Uutiset

Kansainvälisten opiskelijoiden tyytyväisyys Aaltoon huipputasoa

International Student Barometer -kysely toteutettiin vuoden 2022 lopussa.
Picture Aalto University Unto Rautio
Kuva: Aalto-yliopisto / Unto Rautio.

Aalto-yliopiston kansainväliset opiskelijat osallistuivat maailmanlaajuiseen International Student Barometer (ISB) -kyselytutkimukseen viime vuoden marras-joulukuussa. Kattava kysely mittasi monin tavoin opiskelijoiden tyytyväisyyttä, odotuksia ja kokemuksia opintoihin hakeutumisesta aina valmistumiseen ja työllistymiseen asti. Kyselyyn vastasi kaikkiaan yli 190 000 opiskelijaa 146 yliopistosta ja 17 maasta.

Yleinen tyytyväisyys korkealla

Aalto-yliopiston kansainvälisistä opiskelijoista peräti 93 % kertoi olevansa tyytyväisiä opiskelukokemukseensa Aalto-yliopistossa ja 89 % heistä myös suosittelisi Aalto-yliopistoa ystävilleen.  

”Suurkiitos kaikille vastanneille! Tuo yleisen tyytyväisyyden lukema on ilahduttava. Teemme paljon töitä opiskelijoiden onnistumisen eteen, hienoa että se tuottaa tulosta”, sanoo Petri Suomala, Aalto-yliopiston opetuksesta vastaava vararehtori.   

Ruusujen lisäksi kansainväliset opiskelijat antoivat kyselyssä myös risuja. Kehitettävää ja parannettavaa on esimerkiksi tutustumisessa suomalaisiin opiskelijoihin.  

Vastauksista selviää myös, että kansainvälisille opiskelijoille työllistyminen on tärkeää – he arvostavat uraohjausta ja mahdollisuuksia työkokemuksen saamiseen. Aalto-yliopiston valintaan vaikuttivat eniten uramahdollisuudet, yliopiston maine sekä opiskelukustannukset. 

Vastausprosentti oli korkea: Yli 4 000 kansainvälisestä kandidaatti-, maisteri- ja tohtoriopiskelijasta 37 % eli yhteensä 1 500 henkilöä vastasi kyselyyn, joukossa oli sekä tutkinto- että vaihto-opiskelijoita. 

Palaute ohjaa parantamaan palveluita 

Kyselyn tuloksia hyödynnetään yliopiston palveluiden ja opiskelukokemuksen parantamisessa. Aalto osallistui samaan kyselyyn edellisen kerran viisi vuotta aiemmin, ja sen perusteella kehitettiin muun muassa orientaatiota ja urapalveluita. 

International Student Barometer (ISB) on kansainvälinen kyselytutkimus, jonka toteuttaa brittiläinen International Graduate Insight Group Ltd ja joka Aalto-yliopistossa on suunnattu kansainvälisille opiskelijoille. Kyselyn osiot käsittelevät päätöksentekoa, saapumista, oppimista, asumista, tukipalveluita, suosittelua, työllistymistä ja hyvinvointia. Kyselyyn osallistui tällä kierroksella 148 kansainvälistä yliopistoa 17 maasta, Aalto-yliopisto oli mukana ns. Wave 2 -ryhmässä. Kysely oli avoinna Aallon opiskelijoille 24.11.-19.12.2022.  

Lue lisää

ISB-kyselyt Aalto-yliopistossa 

Uutinen kyselyn avaamisesta

Lisätietoja kyselystä

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kuvassa näkyvät Kauppakorkeakoulun opiskelijat Liina Röyskö ja Kerttu Lammi koulun pääovien edustalla.
Opinnot Julkaistu:

Tekoälyn fiksua käyttöä opettava verkkokurssi lisäisi opiskelun tasa-arvoa

Tekoäly on tullut jäädäkseen ja sen osaava ja tehokas hyödyntäminen auttaisi sekä opinnoissa että työnhaussa, sanovat Kauppakorkeakoulun opiskelijat.
Två studentar på Aalto-universitetets campus
Opinnot Julkaistu:

2 027 uutta opiskelijaa hyväksyttiin Aalto-yliopistoon

Kaiken kaikkiaan 13 500 haki opiskelupaikkaa Aallosta kevään 2024 toisessa yhteishaussa
Syksyinen kampusalue
Opinnot Julkaistu:

Syksyn 2024 avoimen yliopiston kurssit on nyt julkaistu

Syksyn kurssien ilmoittautuminen alkaa aikaisintaan elokuussa.
Event poster with a young researcher looking down with lighst and code reflected around her.
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Unite! Research Week 14.-18.lokakuussa, Grenoble-Autrans

Verkostoitumistapahtuma tohtoriopiskelijoille Unite!-verkoston yliopistoista.