Uutiset

Kansainvälisten opiskelijoiden tyytyväisyys Aaltoon huipputasoa

International Student Barometer -kysely toteutettiin vuoden 2022 lopussa.
Picture Aalto University Unto Rautio
Kuva: Aalto-yliopisto / Unto Rautio.

Aalto-yliopiston kansainväliset opiskelijat osallistuivat maailmanlaajuiseen International Student Barometer (ISB) -kyselytutkimukseen viime vuoden marras-joulukuussa. Kattava kysely mittasi monin tavoin opiskelijoiden tyytyväisyyttä, odotuksia ja kokemuksia opintoihin hakeutumisesta aina valmistumiseen ja työllistymiseen asti. Kyselyyn vastasi kaikkiaan yli 190 000 opiskelijaa 146 yliopistosta ja 17 maasta.

Yleinen tyytyväisyys korkealla

Aalto-yliopiston kansainvälisistä opiskelijoista peräti 93 % kertoi olevansa tyytyväisiä opiskelukokemukseensa Aalto-yliopistossa ja 89 % heistä myös suosittelisi Aalto-yliopistoa ystävilleen.  

”Suurkiitos kaikille vastanneille! Tuo yleisen tyytyväisyyden lukema on ilahduttava. Teemme paljon töitä opiskelijoiden onnistumisen eteen, hienoa että se tuottaa tulosta”, sanoo Petri Suomala, Aalto-yliopiston opetuksesta vastaava vararehtori.   

Ruusujen lisäksi kansainväliset opiskelijat antoivat kyselyssä myös risuja. Kehitettävää ja parannettavaa on esimerkiksi tutustumisessa suomalaisiin opiskelijoihin.  

Vastauksista selviää myös, että kansainvälisille opiskelijoille työllistyminen on tärkeää – he arvostavat uraohjausta ja mahdollisuuksia työkokemuksen saamiseen. Aalto-yliopiston valintaan vaikuttivat eniten uramahdollisuudet, yliopiston maine sekä opiskelukustannukset. 

Vastausprosentti oli korkea: Yli 4 000 kansainvälisestä kandidaatti-, maisteri- ja tohtoriopiskelijasta 37 % eli yhteensä 1 500 henkilöä vastasi kyselyyn, joukossa oli sekä tutkinto- että vaihto-opiskelijoita. 

Palaute ohjaa parantamaan palveluita 

Kyselyn tuloksia hyödynnetään yliopiston palveluiden ja opiskelukokemuksen parantamisessa. Aalto osallistui samaan kyselyyn edellisen kerran viisi vuotta aiemmin, ja sen perusteella kehitettiin muun muassa orientaatiota ja urapalveluita. 

International Student Barometer (ISB) on kansainvälinen kyselytutkimus, jonka toteuttaa brittiläinen International Graduate Insight Group Ltd ja joka Aalto-yliopistossa on suunnattu kansainvälisille opiskelijoille. Kyselyn osiot käsittelevät päätöksentekoa, saapumista, oppimista, asumista, tukipalveluita, suosittelua, työllistymistä ja hyvinvointia. Kyselyyn osallistui tällä kierroksella 148 kansainvälistä yliopistoa 17 maasta, Aalto-yliopisto oli mukana ns. Wave 2 -ryhmässä. Kysely oli avoinna Aallon opiskelijoille 24.11.-19.12.2022.  

Lue lisää

ISB-kyselyt Aalto-yliopistossa 

Uutinen kyselyn avaamisesta

Lisätietoja kyselystä

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Lennart Engels, Karolin Kull, Ágnes László, Julia Postrzech and Valenti Soler won the Habitare Design competition 2023.
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopiston sisustusarkkitehtuurin ja nykymuotoilun opiskelijatiimi voitti Habitare-suunnittelukilpailun 2023

Habitare-suunnittelukilpailu on tarkoitettu taiteen, muotoilun ja arkkitehtuurin opiskelijoille Suomessa. Tämän vuoden teemana kilpailussa oli ”Yhteisöllisyyden työkalut”. Teeman tarkoituksena oli rohkaista kilpailijoita muotoilemaan ja toteuttamaan uudenlaisia tapoja edistää yhdessäoloa ja vuorovaikutusta ihmisen mittakaavassa tai laajemminkin
ITP-opiskelijoita kesällä 2020. Kuva: Petri Anttila
Opinnot Julkaistu:

ITP kuuluu Aalto-yliopiston kesään

Jälleen kesällä 2023 Information Technology Program -kurssin opiskelijat ratkoivat erilaisia liiketoimintahaasteita.
Karita ja Jani
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Tohtoriksi työn ohessa – väitöstutkimus avasi ovet deep tech -yrityksen tuote- ja teknologiakehitykseen

Karita Kinnunen-Raudaskoski ja Jani Lehmonen ovat Aalto-yliopiston kemian tekniikan tohtoreita, joille päivätyön ohessa tehty väitöstutkimus tiesi myös yötöitä, mutta antoi sitäkin enemmän.
Students at Aalto lecture hall in ENG orientation event
Opinnot Julkaistu:

Yli 700 opiskelijaa aloitti opintonsa insinööritieteiden korkeakoulussa

Uusi lukuvuosi alkoi 28.8.2023 uusien kandi- ja maisteriopiskelijoiden orientaatiotilaisuuksilla Kandidaattikeskuksessa.