Uutiset

Kansallinen tutkijan profiilityökalu on julkaistu

Tutkijat voivat luoda kansallisessa Tiedejatutkimus.fi-portaalissa näkyvän profiilin uudella työkalulla. Profiiliin voi liittää kotiorganisaatiosta ja ORCID-palvelusta siirrettyä tietoa sekä Tiedejatutkimus.fi:hin siirrettyä tietoa. Marraskuussa 2022 beta-versiona julkaistu Tutkijan profiilityökalu lanseerattiin virallisesti 25.5.2023.

Tutkijan tiedot -työkalu on tarkoitettu kaikille tutkimuksen parissa työskenteleville asiantuntijoille. Tutkijan tiedot -työkalulla saat näkymän siihen, millaista tietoa sinusta ja tutkimustoiminnastasi on tallennettu eri tietokantoihin ja yhdistellä olemassaolevista tiedoista kansallisen profiilin, joka säilyy hallinnassasi työpaikasta ja affiliaatiosta riippumatta.

Tiedejatutkimus.fi auttaa tiedotusvälineitä, yrityksiä, kustantajia, rahoittajia, lainvalmistelijoita, päätöksentekijöitä ja muita tutkimuksesta ja sen tuloksista kiinnostuneita löytämään asiantuntijoita yhdestä paikasta.

Beta-version jälkeen julkaistua versiota on kehitetty seuraavasti:

  • Käyttöliittymän toiminnallisuuksia on parannettu (esim. profiilin piilottaminen ja uudelleenjulkaisu)
  • Tietojen tuontia ORCID-palvelusta on laajennettu (esim. aktiviteetit, tutkimusaineistot ja tutkimushankkeet)
  • Tietojen päivittymistä profiilissa on kehitetty (muuttuneet tiedot kaikista lähteistä päivittyvät automaattisesti, uusia tietoja ei julkaista automaattisesti ilman suostumusta)

Tutkija voi luoda Tiedejatutkimus.fi-palveluun profiilin ORCID-tunnuksella sekä vahvalla Suomi.fi-tunnistautumisella. Profiiliin voi liittää tietoja ORCIDista, kotiorganisaatiostaan ja tutkimustietovarannon muista tiedoista (mm. julkaisut ja data). Tutkija päättää itse, mitä tietoja haluaa julkaista ja mille tahoille tietoja saa tulevaisuudessa luovuttaa.

Opetus- ja kulttuuriministeriön ja CSC:n Tiedejatutkimus.fi-palvelu kokoaa yhteen ja jakaa tietoa Suomessa tehtävästä tutkimuksesta. Se sisältää tietoa suomalaisesta tutkimusjärjesetelmästä, suomalaisten organisaatioiden julkaisuista, julkisten ja yksityisten tutkimusrahoittajien rahoittamista hankkeista sekä tilastotietoa tutkimuksen henkilöstöstä ja rahoituksesta sekä bibliometristä tietoa julkaisutoiminnasta.

Lue lisää

Tiedejatutkimus.fi ja Tutkijan tiedot -työkalu

Kansallinen tutkimustietovaranto ja Tiedejatutkimus.fi-portaali tarjoaa yhden luukun periaatteella tietoa tieteestä ja tutkimuksesta Suomessa.

Research.fi logo
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Harald Herlin Learning Center
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Oppimiskeskuksessa pilotoidaan 19.8.2024 alkaen uusia aukioloaikoja

Opiskelijoiden ja henkilöstön mahdollisuudet käyttää tiloja ja kokoelmia laajentuvat.
Joukko ihmisiä kävelee Lehmuskujaa pitkin kesällä
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Vahva kokonaistulos: Suomen Akatemialta 27,5 miljoonaa euroa tutkimukseen

Akatemiatutkija- ja akatemiahankerahoituksen sai yhteensä 52 aaltolaista. Aalto-yliopistolle myönnetty rahoitus on kokonaisuudessaan 27,5 miljoonaa euroa.
A logo. Photo: Mikko Raskinen
Nimitykset, Yhteistyö Julkaistu:

Kolme uutta professoria Sähkötekniikan korkeakouluun

Apulaisprofessorit Gopika Premsankar ja Johannes Arend sekä associate professori Marko Kosunen nimitettiin professorien urapolulle tammi-kesäkuun 2024 aikana.
Puustoa kerrostaloalueella.
Mediatiedotteet Julkaistu: