskohdista tullaan antamaan ennakkotiedot hyvissä ajoin sekä osallistujille että tilaisuuksien valvojille.

”Valintojen valmistelua jatketaan tiiviisti ja yleiset pandemiatilanteeseen liittyvät ohjeet huomioidaan valmistelussa huolellisesti”, kertoo Aalto-yliopiston oppimispalveluiden johtaja Eija Zitting.

Hakijoille tiedotetaan valintojen muutoksista sähköpostilla Opintopolun kautta. Lisätietoja hakijat saavat Aalto-yliopiston hakijapalveluiden verkkosivulta sekä yhteisvalintojen verkkosivuilta ja Opintopolusta.

Hakijoita pyydetään tutustumaan muutoksiin huolellisesti ja epäselvissä tilanteissa kääntymään yliopiston hakijapalveluiden puoleen.

Aalto-yliopiston hakijapalvelut: [email protected]

Lue lisää:

Mediatiedustelut:

  • Eija Zitting, oppimispalveluiden johtaja, Aalto-yliopisto
  • [email protected], puh. 050 364 7778
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

Learning Centre graphics
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Helsingin Sanomat käytössä vain VPN-yhteydellä

Pääsy Helsingin Sanomien verkkolehden artikkeleihin on muuttunut.
Aalto University / students at Aalto University / Unto Rautio
Opinnot Julkaistu:

Kandi- ja maisteriopiskelijat maksavat kevään terveydenhoitomaksun Kelalle

1.1.2021 alkaen YTHS:n maksu ei sisälly lukukausi-ilmoittautumisen yhteydessä maksettavaan ylioppilaskunnan jäsenmaksuun. Terveydenhoitomaksu tulee maksaa Kelalle 31.1.2021 mennessä.
FITechin opintoja voi ottaa maksutta kahdeksasta yliopistosta, yhden luukun periaatteella
Opinnot Julkaistu:

Avoimen yliopiston maksuehtoja päivitetty

Olemme päivittäneet ilmoittautumisen perumiseen liittyviä maksuehtojamme.
drone kampuksella
Opinnot Julkaistu:

Millaista on opiskella Insinööritieteiden korkeakoulun kandidaattiohjelmassa?

Insinööritieteiden korkeakoulussa haetaan ratkaisuja, jotka vaikuttavat tulevaisuuteemme. Valitsemalla opiskelun koulussamme voit olla vuorostasi kehittämässä uusia ratkaisuja tai parantamassa nyt käytössä olevaa tekniikkaa.