Uutiset

Kemian tekniikan korkeakouluun nimitetään kaksi uutta professoria

Tiina Nypelö DSc (Tech) on nimitetty professoriksi ja Luana Dessbesell (PhD) on nimitetty apulaisprofessoriksi Biotuotteiden ja biotekniikan laitokselle.
Nypelö and Dessbesell
Professori Tiina Nypelö ja apulaisprofessori Luana Dessbesell.

Tiina Nypelön professuurin ala on lignoselluloosakemia, ja hän aloittaa 1. tammikuuta 2023. Tiina Nypelö väitteli tohtoriksi Aalto-yliopistosta vuonna 2012. Nypelö on työskennellyt post doc -tutkijana Natural Resources and Life Sciences -yliopistossa Wienissä, Itävallassa ja North Carolina State -yliopistossa Raleighissa, Yhdysvalloissa. Tällä hetkellä hän työskentelee apulaisprofessorina Chalmersin teknillisessä yliopistossa Göteborgissa, Ruotsissa.

Luana Dessbesellin professuurin ala on Kestävät biotuoteinnovaatiot, ja hän aloittaa helmikuuta 2023. Luana Dessbesell väitteli metsätieteiden tohtoriksi Kanadan Ontariossa sijaitsevasta Lakeheadin yliopistosta vuonna 2019. Sen jälkeen hän on työskennellyt EnVertis Consulting Inc:ssä Montrealissa, Kanadassa projektipäällikkönä keskittyen biotalouden muutosstrategioihin.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Olli Ikkana in Otaniemi, photo by Lasse Lecklin.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Bioinspiroituja värejä ja olosuhteisiin sopeutuvia materiaaleja – Professori Olli Ikkalan kolmas EU-hanke pohjaa eläviin systeemeihin

Teknillisen fysiikan professori Olli Ikkala on saanut kolmannen kerran Euroopan tutkimusneuvoston Advanced Grant -rahoituksen. Rahoituksen suuruus on 2,5 miljoonaa euroa, ja hanke kestää viisi vuotta.
Professori Antti Oulasvirta. Kuva: Aalto-yliopisto / Jaakko Kahilaniemi
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat selvittävät, miten tekoäly saadaan ymmärtämään ihmistä paremmin

Antti Oulasvirta on saanut 2,5 miljoonan euron Euroopan tutkimusneuvoston Advanced Grant -rahoituksen käyttäjämallien tutkimiseen.
Olli Ikkala ja Esa Saarinen
Yliopisto Julkaistu:

Olli Ikkala ja Esa Saarinen löysivät barokkimusiikista ja luennoimisesta yhteisen sävelen

Kohdatessaan Olli Ikkala ja Esa Saarinen keskustelivat uruista ja luentojen tunnelmasta.
Sinipaitainen nainen, jolla on lyhyet tummat hiukset ja tummasankaiset silmälasit
Nimitykset Julkaistu:

Työelämäprofessori Pia Hannukainen: ”Uskon muotoilun voimaan jatkossakin”

Hannukaisen mielestä on tärkeää, että yrityksissä on osaavia muotoilijoita ja muotoilijoiksi valmistuvilla riittävä osaaminen työelämän tarpeisiin.