Uutiset

Kauppakorkeakoulun alumnitarina: Elina Lamponen

Kauppakorkeakoulun Mikkelin kampuksen alumni Elina Lamposella on arvokas neuvo nykyisille opiskelijoille opintojen aikana työskentelystä: ”Yritä saada työ hieman pienemmästä yrityksestä. Se ei ehkä tunnu yhtä hohdokkaalta kuin suuremmat yritykset, mutta työtehtävät ovat yleensä monipuolisempia ja sinulla on mahdollisuus oppia erilaisia asioita ja saada vastuuta jo aikaisessa vaiheessa.”
BScBA Program alumni Elina Lamponen

Olen Elina Lamponen ja työskentelen Yhdysvaltain ulkoministeriössä talouspäällikkönä Yhdysvaltain Suomen suurlähetystössä Helsingissä.

Mitä opiskelit Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa ja milloin?

Opiskelin International Business -kandidaattiohjelmassa Mikkelissä vuosina 2008 – 2011, olin siis BScBA8-vuosikurssilla. Sen jälkeen suoritin maisterin tutkinnon International Business and Politics -ohjelmassa Copenhagen Business School -kauppakorkeakoulussa.

Miksi halusit opiskella kauppatieteitä?

Lukion jälkeen en ollut varma, mitä työtä haluaisin tehdä. Tiesin kuitenkin, että haluaisin työn olevan kansainvälinen ja että halusin opiskella englanniksi. Kauppatieteet vaikutti alalta, joka tarjoaisi laajimman mahdollisen pohjan ja eniten mahdollisuuksia työuraa ajatellen, joten BScBA-kandidaattiohjelma Mikkelissä tuntui itsestään selvältä vaihtoehdolta. Myös jälkikäteen ajateltuna valinta osoittautui hyväksi päätökseksi.

Millainen urapolkusi on ollut?

Urapolkuani ovat muovanneet onnekkaat sattumat sekä oma tahtoni löytää unelmieni työ. Kandidaattitutkinnon jälkeen halusin odottaa vuoden ennen jatkamista maisteriopintoihin, jotta voisin tehdä töitä ja opiskella politiikkaa. Sain työpaikan eräästä startup-yrityksestä, jossa hoidin hallinnollisia tehtäviä. Sen piti olla vain vuoden mittainen työsuhde. Lopulta kuitenkin pidin yrityksestä ja työstäni niin paljon, että kun muutin Tanskaan suorittamaan maisterin tutkintoani, järjestimme työnantajan kanssa asiat siten, että pystyin jatkamaan työskentelyä etänä.

Minun ”lyhyt” aikani siinä yrityksessä kesti lopulta kahdeksan vuotta - myös tehdessäni työharjoitteluja ja asuessani ulkomailla. Sain kasvaa yrityksen mukana sekä löytää ne asiat, joissa olen hyvä ja luoda oman urapolkuni. Lopetin työt yrityksessä rahoituskierrosten jälkeen, ja olimme siihen mennessä perustaneet toimipisteitä ympäri maailmaa. Olin onnekas, sillä olin saanut työskennellä rahoituksen, HR:n, markkinoinnin ja hallinnon parissa saman yrityksen sisällä. Olen äärettömän kiitollinen kaikesta siellä saamastani kokemuksesta.

Ei ollut helppoa lähteä yrityksestä ja yhteisöstä, josta pidin, mutta kahdeksan vuoden jälkeen halusin kokeilla jotain uutta. Tein lyhyen työjakson toisessa startupissa, jonka jälkeen aloitin työt Yhdysvaltain Suomen suurlähetystössä. Hallitukselle työskenteleminen yhdistää kaksi kiinnostuksen kohdettani: rahoitusalan ja politiikan. Vaikka työ on todella erilaista startupin kaltaiseen yhteisöön verrattuna, olen huomannut, että rahoituksen periaatteet pysyvät samana kaikkialla ja monipuolisesta työkokemuksesta on paljon hyötyä.

BScBA-kandidaattiohjelma antaa opiskelijoille lyömättömän yhdistelmän teoreettista tietoa ja työelämän taitoja.

Elina Lamponen, BScBA-ohjelman alumni

Miten kuvailisit International Business -kandidaattiohjelmaa?

BScBA-kandidaattiohjelma antaa opiskelijoille lyömättömän yhdistelmän teoreettista tietoa ja työelämän taitoja. Opintojen nopea tahti simuloi oikeaa työelämää, jossa tilanteita tulee ja menee ja projektit pitää toteuttaa tiukoissa aikatauluissa.

BScBA-ohjelma opettaa myös erinomaisia esiintymistaitoja ja itsevarmuutta, ja Mikkelin kampuksen opiskelijat ovat muita valmiimpia puhumaan toisten edessä. Luottamus omaan itseensä ja tekemiseensä ovat korvaamattoman tärkeitä vahvuuksia työelämässä, sillä useimmissa työtehtävissä täytyy pystyä puhumaan itsevarmasti omasta työstään niin kollegoille, esimiehille kuin tärkeille sidosryhmillekin.

BScBA-kandidaattiohjelma tarjoaa hyvän perusosaamisen liiketoiminnan eri alueilta, ja siinä piilee myös ohjelman hienous. Yleispätevä liiketalouden koulutus antaa mahdollisuuden valita erikoistumisala maisteriopintoihin siirtyessä. Mikkelissä on myös päässyt osaksi erityistä yhteisöä ja oppinut arvokkaita työelämätaitoja, joita ei saa muualta.

Työskentelitkö opintojen aikana? Mitkä ovat vinkkisi opiskelijoille, jotka haluavat työskennellä opintojen ohella?

Opintojeni ohessa työskentelin tavaratalo Anttilassa Mikkelissä, ja myöhemmin minulla oli myös kaksi työharjoittelupaikkaa: Genevessä YK:n Kansainvälisessä kauppakeskuksessa (ITC) ja New Yorkissa Finprolla (nykyinen Business Finland).

Kannustaisin kaikkia opiskelijoita hankkimaan jo opintojen aikana niin paljon työkokemusta kuin mahdollista. Siitä ei ole hyötyä vain taloudellisesti, vaan silloin on myös etulyöntiasemassa muihin nähden hakiessaan ensimmäistä työpaikkaa valmistumisen jälkeen. Työnantajat arvostavat aiempaa työkokemusta, joten silloin sinulla on mahdollisuus erottua eduksesi.

Työharjoittelu ja muu työskentely opintojen ohessa on myös hyvä tapa kokeilla erilaisia työtehtäviä. Sinulla on vuosikausia aikaa kehittää työuraasi, mutta työskennellessäsi opintojen aikana pääset jo näkemään, mitä kaikkea on tarjolla.

Millaisia neuvoja antaisit nykyisille BScBA-opiskelijoille ja vastavalmistuneille?

Jos sinulla on siihen mahdollisuus, yritä saada työ hieman pienemmästä yrityksestä. Se ei ehkä tunnu yhtä hohdokkaalta kuin suuremmat yritykset, mutta työtehtävät ovat yleensä monipuolisempia ja sinulla on mahdollisuus oppia erilaisia asioita ja saada vastuuta jo aikaisessa vaiheessa. Saat mahdollisuuden työskennellä liiketoiminnan eri tehtävien parissa ja saatat jopa löytää intohimon, jota et ollut aiemmin tullut edes ajatelleeksi. Kokemus liiketalouden eri aloilta auttaa sinua myös tulevaisuudessa, kun ymmärrät, miten kaikki on yhteydessä keskenään ja mitä muut osastot tekevät.

Mikä on mieleenpainuvin muistosi Mikkelin ajoilta?

Ihmiset. BScBA-ohjelman yhteisö on todellakin ainutlaatuinen, ja saamasi ystävät ja luomasi suhteet säilyvät läpi elämän.

Lue lisää Elinan urapolusta LinkedInissä.

Aalto University International Business -kandidaattiohjelma.jpg

International Business, kauppatieteiden kandidaatti (BScBA, Mikkeli) ja kauppatieteiden maisteri (Otaniemi) (3+2 vuotta)

International Business -kandidaattiohjelma (BScBA Program) tarjoaa opiskelijoille laaja-alaista osaamista ja kykyä rakentaa, kehittää ja johtaa yrityksiä kansainvälisellä asenteella. Kansainvälisesti suuntautunut kauppatieteiden kandidaatin tutkinto liiketoiminnan alalta avaa monenlaisia yksityisen ja julkisen sektorin uramahdollisuuksia useilla aloilla ympäri maailman. Jos siis tavoitteenasi on kansainvälinen tulevaisuus - esimerkiksi opiskelu tai työskentely ulkomailla - International Business -kandidaattiohjelma on juuri sinua varten.

Aalto-yliopiston Mikkelin kampuksella järjestetyn ohjelman aikana liityt globaalisti suuntautuneiden ja kunnianhimoisten suomalaisten ja ulkomaisten opiskelijoiden muodostamaan tiiviiseen ja kansainväliseen yhteisöön. Suoritettuasi intensiiviset kandidaattiopinnot, joihin sisältyy lukukausi ulkomailla jossakin ohjelman lukuisista huipputason kumppaniyliopistoista eri puolilla maailmaa, saat automaattisesti oikeuden jatkaa opintojasi yhdessä Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksen maisteriohjelmista.

Koulutustarjonta

Löydä lisää mielenkiintoista sisältöä sosiaalisen median kanavistamme

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Arvo Kokkonen, kuva Ilona Savola, MLL
Nimitykset, Yhteistyö Julkaistu:

Pääjohtaja Arvo Kokkonen Insinööritieteiden korkeakoulun Stakeholder Advisor Boardin puheenjohtajaksi

Vuonna 2021 toimintansa aloittanut Insinööritieteiden korkeakoulun sidosryhmistä koostuva neuvoa-antavaa tukiryhmä eli Stakeholder Advisor Board edistää korkeakoulun tutkimuksen ja koulutuksen vaikuttavuutta suomalaisessa teollisuudessa ja yhteiskunnassa.
Omnia Makerspace ja studio
Kampus, Yhteistyö Julkaistu:

Opiskelijat ja startupit törmäävät Omnia Makerspacessa A Gridissä

Omnia Makerspace lanseerattiin startup-hubi A Gridin ensimmäisessä kerroksessa Ravintola Factorya vastapäätä huhtikuussa 2019. Sen jälkeen tila on kehittynyt tyhjästä kellarista kukoistavaksi työtilaksi, jossa opiskelijat ja startupit törmäävät.
Logo
Yhteistyö, Mediatiedotteet, Yliopisto Julkaistu:

Pääkaupunkiseudun korkeakouluyhteisö yhdistää voimansa: EveryMoveCounts -kampanja käynnistyy

EveryMoveCounts -kampanjan tavoitteena on lisätä opiskelijoiden tietoisuutta arjen aktiivisuuden myönteisistä vaikutuksista hyvinvoinnille ja toimintakyvylle
Paper packaging prototypes - miura ori technique. Photo: Valeria Azovskay
Yhteistyö Julkaistu:

Monialainen origameihin perustuva tutkimushanke etsii ratkaisuja teollisuuden tarpeisiin

Aallossa on alkamassa matematiikan, insinööritieteiden ja taiteiden aloja kattava yhteishanke, jossa tutkitaan ja kehitetään taittelutekniikkaa teollisuuden tarpeisiin. Hankkeeseen osallistuvat Aallon lisäksi hanketta ohjaava VTT sekä useita yrityksiä metsäteollisuudesta konesuunnitteluun ja kosmetiikkabrändeihin, muun muassa Stora Enso, Metsä Group, Lumene, Mirka, Elomatic, Orfer, Anpap ja Soften. Business Finland myönsi rahoituksen Co-Innovation -yhteishankkeelle.