Uutiset

Kauppakorkeakoulun Alumni Advisory Board -jäsenen alumnitarina: Alexei Koveshnikov

Koulumme alumni sekä johtamisen ja organisaatioiden Associate Professor Alexei Koveshnikov aloitti tänä syksynä myös koulumme Alumni Advisory Boardin jäsenenä. Hän kannustaa opiskelijoita kiinnittämään huomiota metataitoihin ja -kompetensseihin, jotka ovat nykypäivän työelämässä olennaisia taitoja.
Alexei Koveshnikov, Associate Professor at the School of Business

Opiskelin Kauppiksessa vuosina 2003 -2005 pääaineenani kansainvälinen liiketoiminta.

Millainen urapolkusi on ollut?

Opintoni Kauppiksessa todella herättivät minussa uteliaisuuden uusia asioita kohtaan. Inspiroiduin eräistä Kauppakorkeakoulun professoreista, ja päätin jatkaa opintojani tohtoriopintoihin, siihen aikaan kadun toiselle puolelle Hankenille. Poissaoloni alma materistani ei kuitenkaan ollut kovin pitkä, sillä vuonna 2014 aloitin jälleen Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa post docina.

Tällä hetkellä työskentelen johtamisen ja organisaatioiden Associate Professorina Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa. Akateemisen urani aikana olen työskennellyt myös monen vuoden ajan ulkomailla vierailevana tutkijana Yhdysvalloissa, Uudessa-Seelannissa sekä Australiassa. On ollut todella hauskaa ja opettavaista!

Jaa joku mieleenpainuva muisto opinnoistasi. 

Opiskeluaikani oli yksi parhaista ajanjaksoista elämässäni. Oli todella hauskaa käydä kursseja Kauppakorkeakoulussa, osallistua erilaisiin koulun oheisaktiviteetteihin, kuten case-kilpailuihin, ja viettää aikaa todella kansainvälisen ja monimuotoisen opiskelutoveriporukan kanssa. Moni opiskelutovereistani on nykyään kollegoitani tai ystäviäni, joten tarinamme jatkuu edelleen!

Olen todella ylpeä saadessani olla Alumni Advisory Boardin jäsen, se on suuri kunnia.

Kauppakorkeakoulun Alumni Advisory Boardin jäsen sekä johtamisen ja organisaatioiden Associate Professor Alexei Koveshnikov

Miten nykyisten opiskelijoiden kannattaisi ottaa yritysmaailman tapahtumat ja muutokset huomioon omassa opiskelussaan?

Uskon edelleen, että jokaisen tulisi kuunnella itseään opiskelualan valinnassa. Toisaalta olen myös sitä mieltä, että tietyt taidot ja kompetenssit ovat keskeisiä missä tahansa ammatissa tai alalla. Näitä taitoja ovat esimerkiksi kulttuurienväliset taidot ja ihmissuhdetaidot, analyyttisyys ja argumentointitaidot sekä kognitiiviset kyvyt tiedon prosessointiin ja syntetisointiin. Liike-elämä on muuttunut ja tulee muuttumaan nopealla tahdilla, joten jokaisen tulisi kehittää itselleen näitä meta-taitoja ja -kompetensseja (joita strategiaa opettavat kollegani saattavat kutsua dynaamisiksi kyvykkyyksiksi 😉) pysyäkseen pinnalla sekä vauhdissa mukana.

Minkälainen osaaminen ja minkälaiset taidot korostuvat mielestäsi tulevaisuuden työelämää ajatellen?

Jälleen kerran, mielestäni tekniset kompetenssit ovat tärkeitä, mutta niitäkin olennaisempia ja arvokkaita taitoja ovat kyvyt organisoida, motivoida, johtaa ja ohjata. Työelämä muuttuu koko ajan monimutkaisemmaksi, sosiaalisemmaksi, hajanaisemmaksi, strukturoimattomammaksi sekä omaehtoisemmaksi. Asioiden ja ihmisten tehokas johtaminen tällaisissa olosuhteissa on todella arvokas ja harvinainenkin taito.

Olet tällä hetkellä Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Alumni Advisory Boardin jäsen. Mitä alumnius sinulle merkitsee?

Olen todella ylpeä saadessani olla Alumni Advisory Boardin jäsen, se on suuri kunnia. Kuten mainitsin aikaisemmin, vietin muutaman vuoden tien toisella puolella Hankenilla tarkastellen silloin etäämmältä Kauppakorkeakoulua ja sen Aalto-aikakauden ensimmäisten vuosien aikaista kehitystä. Olin todella iloinen palatessani takaisin Kauppakorkeakouluun vuonna 2014 sekä siitä, että pääsin olemaan mukana koulumme integroitumisessa osaksi Aalto-yliopistoa, minkä aikana koulumme loi itsensä uudelleen uuden nimen sekä uuden sijainnin myötä. Olen sitoutunut kouluumme sekä täällä työskenteleviin ihmisiin. Olen myös mielelläni mukana vaikuttamassa sekä luomassa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun menestystarinaa yhdessä muiden työntekijöiden, alumnien ja opiskelijoiden kanssa.

Onko jotain muuta, mitä haluaisit mainita?

Stay ahead, stay cool, stay Kauppis!

School of Business Alumni Advisory Board 2022.

Kauppakorkeakoulun Alumni Advisory Board

Yksi Kauppakorkeakoulun alumniyhteistyön muodoista on alumniohjausryhmä - Alumni Advisory Board. Se käy keskustelua alumnitoiminnasta, koulun ulkoisista suhteista sekä varainhankinnasta.

Kauppakorkeakoulu
In the picture, there are some of the School of Business Alumni Ambassadors

Kauppakorkeakoulun Alumnisuurlähettiläät

Kauppakorkeakoulun Alumnisuurlähettiläät koostuu laajemmasta joukosta aktiivisia alumneja, joista kukin edustaa liike-elämän eri osa-alueita, koulumme eri koulutusohjelmia sekä tietenkin omaa vuosikurssiaan. Alumnisuurlähettiläät tukevat kouluamme alumnitoiminnan kehittämisessä ja toimivat siltana opiskelijoiden, koulun ja liike-elämän välillä.

Kauppakorkeakoulu
Aaltoy-yliopisto / Unto Rautio

Kauppakorkeakoulun alumnitarinoita

Täältä löydät Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun alumnitarinoita. Tarinoista löydät esimerkkejä koulumme alumnien urapoluista. Alumnitarinat on jaoteltu pääaineen mukaan. Uusimmat julkaisut ovat pääaineryhmissä ensimmäisinä.

Kauppakorkeakoulu
Two Aalto University business students on campus in Otaniemi.

People Management and Organizational Development, Master of Science (Economics and Business Administration)

People Management and Organizational Development -maisteriohjelma antaa opiskelijoille asiantuntemuksen sekä analyyttiset, viestinnälliset ja tiimityöskentelyyn liittyvät taidot, joiden avulla tehokas ja kestävä henkilöstöresurssien johtaminen ja organisaatioiden kehittäminen on mahdollista. Valmistumisen jälkeen opiskelijat työskentelevät henkilöstöjohtamisen ja organisaatioiden kehittämisen asiantuntija- ja johtotehtävissä. Ohjelmassa opiskelevilla on myös ainutlaatuinen mahdollisuus tehdä kaksoistutkinto Queenslandin (AU) tai South Carolinan (US) yliopistossa. Ohjelma toteutetaan tiiviissä yhteistyössä yritysten, julkisten organisaatioiden sekä kansalaisjärjestöjen kanssa. Näin opiskelijat ovat tuoreimman henkilöstöjohtamista ja organisaatioiden kehittämistä koskevan tiedon äärellä nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä.

Koulutustarjonta
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Professori Maria Sammalkorpi
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutustu meihin: Professori Maria Sammalkorpi

Sammalkorpi on väitellyt tohtoriksi Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 2004. Väiteltyään Sammalkorpi on toiminut tutkijana mm. Princetonin ja Yalen yliopistoissa sekä Aalto-yliopistossa.
Prinsessalle esitellään luonnollisia väriaineita
Yliopisto Julkaistu:

Thaimaan prinsessa Maha Chakri Sirindhorn vieraili Aalto-yliopistossa

Prinsessa seurueineen tutustui mm. tekstiilisuunnitteluun, Startup Saunaan, Aalto-yliopisto Junioriin sekä Aalto Ice Tankin toimintaan.
Ahomansikka
Kampus Julkaistu:

Ihmisten, kasvien ja pölyttäjien kampus

Aalto-yliopiston kampusluontoa hoidetaan monimuotoisuus ja luontotyyppien ominaislajisto huomioiden.
Kuvassa näkyvät Kauppakorkeakoulun opiskelijat Liina Röyskö ja Kerttu Lammi koulun pääovien edustalla.
Opinnot Julkaistu:

Tekoälyn fiksua käyttöä opettava verkkokurssi lisäisi opiskelun tasa-arvoa

Tekoäly on tullut jäädäkseen ja sen osaava ja tehokas hyödyntäminen auttaisi sekä opinnoissa että työnhaussa, sanovat Kauppakorkeakoulun opiskelijat.