Uutiset

Kauppakorkeakoulun Alumni Advisory Board -jäsenen alumnitarina: Alexei Koveshnikov

Koulumme alumni sekä johtamisen ja organisaatioiden Associate Professor Alexei Koveshnikov aloitti tänä syksynä myös koulumme Alumni Advisory Boardin jäsenenä. Hän kannustaa opiskelijoita kiinnittämään huomiota metataitoihin ja -kompetensseihin, jotka ovat nykypäivän työelämässä olennaisia taitoja.
Alexei Koveshnikov, Associate Professor at the School of Business

Opiskelin Kauppiksessa vuosina 2003 -2005 pääaineenani kansainvälinen liiketoiminta.

Millainen urapolkusi on ollut?

Opintoni Kauppiksessa todella herättivät minussa uteliaisuuden uusia asioita kohtaan. Inspiroiduin eräistä Kauppakorkeakoulun professoreista, ja päätin jatkaa opintojani tohtoriopintoihin, siihen aikaan kadun toiselle puolelle Hankenille. Poissaoloni alma materistani ei kuitenkaan ollut kovin pitkä, sillä vuonna 2014 aloitin jälleen Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa post docina.

Tällä hetkellä työskentelen johtamisen ja organisaatioiden Associate Professorina Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa. Akateemisen urani aikana olen työskennellyt myös monen vuoden ajan ulkomailla vierailevana tutkijana Yhdysvalloissa, Uudessa-Seelannissa sekä Australiassa. On ollut todella hauskaa ja opettavaista!

Jaa joku mieleenpainuva muisto opinnoistasi. 

Opiskeluaikani oli yksi parhaista ajanjaksoista elämässäni. Oli todella hauskaa käydä kursseja Kauppakorkeakoulussa, osallistua erilaisiin koulun oheisaktiviteetteihin, kuten case-kilpailuihin, ja viettää aikaa todella kansainvälisen ja monimuotoisen opiskelutoveriporukan kanssa. Moni opiskelutovereistani on nykyään kollegoitani tai ystäviäni, joten tarinamme jatkuu edelleen!

Olen todella ylpeä saadessani olla Alumni Advisory Boardin jäsen, se on suuri kunnia.

Kauppakorkeakoulun Alumni Advisory Boardin jäsen sekä johtamisen ja organisaatioiden Associate Professor Alexei Koveshnikov

Miten nykyisten opiskelijoiden kannattaisi ottaa yritysmaailman tapahtumat ja muutokset huomioon omassa opiskelussaan?

Uskon edelleen, että jokaisen tulisi kuunnella itseään opiskelualan valinnassa. Toisaalta olen myös sitä mieltä, että tietyt taidot ja kompetenssit ovat keskeisiä missä tahansa ammatissa tai alalla. Näitä taitoja ovat esimerkiksi kulttuurienväliset taidot ja ihmissuhdetaidot, analyyttisyys ja argumentointitaidot sekä kognitiiviset kyvyt tiedon prosessointiin ja syntetisointiin. Liike-elämä on muuttunut ja tulee muuttumaan nopealla tahdilla, joten jokaisen tulisi kehittää itselleen näitä meta-taitoja ja -kompetensseja (joita strategiaa opettavat kollegani saattavat kutsua dynaamisiksi kyvykkyyksiksi 😉) pysyäkseen pinnalla sekä vauhdissa mukana.

Minkälainen osaaminen ja minkälaiset taidot korostuvat mielestäsi tulevaisuuden työelämää ajatellen?

Jälleen kerran, mielestäni tekniset kompetenssit ovat tärkeitä, mutta niitäkin olennaisempia ja arvokkaita taitoja ovat kyvyt organisoida, motivoida, johtaa ja ohjata. Työelämä muuttuu koko ajan monimutkaisemmaksi, sosiaalisemmaksi, hajanaisemmaksi, strukturoimattomammaksi sekä omaehtoisemmaksi. Asioiden ja ihmisten tehokas johtaminen tällaisissa olosuhteissa on todella arvokas ja harvinainenkin taito.

Olet tällä hetkellä Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Alumni Advisory Boardin jäsen. Mitä alumnius sinulle merkitsee?

Olen todella ylpeä saadessani olla Alumni Advisory Boardin jäsen, se on suuri kunnia. Kuten mainitsin aikaisemmin, vietin muutaman vuoden tien toisella puolella Hankenilla tarkastellen silloin etäämmältä Kauppakorkeakoulua ja sen Aalto-aikakauden ensimmäisten vuosien aikaista kehitystä. Olin todella iloinen palatessani takaisin Kauppakorkeakouluun vuonna 2014 sekä siitä, että pääsin olemaan mukana koulumme integroitumisessa osaksi Aalto-yliopistoa, minkä aikana koulumme loi itsensä uudelleen uuden nimen sekä uuden sijainnin myötä. Olen sitoutunut kouluumme sekä täällä työskenteleviin ihmisiin. Olen myös mielelläni mukana vaikuttamassa sekä luomassa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun menestystarinaa yhdessä muiden työntekijöiden, alumnien ja opiskelijoiden kanssa.

Onko jotain muuta, mitä haluaisit mainita?

Stay ahead, stay cool, stay Kauppis!

 

 

School of Business Alumni Advisory Board 2019. From the left: Ingmar Björkman, Jonna Söderholm, Mika Raulas, Juho Tuovinen, Terttu Sopanen, Elisa Liekkilä, Jaakko Eteläaho, Elina Björklund, Pasi Torppa, Arttu Aine, Norbert Juhász, Niklas Wasenius and Emilia Nevalainen.

Kauppakorkeakoulun Alumni Advisory Board

Yksi Kauppakorkeakoulun alumniyhteistyön muodoista on alumniohjausryhmä - Alumni Advisory Board. Se käy keskustelua alumnitoiminnasta, koulun ulkoisista suhteista sekä varainhankinnasta.

Kauppakorkeakoulu
In the picture, there are some of the School of Business Alumni Ambassadors

Kauppakorkeakoulun Alumnisuurlähettiläät

Kauppakorkeakoulun Alumnisuurlähettiläät koostuu laajemmasta joukosta aktiivisia alumneja, joista kukin edustaa liike-elämän eri osa-alueita, koulumme eri koulutusohjelmia sekä tietenkin omaa vuosikurssiaan. Alumnisuurlähettiläät tukevat kouluamme alumnitoiminnan kehittämisessä ja toimivat siltana opiskelijoiden, koulun ja liike-elämän välillä.

Kauppakorkeakoulu
Aaltoy-yliopisto / Unto Rautio

Kauppakorkeakoulun alumnitarinoita

Täältä löydät Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun alumnitarinoita. Tarinoista löydät esimerkkejä koulumme alumnien urapoluista. Alumnitarinat on jaoteltu pääaineen mukaan. Uusimmat julkaisut ovat pääaineryhmissä ensimmäisinä.

Kauppakorkeakoulu
School of Business Management and International Business

Master's Programme in Management and International Business

HUOM! TÄMÄ KOULUTUSOHJELMA LAKKAUTETAAN EIKÄ OHJELMAAN VOI HAKEA ENÄÄ SEURAAVASSA AALTO-YLIOPISTON MAISTERIHAUSSA. Management and International Business -koulutusohjelman tilalle tulevat uudet ohjelmat, Strategic Management in a Changing World sekä People Management and Organizational Development. Tietoa uusista ohjelmista päivitetään sivuille pian.

Management and International Business maisteriohjelma (MIB) antaa opiskelijoille valmiudet toimia globaalien organisaatioiden asiantuntija- ja johtotehtävissä. Ohjelma tarjoaa opiskelijoille kokonaisvaltaisen käsityksen liiketoiminnan haasteista globaalissa taloudessa sekä tiedot ja taidot, joita tulevaisuuden johtajilta edellytetään. Opiskelijoilla on myös ainutlaatuinen mahdollisuus suorittaa kaksoistutkinto joko Queenslandin tai Etelä-Carolinan yliopistossa. Ohjelma kouluttaa avoimia ja pystyviä ammattilaisia, joilla on analyyttiset, käsitteelliset, viestinnälliset ja kulttuuriset taidot toimia menestyksekkäästi nopeasti muuttuvassa liiketoimintaympäristössä.

Koulutustarjonta
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Skyscrapers by the water. Text: Urban GoodCamp, Tackling urban challenges.
Yhteistyö Julkaistu:

Aalto-yliopisto ratkoo urbaaneja haasteita osana Urban GoodCamp -projektia

The Erasmus+ project Urban GoodCamp aims to empower Higher Education Institutions and their urban stakeholders to tackle pressing urban challenges.
Lithium ion battery electrodes and cells, researcher Taina Rauhala, photo Valeria Azovskaya, 2017
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Turvallisempia ja tehokkaampia litiumakkuja – Aalto on mukana uusissa yritysyhteistyöhankkeissa

Kansainvälisissä tutkimushankkeissa kehitetään uusia ympäristöystävällisempiä litiumakkujen materiaaleja ja valmistusmenetelmiä yhteistyössä yritysten kanssa.
UX_management_illustration_Matti_Ahlgren-01
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Urakurssi toi rikkaasti yhteen käyttäjäkokemuksen eri näkökulmia, alumneja ja opiskelijoita

Tietotekniikan laitoksen urakurssi käyttäjäkokemuksesta tarjosi täyden kattauksen alan huippuyrityksissä työskentelevien uratarinoita ja laittoi opiskelijat miettimään, mikä on oikeasti tärkeää opinnoissa ja tulevaisuuden työelämässä.
Kauppakorkeakoulun alumni Iida Valin.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Kauppakorkeakoulun alumnitarina: Iida Valin

”Poikkitieteellisyys ja mahdollisuudet muokata omaa opintopolkua olivat ehdoton rikkaus Aallossa. Uskon vahvasti, että toisistaan hyvin paljon poikkeavien aineiden opiskelu on auttanut työuralla, erityisesti muutostilanteissa, kun oman näkökulman muuttaminen on ollut helpompaa”, kertoo alumnimme Iida Valin, joka työskentelee Kauppakorkeakoulun partneriyrityksessä Postilla konserniviestinnässä.