Uutiset

Kehitysrahoitushaku käynnistetty elämänlaajuisen oppimisen kehityksen vauhdittamiseksi

Aalto-yliopisto tarjoaa kehitysrahoitusta elämänlaajuisen oppimisen hankkeille kouluissa ja laitoksilla. Jopa 100 000 euron suuruinen rahoitus tarjoaa kouluille ja laitoksille mahdollisuuden toteuttaa innovatiivisia hankkeita, jotka edistävät elämänlaajuisen oppimisen kehitystä ja luovat kestäviä oppimisratkaisuja oppijoiden ja toimialojen tarpeisiin.
People hanging out in the Learning centre of Aalto University

Kehitysrahoituksen tarkoituksena on auttaa Aalto-yliopiston kouluja ja laitoksia kehittämään hankkeita, jotka keskittyvät elämänlaajuiseen oppimiseen. Jokainen kehityshanke voi saada enintään 100 000 euroa yhden vuoden rahoituskaudelle, mikä tarjoaa Aalto-yliopistolle mahdollisuuden toteuttaa innovatiivisia ja vaikuttavia elämänlaajuisen oppimisen aloitteita. Hakukierroksia järjestetään kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Hankkeiden tulisi pyrkiä luomaan uusia työkaluja ja menetelmiä, jotka parantavat elämänlaajuisen oppimisen kehitystä ja tukevat oppimistuotekehitystä. Hankkeiden tulisi pyrkiä kehittämään uusia tuotteita, malleja, työkaluja ja menetelmiä, jotka edistävät elämänlaajuista oppimista ja tuovat toteuttamiskelpoisia oppimistuotteita markkinoille. 

'Markkinoilla on tarvetta elämänlaajuiselle oppimiselle uusissa formaateissa. Uudelleenkoulutuksen ja jatkokoulutuksen tarpeet ovat valtavat pelkästään Suomessa. Meidän on tarkasteltava koulutustarjontaamme elämänlaajuisen oppimisen näkökulmasta, jotta voimme nähdä, mikä on hyödyllistä uudelleenkoulutusta ja jatkokoulutusta varten, ja kehitettävä oppimismuotoja, jotka ovat sekä skaalautuvia että vaikuttavia,' sanoo Laura Sivula elämänlaajuisen oppimisen liiketoimintajohtaja.

Tämän hakukierroksen tavoitteena on löytää toteuttamiskelpoisia ja vaikuttavia hankkeita taloudellisesti elinkelpoisten elämänlaajuisen oppimisen tuotteiden kehittämiseksi. Esimerkiksi ideat voivat perustua oman alasi keskeisiin tai nouseviin teemoihin tai suosittuun tutkintosisältöön, jolle on jatkuvan koulutuksen markkinoilla tarvetta.

'Haluamme syventää yhteistyötämme jokaisen Aalto-yliopiston koulun kanssa. Opettajamme ovat keskittyneet laajasti rakentamaan yhteistä ymmärrystä siitä, miten eri alojen ihmiset voivat kokoontua keksimään uusia ja kiehtovia oppimisympäristöjä ja -kokemuksia. Nyt meidän on varmistettava, että elämänlaajuinen oppiminen on helposti saatavilla sekä yksittäisille oppijoille että organisaatioille,' sanoo Tom Lindholm, elämänlaajuisen oppimisen johtaja ja Aalto EE:n toimitusjohtaja.

Rahoituksen hakemiseksi koulujen ja laitosten on toimitettava ehdotuksia, jotka kuvaavat elämänlaajuisen oppimisen projektiehdotusta. Ehdotuksissa tulee yksityiskohtaisesti selvittää, miten hanke tukee elämänlaajuista oppimista ja miten se edistää innovatiivista tuotekehitystä. Tukea on saatavilla koko prosessin ajan, ja ehdotuksia työstetään elämänlaajuisen oppimisen ja kaupallistamisen asiantuntijoiden kanssa ennen niiden rahoitushakemuksen viimeistelyä. Ehdotuksia arvioidaan niiden kaupallisen potentiaalin, vaikuttavuuden, toteutettavuuden ja kestävyyden perusteella.

Elämänlaajuisen oppimisen kehitysrahoitus

Kehitysrahoitusta on saatavilla Aalto-yliopiston koulujen ja laitosten elämänlaajuisen oppimisen projektien ja rekrytointien tukemiseen. Kehitysrahoituksen tarkoituksena on tukea Aalto-yliopiston mahdollisuuksia vastata yksilöiden, organisaatioiden ja yhteiskunnan täydennys- ja uudelleenkoulutustarpeisiin.

Submit your proposal
A hazy person in Väre lobby at Aalto University

Ota yhteyttä

 Laura Sivula

Laura Sivula

Liiketoimintajohtaja, Elämänlaajuinen oppiminen

Ella Puoliväli

Päällikkö, Elämänlaajuinen oppiminen
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Tulevaisuuden uran pohtimisessa käytetään luovuutta.
Opinnot Julkaistu:

Uramuotoilukurssilla pysähdytään oppimaan itsestä ja pohtimaan tulevaisuutta

Career Design Lab tukee opiskelijoiden siirtymää työelämään. Avain kestävään tulevaisuuden työhön on ennakkoluuloton ja luova tapa muotoilla uraa.
Kolmeosainen kuva: vasemmalla keltainen kukka ja teksti Marsio,  keskellä kuva Aino-Marsio-Aallosta, oikealla Aallon logo o
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopiston kaikille avoin kohtaamispaikka Marsio avaa ovensa syyskuussa

Avajaisnäyttelyt esittelevät Aalto-yhteisön ratkaisuja kestävän tulevaisuuden rakentamiseen.
Robottien rakentelua Aalto-yliopisto Juniorin Robokylä-työpajassa
Yhteistyö Julkaistu:

Innostusta teknologiaan: Lähes 8000 lasta ja nuorta osallistui Aalto-yliopisto Juniorin Teknologiatuokioihin

Aalto-yliopisto Juniorin teknologiakasvatuksen lähettiläät kulkivat viime talvena ahkerasti peruskouluilla tarjoten oppilaille ja opettajille mahdollisuuden tutustua uusimpaan teknologiaan käytännönläheisesti. Jane ja Aatos Erkon säätiön sekä Svenska kulturfondentin rahoittamien hankkeiden tavoitteena oli innostaa lapsia ja nuoria teknologian pariin.
Poikkeustilanne-kuvitus
Kampus, Poikkeustilanteet, Yliopisto Julkaistu:

Kesä tuo muutoksia Aalto-yliopiston metroasemalle

Aalto-yliopiston metroaseman muutostyöt sulkevat sisäänkäyntejä kesällä 2024.