Uutiset

Kari Tammi: Tiedon saatavuus auttaa mekatroniikan suunnittelua

Digitaalisen kaksosen avulla on mahdollista kehittää ympäristöystävällisempiä laitteita, kertoo professori Kari Tammi puheenvuorossaan

Kari Tammi

Kari Tammi nimitettiin vakinaiseen associate professor -tehtävään Aalto-yliopiston konetekniikan laitokselle 1.2.2020. Professuurin ala on mekatronisten koneiden suunnittelu.

Tammen tutkimusalaan kuuluvat mekatroniikka, hybridienergiajärjestelmät sekä autonomiset järjestelmät. Hänen tutkimusryhmänsä tähtää koneiden korkeampaan energiatehokkuuteen ja matalampiin elinkaarikustannuksiin digitalisaation, teollisen internetin ja muiden modernien työkalujen avulla. Tammen näkemyksen mukaan monien koneiden energia- ja ympäristötehokkuutta voidaan parantaa niiden ohjaus- ja voimansiirtojärjestelmiä kehittämällä.

Kari Tammi valmistui tekniikan tohtoriksi Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 2007. Hänen väitöskirjansa käsitteli automaatio- ja systeemitekniikkaa. Vuosina 2010–2015 hän työskenteli tutkimusprofessorina VTT:llä. Vuonna 2015 hänet nimitettiin määräaikaiseen associate professor -tehtävään konetekniikan laitokselle.

Aalto-yliopistossa Tammi on opettanut kursseja mekatroniikan suunnittelun ja mekanismien aihealueilla. Uudessa, laaja-alaisessa konetekniikan maisteriohjelmassa (Master's Programme in Mechanical Engineering) hän vastaa Mechatronic Machine Design ja Vehicle Mechatronics -kursseista. Hän on julkaissut yli 90 tieteellistä artikkelia ja valvonut kymmenen väitöstutkimusta sekä yli 60 diplomityötä.

Uudet vakinaistetut professorit esittäytyvät

Lyhyillä yleistajuisilla videoilla vakinaistetut professorit esittelevät omaa alaansa ja tutkimustaan.

Lisätietoja
Installation Talk, photo: Minna Pajari
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Festival poster
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Art for All -festivaali järjestetään jälleen elokuussa

Monitaidefestivaali järjestetään Helsingin kasvitieteellisessä puutarhassa 26.-28.8.2022. Festivaalissa on esillä teoksia esittävistä taiteista installaatioihin sekä audiovisuaalisiin teoksiin.
A woman in white t-shirt and a man in red shirt standing and talking together
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Uusia akatemiatutkijoita ja tutkijatohtoreita

Suomen Akatemian rahoitus tuo Aalto-yliopistoon kuusi uutta akatemiatutkijan ja 14 uutta tutkijatohtorin tehtävää – lämpimät onnittelut kaikille!
Ensimmäinen kuva Linnunradan keskellä olevasta mustasta aukosta. Kuva: EHT Collaboration
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Kysymyksiä ja vastauksia jättiläisistä avaruudessa

Miksi mustien aukkojen tutkiminen on tärkeää? Lue lisää Event Horizon Telescope -hankkeesta kysymyksiä ja vastauksia -palstalta.
Aalto_University_researchers_Ramakrishnan-Savolainen_Metsahovi_Radio_Observatory_5-5-2022_photo_Mikko_Raskinen_003.jpg
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat esittelyssä

Linnunratamme ytimessä olevan mustan aukon kuvan ottamiseen osallistui Suomesta Aalto-yliopiston, Turun yliopiston ja Suomen ESO-keskuksen tutkijoita.