Uutiset

Kasvatustieteilijä laajentaa osaamistaan kauppatieteiden maisteriopinnoilla

Kun kasvatustieteilijä Vivianne Ruohola työskenteli koulutusviennin parissa, hän huomasi tarvitsevansa kaupallista osaamista ja johtamistaitoja – ja päätti hakea Kauppakorkeakoulun maisteriohjelmaan.
Kuvassa näkyy syksyllä 2020 kauppatieteiden maisteriopintonsa aloittava Vivianne Ruohola.
Varhaiskasvatuksen opettaja ja kasvatustieteen maisteriopiskelija Vivianne Ruohola aloittaa syksyllä 2020 opinnot Kauppakorkeakoulun Management and International Business -maisteriohjelmassa. Kuva: Vivianne Ruohola.

Syksyllä 2020 Kauppakorkeakoulun Management and International Business (MIB) -maisteriohjelma saa uuden taustaltaan mielenkiintoisen opiskelijan, kun varhaiskasvatuksen opettaja ja kasvatustieteen maisteriopiskelija Vivianne Ruohola aloittaa kauppatieteiden maisteriopinnot. 

”Idea kauppatieteelliseen maisteriohjelmaan hakemisesta syntyi kasvatustieteen opintojeni edetessä, kun kirjoitin kanditutkielmani kansainvälisessä varhaiskasvatuksen johtamisen tutkimushankkeessa ja työskentelin koulutusviennin parissa. Suoritin myös muutaman tuotantotalouden peruskurssin JOO-opintoina*, ja nämä kaikki lisäsivät kiinnostustani kauppatieteitä ja Aalto-yliopistoa kohtaan”, Ruohola kertoo.

Kuvassa näkyy opaskylttejä Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella.

Yrittäjähenkinen, ratkaisukeskeinen ja kansainvälinen Kauppis

Hän löysi Aalto-yliopiston verkkosivuilta selkeän tietopaketin eri ohjelmien sisällöistä ja hakuohjeista ja päätti hakea Management and International Business -maisteriohjelmaan. MIB-ohjelma tarjoaa opiskelijoille kokonaisvaltaisen käsityksen liiketoiminnan haasteista globaalissa taloudessa sekä tiedot ja taidot, joita tulevaisuuden johtajilta edellytetään.

”Mielikuvani Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta oli syntynyt keskustelemalla Aallon opiskelijoiden kanssa esimerkiksi opiskelijabileissä ja työskennellessäni vapaaehtoisena Slushissa. Mielikuvissani Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa yhdistyvät yrittäjähenkisyys, ratkaisukeskeisyys ja kansainvälisyys.”

Opinnot MIB-ohjelmassa alkavat syksyllä 2020, ja Ruohola suhtautuu toiveikkaan uteliaasti uuden alan opintojen aloittamiseen.

”On mielenkiintoista nähdä, miten kasvatustieteellisen ja kauppatieteellisen alan opinnot eroavat toisistaan. Olen kuullut, että Kauppiksessa on hyvä yhteishenki, joten sen kokemista odotan paljon. Kauppatieteiden opiskelijoiden, kyltereiden, puheiden perusteella opiskelu tuntuu olevan käytännönläheistä ja ratkaisukeskeistä. Olen myös kuullut, että työelämä on tiiviisti läsnä opinnoissa, esimerkiksi kursseilla suoritettavien, reaalimaailmaa peilaavien case-tehtävien muodossa.”

Uusia näkökulmia ja työkaluja tulevaisuuden työelämään

Vivianne Ruoholalla on jo useamman vuoden kokemus yliopisto-opiskelusta ja vaikka aiempi kokemus onkin eri alalta, hän uskoo sen olevan hyödyksi tulevissa opinnoissa.

”Uskon, että kasvatustieteellisessä tiedekunnassa hankkimani oppimaan oppimisen taidot, valmiudet kriittiseen ajatteluun sekä itsenäiseen tiedon hankintaan ja soveltamiseen tukevat minua myös kauppatieteiden opiskelussa.”

Kauppatieteiden opiskelulta Ruohola odottaa uusia näkökulmia ja työkaluja tulevaisuuden työelämään.

”Koulutusviennin parissa työskentelyn kautta olen ymmärtänyt, miten tärkeää on yhdistää kasvatustieteellinen ja kaupallinen osaaminen. Kauppatieteiden opiskelun kautta uskon saavani valmiuksia erityisesti taloudellisen näkökulman huomioon ottamiseen. Lisäksi toivon saavani työkaluja johtamiseen ja strategian luomiseen.”

Unelmana kasvatus- ja kauppatieteellisen osaamisen yhdistäminen

Tulevaisuuden unelmana on yhdistää työtehtävissä sekä kasvatustieteellinen että kaupallinen osaaminen.

”Toiveenani on työllistyä tulevaisuudessa kasvatuksen alalla ja päästä hyödyntämään sekä kasvatustieteellistä että kaupallista osaamista työtehtävissäni. Kasvatustieteilijät hyötyvät taloudellisesta osaamisesta esimerkiksi työskennellessään suunnittelutehtävissä tai päiväkodin johtajana. Myös koulutusviennissä kaupallinen osaaminen on tarpeellista, ellei jopa välttämätöntä. Ja kaupallisen alan osaamisesta ja johtamisopinnoista on aivan varmasti hyötyä, kun työskentelee esimerkiksi korkeatasoisen suomalaisen koulutusviennin ja koulutuksen kansainvälistymisen tai varhaiskasvatuksen arviointien parissa.”

Lue hakuohjeet ja ohjelmakuvaukset – ja verkostoidu!

Kaikille niille, joita opiskelu Kauppakorkeakoulun maisteriohjelmassa kiinnostaa, Ruoholalla on selkeitä neuvoja.

”Nettisivut kannattaa lukea huolellisesti läpi, jotta saa muodostettua oman näkemyksen opintojen sisällöstä ja sisäänpääsykriteereistä. Kyltereiden omakohtaisia kokemuksia löytyy puolestaan @aaltobiz-instasta, ja niitä voi rohkeasti kysellä myös opiskelijajuhlissa nappaamalla dollarinvihreiden haalareiden kantajan hihasta kiinni. Itsekin tutustun mielelläni uusiin ihmisiin, joten myös minulta saa kysellä Aallon maisteriohjelmaan hakemisesta. Antakaa palaa vaan! Jos minä pääsin sisään Aallon maisteriohjelmaan, niin mikset sinäkin pääsisi!”

Toivotamme Vivianne Ruoholalle ja muille Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa syksyllä 2020 opintonsa aloittaville opiskelijoille paljon onnea opiskeluun! 

 

*JOO-opinnoilla tarkoitetaan joustavaa opinto-oikeutta eli kaikkien Suomen yliopistojen perus- ja jatkotutkinto-opiskelijoiden mahdollisuutta sisällyttää tutkintoonsa opintoja muista suomalaisista yliopistoista. Voidakseen hakea joustavaa opinto-oikeutta ja suorittaa opintoja toisessa yliopistossa opiskelijan tulee olla läsnäolevana kotiyliopistossaan.

Haku Aalto-yliopistossa syksyllä 2021 alkaviin maisteriopintoihin alkaa joulukuussa 2020. Hakuaikataulut ja -ohjeet päivitetään verkkosivuillemme syksyn aikana.

Kauppakorkeakoulun maisteriohjelmiin voi pyrkiä, kun on aiemmin suorittanut soveltuvan suomalaisessa yliopistossa suoritetun kandidaatin tutkinnon (valintaryhmä 1) tai joko soveltuvan suomalaisen alemman ammattikorkeakoulututkinnon tai soveltuvan ulkomaisen alemman korkeakoulututkinnon (valintaryhmä 2).

Vivianne Ruohola LinkedInissä: https://www.linkedin.com/in/vivianne-ruohola/

Lue lisää

Students working in the School of Business

Tule meille opiskelemaan kauppatieteiden maisteriksi

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu Suomen johtava kauppakorkeakoulu ja yksi Euroopan tasokkaimmista kauppakorkeakouluista. Koulumme kuuluu siihen kauppakorkeakoulujen harvalukuiseen joukkoon, jolle on myönnetty kaikki tärkeimmät akkreditoinnit: vain 0,5 prosentilla mailman kauppakorkeakouluista on tämä triple crown -status.

Kauppakorkeakoulu
Four students are doing group work on their laptops.

Opiskelu ja ohjelmat

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu on Suomen johtava kauppakorkeakoulu. Tarjoamme opiskelijoillemme syvällisen oppimiskokemuksen sekä mahdollisuuksia ratkaista reaalimaailman haasteita kansainvälisessä ja monialaisessa ympäristössä. Tuemme opiskelijoiden kehittymistä tulevaisuuden arvostetuiksi asiantuntijoiksi, innovatiivisiksi yrittäjiksi ja vastuullisiksi liike-elämän johtajiksi ja yhteiskunnallisiksi toimijoiksi.

Kauppakorkeakoulu
Picture of students sitting in front of the School of Business

Juttele opiskelijoidemme kanssa!

Oletko pohtinut, millaista on opiskella Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa? Tai mietitkö, millaista opiskelijaelämä Otaniemen kampuksella tai Mikkelin toimipisteessä mahtaa olla? Nyt voit jutella näistä asioista suoraan Unibuddy-opiskelijalähettiläidemme kanssa. 

Kauppakorkeakoulu
School of Business Management and International Business

Master's Programme in Management and International Business

Management and International Business maisteriohjelma (MIB) antaa opiskelijoille valmiudet toimia globaalien organisaatioiden asiantuntija- ja johtotehtävissä. Ohjelma tarjoaa opiskelijoille kokonaisvaltaisen käsityksen liiketoiminnan haasteista globaalissa taloudessa sekä tiedot ja taidot, joita tulevaisuuden johtajilta edellytetään. Opiskelijoilla on myös ainutlaatuinen mahdollisuus suorittaa kaksoistutkinto joko Queenslandin tai Etelä-Carolinan yliopistossa. Ohjelma kouluttaa avoimia ja pystyviä ammattilaisia, joilla on analyyttiset, käsitteelliset, viestinnälliset ja kulttuuriset taidot toimia menestyksekkäästi nopeasti muuttuvassa liiketoimintaympäristössä.

Koulutustarjonta
Aalto University Master students

Haku maisterikoulutuksiin

Aalto-yliopiston kaksivuotisiin maisteriohjelmiin haetaan yliopiston maisterihaussa. Hakuaika maisteriohjelmiin on kerran vuodessa. Hakuaika syksyllä 2021 alkaviin opintoihin on 1.12.2020 - 4.1.2021.

Opiskelu Aallossa

Opiskelu Aallossa

Aalto-yliopisto on rohkeiden ajattelijoiden yhteisö, jossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Koulutamme muutoksentekijöitä ratkaisemaan yhteiskunnan suuria haasteita ja luomaan hyvinvointia.

Kuvassa näkyy Kauppakorkeakoulun maisteriopiskelija Iida Lindfors.

Tradenomista Kauppakorkeakoulun maisteriopiskelijaksi

Maisteriohjelmassa opiskeleva Iida Lindfors on tyytyväinen valintaansa ja rohkaisee muitakin ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneita jatkamaan opintojaan yliopistossa.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

Painted trees at Kipsari glass wall
Kampus, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Takeout-lainaamoiden joulutauko

Lainaamot ovat kiinni 19.12.2020 - 10.01.2021.
Aalto University / students at Aalto University / Unto Rautio
Opinnot Julkaistu:

Kandi- ja maisteriopiskelijat maksavat kevään terveydenhoitomaksun Kelalle

1.1.2021 alkaen YTHS:n maksu ei sisälly lukukausi-ilmoittautumisen yhteydessä maksettavaan ylioppilaskunnan jäsenmaksuun. Terveydenhoitomaksu tulee maksaa Kelalle 31.1.2021 mennessä.
FITechin opintoja voi ottaa maksutta kahdeksasta yliopistosta, yhden luukun periaatteella
Opinnot Julkaistu:

Avoimen yliopiston maksuehtoja päivitetty

Olemme päivittäneet ilmoittautumisen perumiseen liittyviä maksuehtojamme.
drone kampuksella
Opinnot Julkaistu:

Millaista on opiskella Insinööritieteiden korkeakoulun kandidaattiohjelmassa?

Insinööritieteiden korkeakoulussa haetaan ratkaisuja, jotka vaikuttavat tulevaisuuteemme. Valitsemalla opiskelun koulussamme voit olla vuorostasi kehittämässä uusia ratkaisuja tai parantamassa nyt käytössä olevaa tekniikkaa.