Uutiset

Kari Tammi: Tiedon saatavuus auttaa mekatroniikan suunnittelua

Digitaalisen kaksosen avulla on mahdollista kehittää ympäristöystävällisempiä laitteita, kertoo professori Kari Tammi puheenvuorossaan

Kari Tammi

Kari Tammi nimitettiin vakinaiseen associate professor -tehtävään Aalto-yliopiston konetekniikan laitokselle 1.2.2020. Professuurin ala on mekatronisten koneiden suunnittelu.

Tammen tutkimusalaan kuuluvat mekatroniikka, hybridienergiajärjestelmät sekä autonomiset järjestelmät. Hänen tutkimusryhmänsä tähtää koneiden korkeampaan energiatehokkuuteen ja matalampiin elinkaarikustannuksiin digitalisaation, teollisen internetin ja muiden modernien työkalujen avulla. Tammen näkemyksen mukaan monien koneiden energia- ja ympäristötehokkuutta voidaan parantaa niiden ohjaus- ja voimansiirtojärjestelmiä kehittämällä.

Kari Tammi valmistui tekniikan tohtoriksi Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 2007. Hänen väitöskirjansa käsitteli automaatio- ja systeemitekniikkaa. Vuosina 2010–2015 hän työskenteli tutkimusprofessorina VTT:llä. Vuonna 2015 hänet nimitettiin määräaikaiseen associate professor -tehtävään konetekniikan laitokselle.

Aalto-yliopistossa Tammi on opettanut kursseja mekatroniikan suunnittelun ja mekanismien aihealueilla. Uudessa, laaja-alaisessa konetekniikan maisteriohjelmassa (Master's Programme in Mechanical Engineering) hän vastaa Mechatronic Machine Design ja Vehicle Mechatronics -kursseista. Hän on julkaissut yli 90 tieteellistä artikkelia ja valvonut kymmenen väitöstutkimusta sekä yli 60 diplomityötä.

Uudet vakinaistetut professorit esittäytyvät

Lyhyillä yleistajuisilla videoilla vakinaistetut professorit esittelevät omaa alaansa ja tutkimustaan.

Lisätietoja
Installation Talk, photo: Minna Pajari
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Aalto_University_ELEC_Metsahovi_Radio_Observatory_new_photos_12-11-2021_photo_Mikko_Raskinen_017.jpg
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Metsähovi on jatkossa kotimaisilla kielilläkin virallisesti radio-observatorio

Metsähovin nimi kotimaisilla kielillä on muuttunut ja on nyt suomeksikin radio-observatorio entisen radiotutkimusaseman sijaan.
Vital Signs
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tekoälyavusteinen laite voi pian korvata perinteisen stetoskoopin ja merkittävästi nopeuttaa oikeaa diagnoosia

Aalto-lähtöinen startup Vital Signs esittelee keksintöä Slushin pitchauskilpailussa ensi viikolla.
Brain. Picture: Aalto University.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Osallistu rakkaustutkimukseen!

Koetko olevasi rakastavassa parisuhteessa? Onko sinulla lapsia? Oletko 20-50-vuotias? Jos vastasit kaikkiin näihin kysymyksiin kyllä, olet luultavasti juuri sopiva koehenkilö. Tutkimuksessa luodaan rakkauden kokemiseen liittyviä neuroanatomisia malleja.
Kolme uutuuskirjaa kuvattuna harmaalla pinnalla
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto ARTS Booksin ajatuksia herättävät uutuuskirjat

Aalto ARTS Booksin syyskauden kirjoja ovat Aivoaakkoset, Keskusteluja kauneudesta arkkitehtuurissa ja Matkalla kohti.