Uutiset

Kauppakorkeakoulun Alumni Advisory Board -jäsenen alumnitarina: Jaakko Eteläaho

Kauppakorkeakoulun Alumni Advisory Boardin jäsen Jaakko Eteläaho on tehnyt pitkän uran investointipankkiirina yritysjärjestelyjen parissa, ja kertoo rahoituksen opintojen hyödyttäneen häntä paljon urallaan. Alumni Advisory Boardin lisäksi Eteläaho on ollut mukana Aalto Alumni Network Boardissa sekä perustamassa Aalto Finance Alumni -yhdistystä. ”Kannattaa olla aktiivinen alumni, sillä se on hauskaa ja mieltä avartavaa.”
Jaakko Eteläaho, member of the School of Business Alumni Advisory Board

Milloin ja mitä opiskelit Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa? 

Opiskelin Kauppakorkeakoulussa vuosina 2002–2006. Pääaineenani opiskelin rahoitusta.

Millaisissa tehtävissä olet toiminut työurasi aikana? 

Olen tehnyt pitkän uran investointipankeissa, yritysjärjestelyjen ja pääomamarkkinatransaktioiden parissa. Aloitin vuonna 2004 kesätöissä Alfred Bergin Corporate Finance -tiimissä ja sillä tiellä olen edelleen. Alfred Berg oli osa hollantilaista ABN AMRO -pankkikonsernia, jonka Royal Bank of Scotland osti finanssikriisin aikana. Loppuvuodesta 2009 siirryin Nordean Corporate Finance -tiimiin, jossa työskentelin lähes 10 vuoden ajan eri rooleissa. Aloitin nykyisessä työssäni Managing Directorina Danske Bankin Corporate Finance -tiimissä elokuussa 2019. Olen siis ehtinyt tehdä yhteensä jo yli 15 vuoden ajan töitä investointipankkiirina.

Miten opinnot ovat hyödyttäneet työelämääsi? Mikä merkitys pääaineella on?

Rahoituksen opinnot ovat hyödyttäneet valtavasti omaa uraani. Tällä alalla on erittäin tärkeää ymmärtää yritysten ja rahoitusmarkkinoiden toimintaa. Rahoituksen ja mikrotaloustieteen tutkimuksessa korostuu myös päätöksenteon tutkimus, ja yrityskauppatilanteethan ovat monimutkaisia päätöksentekoprosesseja. Yrityskauppaneuvotteluissa on tärkeää ymmärtää päätöksentekijöiden ajatuksia, tavoitteita ja mahdollisia motiiveja laajasti. 

Sen lisäksi, että vaimoni on valmistunut Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta, myös muu koulusta saamani verkosto sekä ystäväpiiri ovat monessa suhteessa arvokkaita. Tapaamme edelleen säännöllisesti, sekä työ- että yksityiselämässä. Olen muun muassa saanut kunnian toimia useamman Kauppis-kaverin bestmanina ja omakin bestman löytyi Kauppakorkeakoululta, kuten myös osa lasteni kummeista. Kauppis ja vanhat Kauppis-kaverit ovat siis erittäin kiinteä osa elämääni edelleen. 

Jaa joku mieleenpainuva muisto opinnoistasi.

Onneksi ihan kaikki asiat eivät ole painuneet mieleen… En osaa nimetä yhtä muistoa, on niin suuri määrä monia erittäin hienoja muistoja. Ehkä tavallaan hienointa kuitenkin on se, että olemme Kauppiksen ystäväporukan kanssa edelleen säännöllisesti tekemisissä.  

Kannattaa olla aktiivinen alumni, sillä se on hauskaa ja mieltä avartavaa.

Kauppakorkeakoulun Alumni Advisory Boardin jäsen Jaakko Eteläaho

Miten nykyisten opiskelijoiden kannattaisi ottaa yritysmaailman tapahtumat ja muutokset huomioon omassa opiskelussaan?

Hyvä kysymys. Tuntuu, että syklit ovat nykyisin - ainakin finanssimarkkinoilla - kovin lyhyitä. En tiedä, kannattaako kaikkea seurata liian tarkasti, voi olla ehkä viisaampaa keskittyä niihin asioihin, joista pitää, joista on kiinnostunut ja joissa pärjää. Mutta toki meidän kaikkien tulee seurata isoja trendejä ja muutoksia maailmassa yleisemmällä tasolla. 

Olet tällä hetkellä Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Alumni Advisory Boardin jäsen. Mitä alumnius sinulle merkitsee? 

Kauppakorkeakoulun Alumni Advisory Boardin lisäksi olen toiminut koko Aalto-yliopiston Alumni Network Boardissa, ja lisäksi olin mukana perustamassa Aalto Finance Alumni -yhdistystä. Kun tähän yhdistää vielä sen, että käyn säännöllisesti luennoimassa koululla, niin täytän varmaankin aktiivisen alumnin määritelmän. Alumnius sinänsä merkitsee minulle paljon. Mielestäni siitä, että on valmistunut Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta, voi - ja pitää - olla ylpeä.

Rehellisesti sanottuna, verrattuna moniin kilpailijakorkeakouluihin eli käytännössä ulkomaisiin vastaaviin huippukouluihin, meidän alumnitoimintamme on edelleen hieman lapsenkengissä. Tosin täytyy sanoa, että tällä saralla on saatu viime vuosina paljon asioita aikaiseksi, ja meillä on erittäin hyvä tiimi koululla asioita tekemässä! Uskon, että tämä kivi pyörii sen verran vinhasti, ettei se ihan heti pysähdy.

Kannattaa olla aktiivinen alumni, sillä se on hauskaa ja mieltä avartavaa. Sitä paitsi, jos omalla toiminnallaan pystyy tekemään Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta vielä entistä paremman, niin siinä samalla myös oman tutkinnon arvo nousee. Kannustan kovasti kaikkia tulemaan innokkaasti mukaan toimintaan.

Onko jotain muuta, mitä haluaisit mainita?

Kauppakorkeakoulu ja Aalto-yliopisto ovat luonnollisesti laatuleimoja, joiden merkitystä ei voi liikaa korostaa. On selvää, että Aallon tutkinnoilla on poikkeuksellinen arvo sekä suomalaisessa yhteiskunnassa että Suomen ulkopuolella, eikä se ole ainakaan vähenemään päin lähitulevaisuudessa. 

 

Lisätietoa:

Lue lisää Kauppakorkeakoulun Alumni Advisory Boardista alta!

Aalto Finance Alumni -yhdistyksen verkkosivut löydät täältä

School of Business Alumni Advisory Board 2022.

Kauppakorkeakoulun Alumni Advisory Board

Yksi Kauppakorkeakoulun alumniyhteistyön muodoista on alumniohjausryhmä - Alumni Advisory Board. Se käy keskustelua alumnitoiminnasta, koulun ulkoisista suhteista sekä varainhankinnasta.

Kauppakorkeakoulu
In the picture, there are some of the School of Business Alumni Ambassadors

Kauppakorkeakoulun Alumnisuurlähettiläät

Kauppakorkeakoulun Alumnisuurlähettiläät koostuu laajemmasta joukosta aktiivisia alumneja, joista kukin edustaa liike-elämän eri osa-alueita, koulumme eri koulutusohjelmia sekä tietenkin omaa vuosikurssiaan. Alumnisuurlähettiläät tukevat kouluamme alumnitoiminnan kehittämisessä ja toimivat siltana opiskelijoiden, koulun ja liike-elämän välillä.

Kauppakorkeakoulu
Aaltoy-yliopisto / Unto Rautio

Kauppakorkeakoulun alumnitarinoita

Täältä löydät Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun alumnitarinoita. Tarinoista löydät esimerkkejä koulumme alumnien urapoluista. Alumnitarinat on jaoteltu pääaineen mukaan. Uusimmat julkaisut ovat pääaineryhmissä ensimmäisinä.

Kauppakorkeakoulu
Business students sitting around a table, talking and studying together.

Finance, Master of Science (Economics and Business Administration)

Finance -maisteriohjelma tarjoaa kiehtovan monipuolisen opetussuunnitelman, joka kattaa hyvin laajasti eri rahoituksen aihepiirin alueita kuten yritysrahoitusta, (vaihtoehtoisia) investointeja, sulautumisia/fuusioita ja yrityskauppoja, behavioraalista rahoitusta, kestävyyttä, korkosijoituksia, yrittäjyysrahoitusta, rahoitusteknologiaa (fintech) sekä rahoitusekonometriaa. Opiskelijat voivat valita sivuaineen ja vapaasti valittavia opintoja muista tieteenaloista, kuten taloustieteestä, laskentatoimesta, tietojenkäsittely ja analytiikasta sekä tuotantotaloudesta.
Ohjelmaan valitut opiskelijat ovat akateemisesti hyvin kyvykkäitä, motivoituneita ja kunnianhimoisia, minkä vuoksi kansainväliset työnantajat ovat erittäin kiinnostuneita Finance-maisteriohjelmasta valmistuneista lahjakkaista työntekijöistä – rahoitusalalla ja sen ulkopuolellakin. Ohjelma antaa myös erinomaiset valmiudet jatkamaan maailman johtaviin tohtoriohjelmiin.

Koulutustarjonta
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Nainen rannalla tuulisella säällä hymyilee, taustalla meri kuohuaa
Nimitykset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Professori Ranja Hautamäki: ”Monimuotoinen kaupunkiluonto on keskeinen tekijä hyvinvoinnin ja hiilinielujen lisäämiseksi”

Maisema-arkkitehtuurin professori ratkoo ilmastonmuutoksen hillintää ja kaupunkiluonnon hiilinieluja koskevia kysymyksiä.
NASAn Curiosity-mönkijä kuvaama pölypyörre Marsin Gale-kraatterissa. Kuvankäsittely: Henrik Kahanpää. Alkuperäinen kuva: NASA / JPL-Caltech
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Marsin sää vaihtelee rajusti, mutta sen ilmasto ei ole muuttumassa

Väitöstutkimuksessaan Henrik Kahanpää myös kyseenalaistaa Marsin pölypyörteisiin liittyvän vallitsevan käsityksen. Tutkijana hän toivoo, että ihminen ei koskaan menisi Marsiin.
Aalto BIZ Homecoming Day 27.1.2023
Yliopisto Julkaistu:

Kauppakorkeakoulun Homecoming Day kutsui alumnit ensimmäistä kertaa Otaniemeen

Seminaarin pääpuhuja, Nokian toimitusjohtaja Pekka Lundmark painotti esityksessään yhteistyön tekemisen tärkeyttä.
A man and woman in casual wear, dark tones, smiling at the camera inside the Aalto Hall.
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Marsio - ilmiselvä valinta

Nimikilpailun voittaneen ehdotuksen antajat taustoittavat ehdotustaan.