Uutiset

Kemian tekniikan korkeakouluun kaksi uutta tutkijaa

Wenwen Fang on nimitetty 1. lokakuuta 2022 alkaen Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoulun biotuotteiden ja biotekniikan laitoksen tutkijaksi. Samana päivänä aloittaa myös Milla Suominen Kemian tekniikan korkeakoulun kemian ja materiaalitieteen laitoksella tutkijana.
Aalto logo on roof. Photo: Mikko Raskinen

Wenwen Fang on nimitetty 1. lokakuuta 2022 alkaen Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoulun biotuotteiden ja biotekniikan laitoksen tutkijaksi. Hän on biopolymeerimateriaalien tutkija, jolla on monen vuoden tutkimuskokemus funktionaalisten ja kestävien materiaalien suunnittelusta sekä biomateriaalien rakenteellisesta ja koostumuksellisesta karakterisoinnista.

Hän väitteli tohtoriksi materiaalitieteiden alalta Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoulusta vuonna 2018.

”Yksi Aallon vahvuuksista on tuoda tutkijoita yhteen suurten kokonaisuuksien kuten huippuosaamiskeskusten tai lippulaivojen avulla. Ne tarjoavat foorumin, jossa voimme jakaa tiloja, tietoa ja tietämystä eri koulujen ja jopa eri tutkimuslaitosten välillä,” Wenwen sanoo. "Olen yllättynyt tarjotun teknisen asiantuntemuksen tasosta, jonka ansiosta eri tieteenalojen tutkijat voivat saada tarvitsemaansa tukea ja keskittyä ydintehtäviinsä, itse tutkimukseen. Tavoitteeni on myös vahvistaa suhteita teollisuuskumppaneihin ja luoda tutkimusyhteistyötä yritysten kanssa.”

Milla Suominen on nimitetty 1.10.2022 alkaen tutkijaksi Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoulun kemian ja materiaalitieteen laitokselle. Hän on materiaalikemisti, jonka fokus on sähkökemiassa ja in situ -spektroelektrokemiassa. Milla Suominen väitteli filosofian tohtoriksi Turun yliopistossa vuonna 2019.

”Uudessa työssäni odotan innolla yhteistyötä uusien ihmisten kanssa sekä uusien menetelmien kehittämistä ja käyttöönottoa,” Milla sanoo. ”Parasta täällä Aalto-yliopistossa on rohkaiseva ilmapiiri kokeilevan tutkimisen ja uran kehittämisen suhteen.”

 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Jari Koskinen
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Professori Jari Koskinen päättää ansiokkaan työuransa

Materiaalitieteen professori Jari Koskinen jää eläkkeelle 31.3.2023. Älykkäiden materiaalien ja erityisesti pintojen ja rajapintojen fysikaalisia ominaisuuksia tutkinut Koskinen vietti työuransa viimeiset 14 vuotta Kemian tekniikan korkeakoulussa tutkijana ja toimi vuosina 2014-2022 Kemian ja materiaalitieteen laitosjohtajana.
Alumnus Henri Yoki
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Henri Yoki: Kun lapseni kysyvät, mitä isi tekee, vastaan, että ratkaisen ilmastokriisiä

Diplomi-insinööri ja kauppatieteiden maisteri Henri Yoki perusti ensimmäisen yrityksensä opiskellessaan kansainvälistä liiketoimintaa Kauppakorkeakoulussa. Nykyään hän on perustaja ja toimitusjohtaja vihreään energiasiirtymään keskittyvässä yrityksessä, jossa hän pääsee soveltamaan laajasti kaikkea uransa ja opintojensa aikana oppimaansa.
Tummaan paitaan pukeutunut vaalea lyhyttukkainen nainen seisoo kädet ristissä rinnan edessä, taustalla korkeakoulun tiloja
Nimitykset, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Professori Arja Karhumaa: ”Meidän on ymmärrettävä paremmin, kuinka tekstejä katsotaan”

Vakinaistetut professorit esittäytyvät: visuaalisen viestinnän muotoilun professori Arja Karhumaa tutkii kielen ja tekstin visuaalisen muodon välistä suhdetta eli miltä teksti kulloinkin näyttää, ja miten se vaikuttaa meihin ihmisinä.
Kuvassa näkyy Satu Rämö punaisessa mekossa. Taustalla näkyy kirjanjulkistamistilaisuuden rekvisiittaa.
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Monenlaisia urapolkuja: Satu Rämö kirjoittaa huippusuosittuja dekkareita vastapainoksi digitaaliselle viestinnälle, jossa pitää olla lyhyt ja ytimekäs

Omannäköinen elämä kirjailijana ja viestintäalan yrittäjänä on Satu Rämölle mahdollista, koska kaupallinen osaaminen auttaa pitämään katteet kunnossa ja oman talouden hallinnassa.