Uutiset

Kemian tekniikan korkeakouluun kaksi uutta tutkijaa

Wenwen Fang on nimitetty 1. lokakuuta 2022 alkaen Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoulun biotuotteiden ja biotekniikan laitoksen tutkijaksi. Samana päivänä aloittaa myös Milla Suominen Kemian tekniikan korkeakoulun kemian ja materiaalitieteen laitoksella tutkijana.
Aalto logo on roof. Photo: Mikko Raskinen

Wenwen Fang on nimitetty 1. lokakuuta 2022 alkaen Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoulun biotuotteiden ja biotekniikan laitoksen tutkijaksi. Hän on biopolymeerimateriaalien tutkija, jolla on monen vuoden tutkimuskokemus funktionaalisten ja kestävien materiaalien suunnittelusta sekä biomateriaalien rakenteellisesta ja koostumuksellisesta karakterisoinnista.

Hän väitteli tohtoriksi materiaalitieteiden alalta Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoulusta vuonna 2018.

”Yksi Aallon vahvuuksista on tuoda tutkijoita yhteen suurten kokonaisuuksien kuten huippuosaamiskeskusten tai lippulaivojen avulla. Ne tarjoavat foorumin, jossa voimme jakaa tiloja, tietoa ja tietämystä eri koulujen ja jopa eri tutkimuslaitosten välillä,” Wenwen sanoo. "Olen yllättynyt tarjotun teknisen asiantuntemuksen tasosta, jonka ansiosta eri tieteenalojen tutkijat voivat saada tarvitsemaansa tukea ja keskittyä ydintehtäviinsä, itse tutkimukseen. Tavoitteeni on myös vahvistaa suhteita teollisuuskumppaneihin ja luoda tutkimusyhteistyötä yritysten kanssa.”

Milla Suominen on nimitetty 1.10.2022 alkaen tutkijaksi Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoulun kemian ja materiaalitieteen laitokselle. Hän on materiaalikemisti, jonka fokus on sähkökemiassa ja in situ -spektroelektrokemiassa. Milla Suominen väitteli filosofian tohtoriksi Turun yliopistossa vuonna 2019.

”Uudessa työssäni odotan innolla yhteistyötä uusien ihmisten kanssa sekä uusien menetelmien kehittämistä ja käyttöönottoa,” Milla sanoo. ”Parasta täällä Aalto-yliopistossa on rohkaiseva ilmapiiri kokeilevan tutkimisen ja uran kehittämisen suhteen.”

 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Espoo Ambassador 2022, prof. Rebecca Piekkari
Nimitykset, Yhteistyö Julkaistu:

Professori Rebecca Piekkari on valittu vuoden 2022 Espoo Ambassadoriksi

Espoo Ambassadorina Piekkari edustaa espoolaista tieteellistä osaamista maailmalla liikkuessaan.
Metsähovi's director Joni Tammi at Aalto University photo: Mikko Raskinen
Nimitykset Julkaistu:

Joni Tammi jatkaa Metsähovin radio-observatorion johtajana

Nimitys on voimassa vuoden 2025 loppuun saakka.
President Ilkka Niemelä, Aalto University
Nimitykset Julkaistu:

Rehtori Ilkka Niemelä nimitetty Unite!-yliopistoallianssin varapuheenjohtajaksi

Eurooppalainen yliopistoallianssi Unite! vahvistaa johtoaan kahdella uudella varapuheenjohtajalla. Aalto-yliopisto on yksi vuonna 2019 perustetun allianssin yhdeksästä kumppaniyliopistosta. Unite! rakentaa uutta eurooppalaista yliopistomallia.
Mikael Huhtamäki.
Nimitykset, Yliopisto Julkaistu:

Aalto vahvistaa yrittäjyysekosysteemiään luovilla aloilla Mikael Huhtamäen johdolla

Mikael Huhtamäki pyrkii kehittämään monialaista yhteistyötä Aalto-yliopiston yrittäjyysekosysteemissä ja kuulee mielellään ideoita ja ajatuksia aiheeseen liittyen.