Uutiset

Kauppakorkeakoulun Alumni Advisory Board -jäsenen alumnitarina: Jaakko Eteläaho

Kauppakorkeakoulun Alumni Advisory Boardin jäsen Jaakko Eteläaho on tehnyt pitkän uran investointipankkiirina yritysjärjestelyjen parissa, ja kertoo rahoituksen opintojen hyödyttäneen häntä paljon urallaan. Alumni Advisory Boardin lisäksi Eteläaho on ollut mukana Aalto Alumni Network Boardissa sekä perustamassa Aalto Finance Alumni -yhdistystä. ”Kannattaa olla aktiivinen alumni, sillä se on hauskaa ja mieltä avartavaa.”
Jaakko Eteläaho, member of the School of Business Alumni Advisory Board

Milloin ja mitä opiskelit Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa? 

Opiskelin Kauppakorkeakoulussa vuosina 2002–2006. Pääaineenani opiskelin rahoitusta.

Millaisissa tehtävissä olet toiminut työurasi aikana? 

Olen tehnyt pitkän uran investointipankeissa, yritysjärjestelyjen ja pääomamarkkinatransaktioiden parissa. Aloitin vuonna 2004 kesätöissä Alfred Bergin Corporate Finance -tiimissä ja sillä tiellä olen edelleen. Alfred Berg oli osa hollantilaista ABN AMRO -pankkikonsernia, jonka Royal Bank of Scotland osti finanssikriisin aikana. Loppuvuodesta 2009 siirryin Nordean Corporate Finance -tiimiin, jossa työskentelin lähes 10 vuoden ajan eri rooleissa. Aloitin nykyisessä työssäni Managing Directorina Danske Bankin Corporate Finance -tiimissä elokuussa 2019. Olen siis ehtinyt tehdä yhteensä jo yli 15 vuoden ajan töitä investointipankkiirina.

Miten opinnot ovat hyödyttäneet työelämääsi? Mikä merkitys pääaineella on?

Rahoituksen opinnot ovat hyödyttäneet valtavasti omaa uraani. Tällä alalla on erittäin tärkeää ymmärtää yritysten ja rahoitusmarkkinoiden toimintaa. Rahoituksen ja mikrotaloustieteen tutkimuksessa korostuu myös päätöksenteon tutkimus, ja yrityskauppatilanteethan ovat monimutkaisia päätöksentekoprosesseja. Yrityskauppaneuvotteluissa on tärkeää ymmärtää päätöksentekijöiden ajatuksia, tavoitteita ja mahdollisia motiiveja laajasti. 

Sen lisäksi, että vaimoni on valmistunut Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta, myös muu koulusta saamani verkosto sekä ystäväpiiri ovat monessa suhteessa arvokkaita. Tapaamme edelleen säännöllisesti, sekä työ- että yksityiselämässä. Olen muun muassa saanut kunnian toimia useamman Kauppis-kaverin bestmanina ja omakin bestman löytyi Kauppakorkeakoululta, kuten myös osa lasteni kummeista. Kauppis ja vanhat Kauppis-kaverit ovat siis erittäin kiinteä osa elämääni edelleen. 

Jaa joku mieleenpainuva muisto opinnoistasi.

Onneksi ihan kaikki asiat eivät ole painuneet mieleen… En osaa nimetä yhtä muistoa, on niin suuri määrä monia erittäin hienoja muistoja. Ehkä tavallaan hienointa kuitenkin on se, että olemme Kauppiksen ystäväporukan kanssa edelleen säännöllisesti tekemisissä.  

Kannattaa olla aktiivinen alumni, sillä se on hauskaa ja mieltä avartavaa.

Kauppakorkeakoulun Alumni Advisory Boardin jäsen Jaakko Eteläaho

Miten nykyisten opiskelijoiden kannattaisi ottaa yritysmaailman tapahtumat ja muutokset huomioon omassa opiskelussaan?

Hyvä kysymys. Tuntuu, että syklit ovat nykyisin - ainakin finanssimarkkinoilla - kovin lyhyitä. En tiedä, kannattaako kaikkea seurata liian tarkasti, voi olla ehkä viisaampaa keskittyä niihin asioihin, joista pitää, joista on kiinnostunut ja joissa pärjää. Mutta toki meidän kaikkien tulee seurata isoja trendejä ja muutoksia maailmassa yleisemmällä tasolla. 

Olet tällä hetkellä Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Alumni Advisory Boardin jäsen. Mitä alumnius sinulle merkitsee? 

Kauppakorkeakoulun Alumni Advisory Boardin lisäksi olen toiminut koko Aalto-yliopiston Alumni Network Boardissa, ja lisäksi olin mukana perustamassa Aalto Finance Alumni -yhdistystä. Kun tähän yhdistää vielä sen, että käyn säännöllisesti luennoimassa koululla, niin täytän varmaankin aktiivisen alumnin määritelmän. Alumnius sinänsä merkitsee minulle paljon. Mielestäni siitä, että on valmistunut Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta, voi - ja pitää - olla ylpeä.

Rehellisesti sanottuna, verrattuna moniin kilpailijakorkeakouluihin eli käytännössä ulkomaisiin vastaaviin huippukouluihin, meidän alumnitoimintamme on edelleen hieman lapsenkengissä. Tosin täytyy sanoa, että tällä saralla on saatu viime vuosina paljon asioita aikaiseksi, ja meillä on erittäin hyvä tiimi koululla asioita tekemässä! Uskon, että tämä kivi pyörii sen verran vinhasti, ettei se ihan heti pysähdy.

Kannattaa olla aktiivinen alumni, sillä se on hauskaa ja mieltä avartavaa. Sitä paitsi, jos omalla toiminnallaan pystyy tekemään Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta vielä entistä paremman, niin siinä samalla myös oman tutkinnon arvo nousee. Kannustan kovasti kaikkia tulemaan innokkaasti mukaan toimintaan.

Onko jotain muuta, mitä haluaisit mainita?

Kauppakorkeakoulu ja Aalto-yliopisto ovat luonnollisesti laatuleimoja, joiden merkitystä ei voi liikaa korostaa. On selvää, että Aallon tutkinnoilla on poikkeuksellinen arvo sekä suomalaisessa yhteiskunnassa että Suomen ulkopuolella, eikä se ole ainakaan vähenemään päin lähitulevaisuudessa. 

 

Lisätietoa:

Lue lisää Kauppakorkeakoulun Alumni Advisory Boardista alta!

Aalto Finance Alumni -yhdistyksen verkkosivut löydät täältä

School of Business Alumni Advisory Board 2019. From the left: Ingmar Björkman, Jonna Söderholm, Mika Raulas, Juho Tuovinen, Terttu Sopanen, Elisa Liekkilä, Jaakko Eteläaho, Elina Björklund, Pasi Torppa, Arttu Aine, Norbert Juhász, Niklas Wasenius and Emilia Nevalainen.

Kauppakorkeakoulun Alumni Advisory Board

Yksi Kauppakorkeakoulun alumniyhteistyön muodoista on alumniohjausryhmä - Alumni Advisory Board. Se käy keskustelua alumnitoiminnasta, koulun ulkoisista suhteista sekä varainhankinnasta.

Kauppakorkeakoulu
In the picture, there are some of the School of Business Alumni Ambassadors

Kauppakorkeakoulun Alumnisuurlähettiläät

Kauppakorkeakoulun Alumnisuurlähettiläät koostuu laajemmasta joukosta aktiivisia alumneja, joista kukin edustaa liike-elämän eri osa-alueita, koulumme eri koulutusohjelmia sekä tietenkin omaa vuosikurssiaan. Alumnisuurlähettiläät tukevat kouluamme alumnitoiminnan kehittämisessä ja toimivat siltana opiskelijoiden, koulun ja liike-elämän välillä.

Kauppakorkeakoulu
Aaltoy-yliopisto / Unto Rautio

Kauppakorkeakoulun alumnitarinoita

Täältä löydät Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun alumnitarinoita. Tarinoista löydät esimerkkejä koulumme alumnien urapoluista. Alumnitarinat on jaoteltu pääaineen mukaan. Uusimmat julkaisut ovat pääaineryhmissä ensimmäisinä.

Kauppakorkeakoulu
School of Business Finance

Master's Programme in Finance

Finance-maisteriohjelma antaa opiskelijoille valmiudet työskennellä erilaisissa johtotehtävissä ja ylimmässä johdossa maailman huippuyrityksissä, kuten valikoivimmissa investointipankeissa ja johdon konsultointiin erikoistuneissa yrityksissä. Ohjelmaan valitut opiskelijat ovat akateemisesti hyvin kyvykkäitä, motivoituneita ja kunnianhimoisia, minkä vuoksi kansainväliset työnantajat ovat erittäin kiinnostuneita Finance-maisteriohjelmasta valmistuneista lahjakkaista työntekijöistä. Ohjelmasta valmistuneiden kriittinen ja tieteellinen ajattelutapa yhdistettynä erinomaisiin analyyttisiin taitoihin auttaa ratkaisemaan eri alojen globaaleja liiketoimintaongelmia sekä strategisesta että käytännöllisestä näkökulmasta.

Koulutustarjonta
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Waterborne
Yhteistyö Julkaistu:

Uusi eurooppalainen kumppanuus tähtää vesiliikenteen nollapäästöihin vuoteen 2050 mennessä

Horisontti Eurooppa -ohjelmaan liittyvä yhteistyösopimus etsii päästöttömiä ratkaisuja kaikille tärkeimmille laivatyypeille ja alan palveluille vuoteen 2030 mennessä. Tämä mahdollistaa päästöttömän vesiliikenteen ennen vuotta 2050.
Business students in the front of the School of Business
Yhteistyö Julkaistu:
Tatu Pohjola
Yhteistyö Julkaistu:

Kauppakorkeakoulun lahjoittajatarinoita: Tatu Pohjola

Parasta oli yhteisö, johon pääsin: iloinen, kannustava, loppuelämän kantava suuri ihmisjoukko, jonka ydintä on uteliaisuus uuteen ja pyrkimys parempaan.
kuule minä sävellän_työpaja_arkkitehtuurin laitos
Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

Arkkitehtuuri innosti nuoria säveltäjiä

Musiikkitoimijoiden kanssa toteutettu yhteistyöhanke yhdistää arkkitehtuuria ja musiikkia.