Uutiset

Kauppakorkeakoulun opiskelijatarina: Rainer Kravets

International Business -kandidaattiohjelman opiskelija Rainer Kravets haastattelee podcastissaan kestävän kehityksen johtajia menestyneistä Pohjoismaisista yrityksistä. Opiskelu englanniksi antoi hänelle itsevarmuutta aloittaa podcastin: ”Ilman kielitaitoni ja viestintäosaamiseni kehittymistä en olisi pystynyt siihen.”
The BScBA Porgram students Rainer Kravets and Julius Thimm by the lake in Mikkeli.
Rainer Kravets (vas.) ja hänen luokkatoverinsa Julius Thimm.

Nimeni on Rainer Kravets, olen kotoisin Virosta ja opiskelen toista vuotta International Business -kandidaattiohjelmassa. Ennen kuin aloitin opinnot Aalto-yliopistossa, opiskelin taloustieteen kurssilla Tallinn Secondary School of Science -koulussa. Ensimmäinen kansainvälinen akateeminen kokemukseni oli 10. luokalla, kun osallistuin Junior Peak Time -taloustieteen kilpailuun Stockholm School of Economics -kauppakorkeakoulussa Riiassa. Kesällä lukiosta valmistumisen jälkeen ja ennen opintojen aloittamista Mikkelissä olin työharjoittelussa LHV-pankin arvopaperinvälitysosastolla. Kaikki nämä kokemukset innostivat minua opiskelemaan kauppatieteitä.

Miten ja miksi valitsit lopulta meidän BScBA-ohjelmamme?

Päätin melko viime hetkillä, että haluan opiskella ulkomailla, mutta sen tiesin, että haluan opiskella liiketaloutta. BScBA-ohjelmassa minua kiinnostivat nopeatahtiset opinnot sekä pakollinen lukukausi ulkomaanvaihdossa, joka lisää ohjelmaan kansainvälisyyttä. Vierailin Mikkelissä ennen lopullista päätöstäni, ja pidin pienestä kaupungista, etenkin sen metsistä ja lenkkeilymaastoista.

Millainen opiskelukokemuksesi on ollut tähän mennessä?

Olen nauttinut paljon ajastani Mikkelissä. Mielestäni yksi arvokkaimmista asioista tässä ohjelmassa on luennoitsijoiden monipuolisuus. Aina kolmen viikon välein saamme uusia näkökulmia eri puolilta maailmaa. En koe, että opetuksen laatu olisi kärsinyt etäopintojen aikanakaan. Tämä todistaa, kuinka loistavia opettajamme ovat työssään.

Yksi arvokkaimmista asioista BScBA-ohjelmassa on luennoitsijoiden monipuolisuus.

Rainer Kravets, BScBA-ohjelman opiskelija

Mistä podcastisi kertoo? Mikä inspiroi sinut aloittamaan podcastin?

Aloitin Nordic Sustainability Investigator -podcastini keväänä 2020, kun siirryimme etäopetukseen. Tutustuin yritysten kestävää kehitystä koskeviin asioihin, kun olin mukana eräässä rannikkoalueiden tapaustutkimukseen liittyvässä kilpailussa viime syksynä ja talvena. Yhdessä koulukaverini Juuson ja kahden muun opiskelijan kanssa keksimme ympäristöä säästävän ratkaisun Raahen satamalle. Halusin oppia aiheesta lisää, ja paras tapa oppia on suoraan niiltä, jotka työskentelevät aiheen parissa päivittäin. 😊
Haastattelen podcastissani kestävän kehityksen johtajia menestyneistä Pohjoismaisista yrityksistä. Tavoitteena on selvittää, mitä eri yritykset tekevät edistääkseen kestävää kehitystä sekä kertoa heidän oivalluksistaan, jotta muutkin voivat inspiroitua ja viedä yrityksiään kestävän kehityksen suuntaan.

Miten opintosi Aalto-yliopistossa ovat auttaneet sinua podcastisi kanssa?

Opinnot Aalto-yliopistossa ovat ehdottomasti auttaneet podcastini kanssa. Esimerkiksi Business Communications -kurssilla opin, miten kirjoitetaan ammattimaisia ja tehokkaita sähköposteja yrityksille. On tärkeää, että osaan kertoa asiani oikein, jotta voin saada podcastiini johtajia Oatlyn ja Pauligin kaltaisista yrityksistä. Lisäksi opiskelu englanniksi antoi minulle itsevarmuutta aloittaa englanninkielisen podcastin. Ilman kielitaitoni ja viestintäosaamiseni kehittymistä en olisi pystynyt siihen.

Aalto University International Business -kandidaattiohjelma.jpg

International Business, kauppatieteiden kandidaatti (BScBA, Mikkeli) ja kauppatieteiden maisteri (Otaniemi)

International Business -kandidaattiohjelma (BScBA Program) tarjoaa opiskelijoille laaja-alaista osaamista ja kykyä rakentaa, kehittää ja johtaa yrityksiä kansainvälisellä asenteella. Kansainvälisesti suuntautunut kauppatieteiden kandidaatin tutkinto liiketoiminnan alalta avaa monenlaisia yksityisen ja julkisen sektorin uramahdollisuuksia useilla aloilla ympäri maailman.

Koulutustarjonta
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Picture of the themes of this course
Opinnot Julkaistu:

Mind & Study - Hyvinvoivan opiskelijan työkalupakki (3op) -kurssi tulossa jälleen keväällä

Suosittu Mind & Study - Hyvinvoivan opiskelijan työkalupakki (3op) järjestään keväällä suomeksi ja englanniksi!
Isoisänsilta Helsingissä.
Opinnot Julkaistu:

Fabian ja Jaakko Ahvenaisen rahaston apurahat haettavissa 31.1.2024 asti

Apurahoja myönnetään talon- ja sillanrakennuksen aloilla suoritetuista opinnoista tai kannustuksena aihealueiden jatko-opiskelijoille.
Esa Saarisen Filosofia Systeemiajattel, kuva: Mikko Raskinen
Opinnot Julkaistu:

Kuuletko muumipilvien kutsun? Esa Saarinen luennoi taas Aalto-salissa tammi- ja helmikuussa

Filosofi ja emeritusprofessori Esa Saarinen tekee paluun Aalto-saliin 10. tammikuuta ja 28. helmikuuta.
Alvari square winter
Opinnot Julkaistu:

Avoimen yliopiston kevään 2024 kurssit on julkaistu

Ilmoittautuminen avoimen yliopiston kevään kursseille alkaa aikaisintaan 11. joulukuuta.