Uutiset

Kemian tekniikan korkeakouluun nimitetään kaksi uutta professoria

Tiina Nypelö DSc (Tech) on nimitetty professoriksi ja Luana Dessbesell (PhD) on nimitetty apulaisprofessoriksi Biotuotteiden ja biotekniikan laitokselle.
Nypelö and Dessbesell
Professori Tiina Nypelö ja apulaisprofessori Luana Dessbesell.

Tiina Nypelön professuurin ala on lignoselluloosakemia, ja hän aloittaa 1. tammikuuta 2023. Tiina Nypelö väitteli tohtoriksi Aalto-yliopistosta vuonna 2012. Nypelö on työskennellyt post doc -tutkijana Natural Resources and Life Sciences -yliopistossa Wienissä, Itävallassa ja North Carolina State -yliopistossa Raleighissa, Yhdysvalloissa. Tällä hetkellä hän työskentelee apulaisprofessorina Chalmersin teknillisessä yliopistossa Göteborgissa, Ruotsissa.

Luana Dessbesellin professuurin ala on Kestävät biotuoteinnovaatiot, ja hän aloittaa helmikuuta 2023. Luana Dessbesell väitteli metsätieteiden tohtoriksi Kanadan Ontariossa sijaitsevasta Lakeheadin yliopistosta vuonna 2019. Sen jälkeen hän on työskennellyt EnVertis Consulting Inc:ssä Montrealissa, Kanadassa projektipäällikkönä keskittyen biotalouden muutosstrategioihin.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Kristo Ovaska, Kauppakorkeakoulun Vuoden Alumni 2022
Nimitykset Julkaistu:

Kristo Ovaska on Kauppakorkeakoulun Vuoden Alumni 2022

”Laaja-alaiselle osaamiselle on työmarkkinoilla suurta kysyntää”, sanoo Kristo Ovaska.
Merja Penttilä
Opinnot Julkaistu:

Merja Penttilälle tieteen akateemikon arvonimi

Penttilä on tutkimuksessaan erikoistunut solutehtaisiin eli eläviiin mikrobeihin, joiden toimintaa muokataan siten, että ne tuottavat biopohjaisia tuotteita esimerkiksi energia-, terveys- ja materiaalisovelluksiin.

Aalto-yliopiston osa-aikainen professori Merja Penttilän ala on bioteknologia ja synteettinen biologia. Hän on erittäin ansioitunut tieteenharjoittaja, joka on tehnyt uraauurtavaa työtä tutkimusalueellaan. Hänen työllään on myös monimuotoista laajempaa merkitystä yhteiskunnan eri osa-alueilla ja maailmanlaajuisten haasteiden ratkaisemisessa.
Mikhail Balakshin
Tutkimus ja taide Julkaistu:

In memoriam työelämäprofessori Mikhail Balakshin

Työelämäprofessori Mikhail Balakshin menehtyi kotonaan pitkän sairauden myötä 27. marraskuuta 2022. Balakshin toimi Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoulussa ligniinikemian työelämäprofessorina vuodesta 2018 lähtien.
Michael Hanf in his work.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Michael Hanf: Suomi on hyvä paikka asua ja työskennellä

”Helsinki kiinnitti huomioni, koska se poikkesi tyypillisistä opiskelutovereideni valitsemista kohteista”, kertoo Michael Hanf, joka tuli 1990-luvun lopulla tekemään vuodeksi vaihto-opintoja Helsingin kauppakorkeakouluun. Sen jälkeen hän on työskennellyt Suomessa ja Saksassa ja on tällä hetkellä yksi perustajista Taival Advisoryssa, joka auttaa asiakkaita huomioimaan kestävän kehityksen ja kiertotalouden teemoja strategisessa päätöksenteossa.