Uutiset

Kansallinen tutkijan profiilityökalu on julkaistu

Tutkijat voivat luoda kansallisessa Tiedejatutkimus.fi-portaalissa näkyvän profiilin uudella työkalulla. Profiiliin voi liittää kotiorganisaatiosta ja ORCID-palvelusta siirrettyä tietoa sekä Tiedejatutkimus.fi:hin siirrettyä tietoa. Marraskuussa 2022 beta-versiona julkaistu Tutkijan profiilityökalu lanseerattiin virallisesti 25.5.2023.

Tutkijan tiedot -työkalu on tarkoitettu kaikille tutkimuksen parissa työskenteleville asiantuntijoille. Tutkijan tiedot -työkalulla saat näkymän siihen, millaista tietoa sinusta ja tutkimustoiminnastasi on tallennettu eri tietokantoihin ja yhdistellä olemassaolevista tiedoista kansallisen profiilin, joka säilyy hallinnassasi työpaikasta ja affiliaatiosta riippumatta.

Tiedejatutkimus.fi auttaa tiedotusvälineitä, yrityksiä, kustantajia, rahoittajia, lainvalmistelijoita, päätöksentekijöitä ja muita tutkimuksesta ja sen tuloksista kiinnostuneita löytämään asiantuntijoita yhdestä paikasta.

Beta-version jälkeen julkaistua versiota on kehitetty seuraavasti:

  • Käyttöliittymän toiminnallisuuksia on parannettu (esim. profiilin piilottaminen ja uudelleenjulkaisu)
  • Tietojen tuontia ORCID-palvelusta on laajennettu (esim. aktiviteetit, tutkimusaineistot ja tutkimushankkeet)
  • Tietojen päivittymistä profiilissa on kehitetty (muuttuneet tiedot kaikista lähteistä päivittyvät automaattisesti, uusia tietoja ei julkaista automaattisesti ilman suostumusta)

Tutkija voi luoda Tiedejatutkimus.fi-palveluun profiilin ORCID-tunnuksella sekä vahvalla Suomi.fi-tunnistautumisella. Profiiliin voi liittää tietoja ORCIDista, kotiorganisaatiostaan ja tutkimustietovarannon muista tiedoista (mm. julkaisut ja data). Tutkija päättää itse, mitä tietoja haluaa julkaista ja mille tahoille tietoja saa tulevaisuudessa luovuttaa.

Opetus- ja kulttuuriministeriön ja CSC:n Tiedejatutkimus.fi-palvelu kokoaa yhteen ja jakaa tietoa Suomessa tehtävästä tutkimuksesta. Se sisältää tietoa suomalaisesta tutkimusjärjesetelmästä, suomalaisten organisaatioiden julkaisuista, julkisten ja yksityisten tutkimusrahoittajien rahoittamista hankkeista sekä tilastotietoa tutkimuksen henkilöstöstä ja rahoituksesta sekä bibliometristä tietoa julkaisutoiminnasta.

Lue lisää

Tiedejatutkimus.fi ja Tutkijan tiedot -työkalu

Kansallinen tutkimustietovaranto ja Tiedejatutkimus.fi-portaali tarjoaa yhden luukun periaatteella tietoa tieteestä ja tutkimuksesta Suomessa.

Research.fi logo
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Lara Ejtehadian, Patrick Rinke, and Ilari Lähteenmäki sitting with coffee mugs and smiling to the camera.
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-yliopiston avoimen tieteen palkinnon 2023 voittaja – Aalto Materials Digitalization Platform (AMAD)

Haastattelimme Aallon ensimmäisen avoimen tieteen palkinnon voittajia AMAD-tiimistä.
Bar Otapas
Kampus Julkaistu:

Ostoskeskus A Blanciin avautuu uusi viihtyisä baari Otapas

Bar Otapas avautuu perjantaina 1.3. ostoskeskus A Blanciin. Rento uusi kohtaamispaikka on avoinna Iltapäivästä myöhään yöhön.
People at the campus
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

CESAER Task Force Openness of Science and Technology vierailee Aallossa

Aalto-yliopisto järjestää CESAER Task Force Openness of Science and Technologyn tapaamisen 16.–17.4.2024.
Kesäinen Otaniemen rantanäkymä, jossa Aalto-yliopiston logo ja tapahtuman nimi sekä VTT:n ja Avoimen tieteen logot.
Kampus, Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 järjestetään Aalto-yliopistossa

Aalto-yliopisto järjestää Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 yhdessä Avoimen tieteen ja tutkimuksen kansallisen koordinaation ja Teknologian tutkimuskeskus VTT:n kanssa.