Uutiset

Alumni Satu Strömberg: Perinteiset uratikkaat eivät ole ainoa oikea tapa edetä

Kauppakorkeakoulun Mikkelin kampuksen alumnin Satu Strömbergin ura ei ole noudattanut perinteistä kauppatieteiden opiskelijan polkua: ”Rohkaisen kaikkia löytämään oman polkunsa. Etsi omat vahvuutesi ja mene sinne, minne intohimosi sinut vie. Oppiminen on elinikäinen prosessi ja tiedät vasta sitten, minne tiesi kulkee, kun otat yhden askeleen toisen perään.”
Mikkeli Campus alumna Satu Strömberg

Olen Satu Strömberg, BBA 12, ja työskentelen Suomen Kansallisoopperan ja -baletin lauluosaston päällikkönä. Olen myös yrittäjä ja muusikko. Opiskelin Mikkelissä BBA-ohjelmassa vuosina 2000 – 2003, ja sen jälkeen suoritin kauppatieteiden maisterin tutkinnon Economics-ohjelmassa pääkampuksella. Tuolloin koulu oli vielä nimeltään Helsingin kauppakorkeakoulu.

Miksi halusit opiskella kauppatieteitä?

Kun valmistuin lukiosta, minulla ei ollut tarkkaa suunnitelmaa tulevaisuuteni tai urani varalle. Kadehdin aina niitä opiskelijoita, jotka tiesivät tarkalleen, mitä halusivat tehdä työkseen. Kansainvälinen ilmapiiri ja opiskelu englannin kielellä houkuttelivat, ja niin päätin hakea BBA-ohjelmaan. Ajattelin, että kauppatieteiden opinnot avaisivat minulle monia työllistymismahdollisuuksia valmistumisen jälkeen.

Miten kuvailisit International Business -kandidaattiohjelmaa?

Minusta ohjelma on hyvin ainutlaatuinen. Koska kampus on pieni, on myös sen yhteishenki erityinen. Opintojen tahti on intensiivinen, opiskelijat ovat motivoituneita tekemään kovasti töitä ja professorit ovat omistautuneita tuomaan lisäarvoa opintoihin.

En kaivannut niin sanottua akateemista vapautta lainkaan. Minusta opintojen kurinalainen rakenne ja aikataulu loivat hyvän perustan nuorelle opiskelijalle onnistua opinnoissaan.

Kampuksen henkilökunta on myös tärkeä osa ainutlaatuista ilmapiiriä. Kun olen myöhemmin osallistunut ohjelman järjestämään Career Day -tapahtumaan ja kertonut siellä omaa uratarinaani, olen huomannut, että se huikea energia, tiedonjano, ulospäinsuuntautunut asenne ja positiivinen tekemisen meininki on yhä säilynyt kampuksella.

Erittäin tärkeitä oppimiani asioita ovat taito pitää hyviä esitelmiä sekä kyky työskennellä erilaisissa tiimeissä.

Satu Strömberg, Mikkelin kampuksen alumni

Mikä oli mielestäsi erityisen tärkeää opinnoissasi tai mikä oli hyödyllisintä uraasi ajatellen?

Teimme paljon kurssitöitä ja pidimme esitelmiä, ja kokemus niistä on ollut monin tavoin hyödyllistä urani varrella. Esitelmien pitämistä varten meillä oli Business attire -pukeutumiskoodi. Se sai meidät tuntemaan tekemämme työn tärkeäksi sekä arvostamaan opiskelijatovereiden työtä entistä enemmän.

Taito pitää hyviä esitelmiä sekä kyky työskennellä erilaisissa tiimeissä ovat hyvin tärkeitä oppimiani taitoja. Lisäksi minulle on ollut paljon hyötyä siitä, että osaan kommunikoida luontevasti englannin kielellä.

Millainen urapolkusi on ollut?

Minun urapolkuni on ollut mutkikas eikä se ole noudattanut perinteistä kauppatieteiden opiskelijan uraa. Rohkaisen kaikkia löytämään oman polkunsa, vaikka tuntuisi, että ei silloin täyttäisi muiden asettamia odotuksia. Etsi omat vahvuutesi ja mene sinne, minne intohimosi sinut vie. Tai jos et oikein löydä omaa intohimoasi tai tuntuu, että et ole omassa unelmatyössäsi, sekin on ihan ok. Oppiminen on elinikäinen prosessi ja tiedät vasta sitten, minne tiesi kulkee, kun otat yhden askeleen toisen perään. Perinteiset uratikkaat ei todellakaan ole ainoa oikea tapa edetä. Luo oma polkusi!

Miten päädyit nykyiseen työhösi?

Olin työskennellyt Suomen Kansallisoopperan ja -baletin palveluksessa erilaisissa tehtävissä määräaikaisissa työsuhteissa, ja olin hyvin motivoitunut työskentelemään Oopperatalossa. Hoidin kaikki saamani työtehtävät niin hyvin kuin pystyin ja tein aina hieman enemmän kuin minulta odotettiin. Kun lauluosaston päällikön tehtävä tuli avoimeksi, epäröin ensin hieman ja mietin, olisinko sopiva henkilö tehtävään. Osasto on suuri ja sen päällikkö toimii esimiehenä 60 työntekijälle. Onneksi sain rohkaisua ja löysin itsestäni itsevarmuutta hakea paikkaa. Nyt olen työskennellyt tehtävässä kolme vuotta. Aika on ollut hyvin palkitsevaa ja inspiroivaa, ja olen oppinut paljon.

Lisätiedot:

Lue lisää Satun urapolusta LinkedInissä.

Aalto University International Business -kandidaattiohjelma.jpg

International Business, kauppatieteiden kandidaatti (BScBA, Mikkeli) ja kauppatieteiden maisteri (Otaniemi)

International Business -kandidaattiohjelma (BScBA Program) tarjoaa opiskelijoille laaja-alaista osaamista ja kykyä rakentaa, kehittää ja johtaa yrityksiä kansainvälisellä asenteella. Kansainvälisesti suuntautunut kauppatieteiden kandidaatin tutkinto liiketoiminnan alalta avaa monenlaisia yksityisen ja julkisen sektorin uramahdollisuuksia useilla aloilla ympäri maailman.

Koulutustarjonta

Löydä lisää mielenkiintoista sisältöä sosiaalisen median kanavistamme

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Ihminen, joka katsoo kohti tulevaisuutta
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Viisi vinkkiä, joilla voit kehittää luovuuttasi tänä keväänä ja kesänä

YK viettää Maailman luovuuden ja innovaatioiden päivää 21. huhtikuuta. Kokosimme vinkkejä luovuuden oppimiseen.
Kesäinen Otaniemen rantanäkymä, jossa Aalto-yliopiston logo ja tapahtuman nimi sekä VTT:n ja Avoimen tieteen logot.
Kampus, Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 järjestetään Aalto-yliopistossa

Avoimen tieteen kesäpäivät pidetään Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella ja Zoomissa 3.–4.6. Ilmoittauduthan 3.5. mennessä!
Kaksi tummiin pukeutunutta miestä istuu suunnittelemiensa huonekalujen keskellä
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Aaltolaisten muotoilua esillä Milanon huonekalumessuilla

Italialaisen muotoilijan ja japanilaisen arkkitehdin suomalaisesta kulttuurista inspiroitunutta yhteistyötä nähdään Salone del Mobile -messuilla Milanossa huhtikuussa. INTERDEPENDENCE-näyttelyssä on esillä myös muita projekteja Aallosta.
Kaksi perhosen muotoon taivutettua neuletekstiilinäytettä rinnakkain: toinen on harmaanruskea, toinen sähköisen vihreä.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

FinnCERES ja yhteispohjoismainen älytekstiilien tutkimushanke ovat esillä maailman kiertotalousfoorumissa Brysselissä

Messutapahtumassa nähdään uudenlaisia biotaloustuotteita sekä prototyyppejä lämpötilaan ja valoon reagoivista tekstiileistä.