Uutiset

Kauppakorkeakoulu sai jälleen EQUIS-akkreditoinnin viideksi vuodeksi eteenpäin

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoululle myönnettiin The European Quality Improvement System -laatuakkreditointi uudeksi viisivuotiskaudeksi lokakuusta 2023 alkaen.
School of Business, Photo: Unto Rautio
Kuva: Aalto-yliopisto / Unto Rautio

Kauppakorkeakoulu sai kiitosta päättyvän kauden kehittämiskohteiden saavuttamisesta. Näitä olivat monitieteisyys, selkeä identiteetti sidosryhmien keskuudessa ja vahva tutkimuskulttuuri.

”On hienoa todeta, että Kauppakorkeakoulu on saavuttanut kehitystavoitteensa ja edistynyt monella osa-alueella. Arviointiprosessin läpäiseminen osoittaa, että täytämme vaativat kansainväliset laatukriteerit. Akkreditoinnit perustuvat jatkuvaan oppimiseen ja arvioijien antama palaute viitoittaa erinomaisella tavalla koulun eteenpäin kehittämistä. Kiitän lämpimästi kaikkia, jotka osallistuivat akkreditointiprosessiin”, sanoo dekaani Timo Korkeamäki

EQUIS logo, ranking

Kauppakorkeakoululla on ollut EQUIS-akkreditointi vuodesta 1998 lähtien. Akkreditoinnin säilyminen arvioidaan säännöllisin välein arvioimalla laajasti korkeakoulun toimintaa ja tuloksia, kuten johtamisjärjestelmää ja päätöksenteon autonomisuutta, tutkimusta, koulutusohjelmia, kansainvälisyyttä ja yrityssuhteita. 

EQUIS-akkreditointi myönnetään joko kolmeksi tai viideksi vuodeksi. Kauppakorkeakoululle se on aina myönnetty viideksi vuodeksi. Alkavan viisivuotiskauden kehittämiskohteet määritellään loppuvuoden aikana.

EQUIS-akkreditoinnin lisäksi Kauppakorkeakoululla on AACSB- ja AMBA-akkreditoinnit. Vain noin prosentilla maailman kauppakorkeakouluista on tämä ns. triple crown -status, joka Kauppakorkeakoululla on ollut ensimmäisenä Pohjoismaissa vuodesta 2007 alkaen.

https://efmdglobal.org/accreditations/business-schools/equis/

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

MJ on stage giving a talk
Yliopisto Julkaistu:

Myungji ”MJ” Suh: Aallon Slush-osastolla kaikessa on kyse siitä, miten voimme muuttaa maailmaa

"Olet yrittäjähenkinen, kun näet ongelman mahdollisuutena sen sijaan, että pitäisit sitä uhkana, jota vältellä. Myös ”can do” -asenne on yrittäjätaito."
Deep tech tuesday
Yliopisto Julkaistu:

Miten Suomi menestyy mikrosirukilpailussa? Asiantuntijat kertovat

Asiantuntijat jakoivat Deep Tech Tuesdayssa näkemyksiään mikrosirujen roolista ja merkityksestä kilpailukyvyn varmistamisessa, teknologisessa riippumattomuudessa ja vihreässä siirtymässä.
Aallon osasto Slushissa
Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

Viisi asiaa, jotka päättäjien tulisi tietää yliopistojen vaikuttavuudesta

Yliopistot unohtuvat usein, kun puhutaan taloudellisesta kilpailukyvystä. Ei kannattaisi – me kerromme miksi.
Anshum Dwarakanath Prahlad
Yliopisto Julkaistu:

Opiskelija Anshuman Dwarakanath Prahlad näkee nykypäivän avaruusteollisuudessa monia mahdollisuuksia

Anshuman Dwarakanath Prahlad opiskelee SpaceMaster-yhteisohjelmassa. Hänestä opiskelu kahdessa eri yliopistossa on ollut antoisaa.