Uutiset

Kauppa- ja taloustieteiden ala nousi yliopistovertailussa sijalle 53

Times Higher Educationin ranking-listalla myös tietotekniikka sijoittui sadan parhaan joukkoon maailmassa.
Times Higher Education 2021

Aalto-yliopisto sijoittui 53:nneksi tuoreen Times Higher Education -rankingin (THE) kauppa- ja taloustieteiden (business and economics) alan yliopistovertailussa. Eurooppalaisten yliopistojen joukossa Aalto oli sijalla 15. Viime vuonna sijoitus oli 54. Mukana tämän alan rankingissa oli yli 700 yliopistoa.

Sijoitus sadan parhaan joukossa heltisi myös tietotekniikan alalla, jossa sijoitus oli 66. Viimevuotinen sijoitus oli 56. Eurooppalaisten yliopistojen joukossa Aalto-yliopisto oli sijalla 18. Mukana tietotekniikan alan rankingissa oli yli 800 yliopistoa.

Insinööritieteiden alan (engineering) listauksessa Aalto-yliopiston sijoitus oli 126-150, viime vuonna se oli 101-125. Mukana tämän alueen vertailussa oli yli 1000 yliopistoa.

Times Higher Education on yksi merkittävimmistä yliopistorankingeista. Se mittaa yliopistojen menestystä kansainvälisyyden, tutkimuksen, viittausten, opetuksen ja yrityksiltä saatavan tutkimusrahoituksen alueilla, yhteensä 13 indikaattorilla.

THE tuottaa alakohtaisten ranking-listojen lisäksi muun muassa alle 50-vuotiaita yliopistoja kokonaisuutena vertaavan yleisrankingin. Tässä Aalto sijoittui viimeksi 20:nneksi maailmassa.

Ala- ja aihekohtaiset ranking-listat ovat Aallolle relevantimipia kuin yleisrankingit, koska yliopisto on erikoistunut tekniikkaan, talouteen ja taiteeseen. Maailmassa on laskutavasta riippuen noin 17 000–22 000 yliopistoa.

Lue lisää:

Rankingit

Aalto-yliopisto on saavuttanut vahvoja sijoituksia kansainvälisillä yliopistoja vertailevilla ranking-listoilla. Paras alakohtainen sijoituksemme on 8. sija maailmassa taiteen ja muotoilun alalla, ja olemme sadan parhaan joukossa myös monilla muilla aloilla eri rankingien mukaan. Tältä sivulta löydät tietoa sijoittumisestamme tunnetuimmissa yliopistorankingeissä.

Lue lisää yliopistovertailuista
Aalto University students enjoying sunny weather
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Women in Finance -tilaisuus, Annukka Paloheimo
Yhteistyö Julkaistu:

Pehmeitä taitoja kannattaa vahvistaa – ne ovat kovaa valuuttaa työmarkkinoilla

Kauppakorkeakoulu antaa valmiudet toimia niin ekstroverteille kuin introverteille sopivissa tehtävissä.
Camilla Hollanti, photo: Lasse Lecklin.
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Camilla Hollanti Suomalaisen Tiedeakatemian uudeksi jäseneksi

Camilla Hollanti johtaa merkittävää algebran ja lukuteorian sovellusten tutkimusryhmää. Hänen tutkimustensa punaisena lankana on soveltaa viestintäsovelluksissa vastaan tulleiden ongelmien käsittelyssä algebran ja lukuteorian tarjoamia menetelmiä. Tutkimusten sovelluskohteena on esimerkiksi turvallinen langaton viestintä ja hajautettu laskenta.
Vidha Saumyan teos, jossa groteskeja ihmishahmoja
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto ARTSin alumni Vidha Samyan teos esillä Venetsian biennaalissa 2024

Suomen paviljongissa Venetsian 60. kansainvälisessä taidebiennaalissa nähdään näyttely The pleasures we choose. Näyttely on esillä 24.11.2024 asti.
Mikkelin IB-ohjelma 35 vuotta
Yliopisto Julkaistu:

Mikkelin kampuksen alumnit juhlistivat International Business -ohjelman 35-vuotista olemassaoloa

Yli 200 BBA-/BScBA-ohjelman alumnia saapui juhliin Kauppakorkeakoululle Otaniemeen.