Uutiset

Kauppiksen erikoistumisalueet esiteltiin Meet Your Community -tapahtumassa

Oman erikoistumisalueen valinta on opiskelijalle tärkeä päätös, jonka vaikutukset ulottuvat myös pitkälle työelämään.
Meet Your Community (MYC) -tapahtuman järjestivät yhteistyössä Kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalvelut ja alumnisuhteet, Kauppakorkeakoulun oppimispalvelut sekä KY.

Kauppakorkeakoulu järjestää vuosittain Meet Your Community (MYC) -tapahtuman, joka on tarkoitettu mursuille eli ensimmäisen vuoden kandidaattiopiskelijoille. Tapahtuman tavoitteena on tukea erikoistumisalueen valintapäätöstä ja samalla tutustuttaa mursut yhä tiiviimmin myös Kauppiksen yhteisöön. Aalto-salin penkkirivit Otaniemessä täyttyivät, kun Kauppiksen mursuille tarkoitetun Opinnot haltuun -kurssin yksi tapaamiskerroista järjestettiin tänäkin vuonna kyseisen tapahtuman muodossa 18.4.

Meet Your Communityn juonsi Kauppiksen opiskelija Max Puttonen, joka jututti yli 200 mursun edessä koulun alumneista koostuvaa paneelia heidän kokemuksistaan opiskeluajoista – siitä, miten he ovat hyödyntäneet oppimaansa myöhemmin työelämässä sekä millaisiin työtehtäviin he ovat päätyneet. Lisäksi paneelin jälkeen jokainen erikoitumisalue esittäytyi professorien johdolla omilla esittelypisteillään.

”Alumnit ovat MYCissä todella tärkeässä roolissa. He ovat aikanaan kulkeneet vastaavanlaisen polun opinnoista työelämään ja pystyvät nyt jakamaan omat vinkkinsä opiskeluun ja työelämään liittyen. Tämä on paitsi kullanarvoista tietoa opiskelijoillemme, myös omiaan vahvistamaan Kauppakorkeakoulun yhteisöllisyyttä”, kertoo Kauppakorkeakoulun alumnikoordinaattori Emilia Karlén, joka oli yksi tilaisuuden järjestäjistä.

Omat vahvuudet ohjaavat erikoitumisalavalintaa

Ensimmäisen vuoden opiskelija joutuu ennen pitkää päättämään tai saa päättää, mikä erikoitumisalueista olisi se itselle sopivin. Panelistimme kannustivat kuuntelemaan rohkeasti omaa ääntään kavereiden äänten sijaan. Se, mikä aidosti kiinnostaa itseä, on yleensä oikea valinta. Monet olivat käyttäneet valinnan tekemiseen myös puhdasta eliminointitaktiikkaa: ”Lähdin miettimään, mihin en ainakaan halua ja mikä kiinnostaa vähiten. Poissulkemalla alueen toisensa jälkeen valintani oli lopulta hyvinkin selvä.”

Aalto-yliopiston poikkitieteellisyyttä kannattaa hyödyntää

Vaikka erikoitumisalueen valinta ohjaa opintoja vahvasti ja ehkäpä identifioi väistämättä tietylle polulle, rohkaisivat alumnimme valitsemaan kiinnostavia kursseja myös oman alueen ulkopuolelta. Aallossa on upeita mahdollisuuksia liittää opintoihin kursseja yli koulurajojen.

”Liittäisin tänä päivänä Kauppis-tutkintooni myös hieman teknisimpiäkin opintoja. Esimerkiksi ymmärrys digitalisaatiosta on nykyään vaatimuksena jo melkein missä tahansa työtehtävässä.”

Työn ja vapaa-ajan oltava balanssissa

Olitpa sitten opiskelija tai jo työelämässä, itsestään ja omasta hyvinvoinnista on pidettävä huolta, alumnimme muistuttivat. Sopiva määrä liikuntaa, lepoa ja ravintoa on pettämätön kombinaatio, joka auttaa jaksamaan. Myös sosiaalisten suhteiden hoitaminen on tärkeä osa hyvinvointia. Alumnit kannustivatkin mursuja osallistumaan aktiivisesti esimerkiksi ainejärjestötoimintaan, mistä syntyy verkostoja jopa eliniäksi. Yllätyksenä tuskin tuli kellekään, että nyt jo ovella kolkutteleva Vappu nousi alumniemme parhaaksi yhteiseksi vapaa-ajan muistoksi mursuvuodesta.

Paneeliin osallistuivat:

Harri Ikonen, Sales Director at WheelQ, Johtaminen, 2012
Aira Seuna, BI Specialist at Tieto, Tieto- ja palvelujohtaminen, 2016
Xiang Ye, tuotepäällikkö Lindström, Markkinointi, 2011 lopussa valmistunut
Emma Honkanen, Investment Professional at eQ Asset Management, Rahoitus, 2000
Tuomas Kiviranta, Senior Business Consultant at BearingPoint, Taloustiede, 2015, ja
Susanna Salminen, Senior Tax Advisor at EY, Yritysjuridiikka, 2016.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Nuoret arkkitehdit istuvat ulkoportaikossa ja hymyilevät
Yhteistyö Julkaistu:

Ella Kaira ja Matti Jänkälä kuratoivat Suomen paviljongin vuoden 2025 näyttelyn Venetsiassa

Arkkitehtikaksikon näyttelykonseptin tematiikka on modernin arkkitehtuurin säilyttäminen.
Nanoselluloosaa
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto panostaa sellututkimukseen edistääkseen siirtymää kohti vähähiilistä taloutta

Useat yliopistot, tutkimusorganisaatiot ja yritykset perustavat uraauurtavan EFP-tutkimusohjelman (Emission Free Pulping) perinteisten sellunvalmistusprosessien uudistamiseksi. Ohjelman teollisen mittakaavan merkityksellisyys edellyttää tutkijoiden ja teollisuuden kansainvälistä yhteistyötä.
KPMG:n räätälöity projekti, tiimi koolla
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Opiskelijaprojektissa analysoitiin KPMG:n asemaa Suomen nopeasti kasvavilla konsultointimarkkinoilla

Tutkimuksen mukaan konsultointimarkkinat ovat kasvaneet poikkeuksellisen paljon viimeisten viiden vuoden aikana. Teknologiakonsultointi on viitoittanut kasvua ja se muodostaa suurimman osan markkinoista.
Digital Education Council
Yhteistyö Julkaistu:

Kauppakorkeakoulu Digital Education Councilin jäseneksi

Allianssilla on yhteinen visio kestävän kehityksen edistämiseksi korkeakoulutuksessa.