Uutiset

Kauppakorkeakoulun englanninkielinen ohjelma on toiminut Mikkelissä jo 30 vuotta

BBA-ohjelma oli Kauppakorkeakoulun ensimmäinen täysin englanninkielinen kandidaattitason ohjelma.
Student celebrating 30th anniversary of the Mikkeli campus
BScBA-ohjelman 30-vuotista taivalta juhlittiin lokakuussa noin 200 alumnin voimin alumnijärjestön ja BScBA-ohjelman järjestämässä gaalassa. Kuva: Ahti Brummer

Mikkelissä jo vuodesta 1989 lähtien toiminut englanninkielinen kandiohjelma täytti tänä vuonna 30 vuotta. Vuosina 1989–2000 opiskelijoiden sisäänotto tapahtui kansainväliseen BBA-ohjelmaan (Bachelor of Business Administration) ja vuodesta 2001 alkaen kauppatieteiden kandidaatin tutkintoon johtavaan International Business -ohjelmaan (BScBA Program). Ohjelma toimi ennen Aalto-yliopiston perustamista Helsingin kauppakorkeakoulun alaisuudessa ja oli sen ensimmäinen täysin englanninkielinen kandidaattitason ohjelma.

Mikkelin yksikön ohjelma keskittyy yhteen pääaineeseen: kansainväliseen liiketoimintaan. Opinnot on BScBA-kandidaattiohjelmassa jaettu kolmen viikon moduuleihin, mikä pitää etenemisen nopeana ja tavoitteet selkeinä. Monimuotoisen opiskelun lisäksi kursseilla käy vierailevia puhujia liike-elämästä ja julkiselta sektorilta. Useilla kursseilla opiskelijat myös toteuttavat projekteja eri yrityksille ja käyvät yritysvierailuilla.

Mikkeli-henki eli ”Mikkeli spirit” voimissaan vuosikymmenestä toiseen

Suhteellisen pienen yhteisön ja intensiivisen oppimiskokemuksen ansiosta yhteishenki Mikkelin yksikössä eli ”Mikkeli spirit” on kasvanut joka vuosi vahvaksi ja jopa eliniän mittaiseksi. Osaltaan tästä on huolehtinut Mikkelin kampuksen opiskelijoiden oma opiskelijayhdistys Probba. Probba on pyörittänyt aktiivisesti monenlaista kerhotoimintaa ja järjestänyt lukuisia tapahtumia vuosien ajan. Esimerkiksi ruokaklubi BaBa’s Kitchenin ja urheilukerho SkiBBAn toiminta lienee vahvasti monen Mikkelistä valmistuneen opiskelijan mukavissa muistoissa. Mikkeli spiritin rinnalla Probban, Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaiden KY:n ja Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan AYY:n välinen läheinen yhteistyö osaltaan varmistaa, että tänä päivänä myös Aalto-henki elää vahvasti Mikkelissä.

Paljon onnea 30-vuotiaalle Mikkelin kampuksen International Business -ohjelmalle!

Lue lisää BScBA-ohjelmasta
Lue myös juttu tämän vuoden tammikuulta 

Teksti: Terhi Ollikainen

Arman Alizad visited Mikkeli campus in November 2017, students and faculty & staff with Arman in the picture
Mediapersoona Arman Alizad vieraili Mikkelin kampuksella marraskuussa 2017 puhumassa opiskelijoille unelmista ja niiden saavuttamisesta.
Probba org., BaBa’s Kitchen and SkiBBA organised a snow event to raise funds to Hope org. Photo: Linus Eerola
Probba ry, BaBa’s Kitchen ja SkiBBA järjestivät maaliskuussa 2018 hyväntekeväisyystapahtuman, jolla kerättiin varoja Hope ry:lle. Kuva: Linus Eerola
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Mikkelin IB-ohjelma 35 vuotta
Yliopisto Julkaistu:

Mikkelin kampuksen alumnit juhlistivat International Business -ohjelman 35-vuotista olemassaoloa

Yli 200 BBA-/BScBA-ohjelman alumnia saapui juhliin Kauppakorkeakoululle Otaniemeen.
Kuvassa Tuli ja Savu -runouslehden ilmettä
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Vuoden Huiput-palkintoja visuaalisen viestinnän muotoilijoille

Visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelijat ja professori palkittiin Vuoden Huiput -gaalassa, jossa juhlittiin parasta suomalaista luovaa suunnittelua.
Silmälasipäinen mies katsoo kameraan, taustalla kesäinen luonto
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Lahjoittajatarina - Yrjö Sotamaa: ”Yliopiston tukeminen on meidän oman tulevaisuutemme rakentamista”

Professori emeritus on yhä aktiivinen muotoilun vaikuttaja niin kotimaassa kuin kansainvälisellä kentällä. Hän on nykyään myös Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kuukausilahjoittaja.
Image from the conferment ceremony
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu: