Uutiset

Kari Tammi: Tiedon saatavuus auttaa mekatroniikan suunnittelua

Digitaalisen kaksosen avulla on mahdollista kehittää ympäristöystävällisempiä laitteita, kertoo professori Kari Tammi puheenvuorossaan

Kari Tammi

Kari Tammi nimitettiin vakinaiseen associate professor -tehtävään Aalto-yliopiston konetekniikan laitokselle 1.2.2020. Professuurin ala on mekatronisten koneiden suunnittelu.

Tammen tutkimusalaan kuuluvat mekatroniikka, hybridienergiajärjestelmät sekä autonomiset järjestelmät. Hänen tutkimusryhmänsä tähtää koneiden korkeampaan energiatehokkuuteen ja matalampiin elinkaarikustannuksiin digitalisaation, teollisen internetin ja muiden modernien työkalujen avulla. Tammen näkemyksen mukaan monien koneiden energia- ja ympäristötehokkuutta voidaan parantaa niiden ohjaus- ja voimansiirtojärjestelmiä kehittämällä.

Kari Tammi valmistui tekniikan tohtoriksi Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 2007. Hänen väitöskirjansa käsitteli automaatio- ja systeemitekniikkaa. Vuosina 2010–2015 hän työskenteli tutkimusprofessorina VTT:llä. Vuonna 2015 hänet nimitettiin määräaikaiseen associate professor -tehtävään konetekniikan laitokselle.

Aalto-yliopistossa Tammi on opettanut kursseja mekatroniikan suunnittelun ja mekanismien aihealueilla. Uudessa, laaja-alaisessa konetekniikan maisteriohjelmassa (Master's Programme in Mechanical Engineering) hän vastaa Mechatronic Machine Design ja Vehicle Mechatronics -kursseista. Hän on julkaissut yli 90 tieteellistä artikkelia ja valvonut kymmenen väitöstutkimusta sekä yli 60 diplomityötä.

Uudet vakinaistetut professorit esittäytyvät

Lyhyillä yleistajuisilla videoilla vakinaistetut professorit esittelevät omaa alaansa ja tutkimustaan.

Lisätietoja
Installation Talk, photo: Minna Pajari
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Publication icon
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Julkaisufoorumi hakee uusia panelisteja kaudelle 2025-2028

Jos olet kiinnostunut ryhtymään Julkaisufoorumin panelistiksi, hae tehtävään 15.6.2024 mennessä.
Vihreän siirtymän rakentajat
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Uusi podcast: Vihreän siirtymän rakentajat

Vihreän siirtymän toteuttamisessa kiinteistöala on avainasemassa. Talotekniikka on sen vaikuttavin keino torjua ilmastonmuutosta ja vastata EU:n kiristyviin energiavaatimuksiin. Uusi Vihreän siirtymän rakentajat - podcast tuo esiin talotekniikan tutkijoita, kehittäjiä ja toteuttajia, jotka jakavat näkemyksiään ja ideoitaan matkalla kohti kestävämpää kiinteistö- ja rakennusalaa.
Tekstiilikemia-tutkimusryhmä
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Vihreämpiä, turvallisempia ja innovatiivisempia tekstiilejä

Professori Ali Tehrani ja hänen tutkimusryhmänsä keskittyvät johonkin meille kaikille hyvin tuttuun - tekstiileihin.
XX
Kampus Julkaistu:

PechaKucha- tilaisuus tarjosi Sähkötekniikan korkeakoulun tohtoriopiskelijoille uudenlaisen haasteen

Sähkötekniikan korkeakoulun ensimmäinen PechaKucha haastoi korkeakoulun tohtoriopiskelijat esittämään väitöskirjansa aiheet kuudessa minuutissa. Tilaisuus järjestettiin keskiviikkona 22. toukokuuta Otaniemen A Gridissä.