Uutiset

Kansainvälisten opiskelijoiden tyytyväisyys Aaltoon huipputasoa

International Student Barometer -kysely toteutettiin vuoden 2022 lopussa.
Picture Aalto University Unto Rautio
Kuva: Aalto-yliopisto / Unto Rautio.

Aalto-yliopiston kansainväliset opiskelijat osallistuivat maailmanlaajuiseen International Student Barometer (ISB) -kyselytutkimukseen viime vuoden marras-joulukuussa. Kattava kysely mittasi monin tavoin opiskelijoiden tyytyväisyyttä, odotuksia ja kokemuksia opintoihin hakeutumisesta aina valmistumiseen ja työllistymiseen asti. Kyselyyn vastasi kaikkiaan yli 190 000 opiskelijaa 146 yliopistosta ja 17 maasta.

Yleinen tyytyväisyys korkealla

Aalto-yliopiston kansainvälisistä opiskelijoista peräti 93 % kertoi olevansa tyytyväisiä opiskelukokemukseensa Aalto-yliopistossa ja 89 % heistä myös suosittelisi Aalto-yliopistoa ystävilleen.  

”Suurkiitos kaikille vastanneille! Tuo yleisen tyytyväisyyden lukema on ilahduttava. Teemme paljon töitä opiskelijoiden onnistumisen eteen, hienoa että se tuottaa tulosta”, sanoo Petri Suomala, Aalto-yliopiston opetuksesta vastaava vararehtori.   

Ruusujen lisäksi kansainväliset opiskelijat antoivat kyselyssä myös risuja. Kehitettävää ja parannettavaa on esimerkiksi tutustumisessa suomalaisiin opiskelijoihin.  

Vastauksista selviää myös, että kansainvälisille opiskelijoille työllistyminen on tärkeää – he arvostavat uraohjausta ja mahdollisuuksia työkokemuksen saamiseen. Aalto-yliopiston valintaan vaikuttivat eniten uramahdollisuudet, yliopiston maine sekä opiskelukustannukset. 

Vastausprosentti oli korkea: Yli 4 000 kansainvälisestä kandidaatti-, maisteri- ja tohtoriopiskelijasta 37 % eli yhteensä 1 500 henkilöä vastasi kyselyyn, joukossa oli sekä tutkinto- että vaihto-opiskelijoita. 

Palaute ohjaa parantamaan palveluita 

Kyselyn tuloksia hyödynnetään yliopiston palveluiden ja opiskelukokemuksen parantamisessa. Aalto osallistui samaan kyselyyn edellisen kerran viisi vuotta aiemmin, ja sen perusteella kehitettiin muun muassa orientaatiota ja urapalveluita. 

International Student Barometer (ISB) on kansainvälinen kyselytutkimus, jonka toteuttaa brittiläinen International Graduate Insight Group Ltd ja joka Aalto-yliopistossa on suunnattu kansainvälisille opiskelijoille. Kyselyn osiot käsittelevät päätöksentekoa, saapumista, oppimista, asumista, tukipalveluita, suosittelua, työllistymistä ja hyvinvointia. Kyselyyn osallistui tällä kierroksella 148 kansainvälistä yliopistoa 17 maasta, Aalto-yliopisto oli mukana ns. Wave 2 -ryhmässä. Kysely oli avoinna Aallon opiskelijoille 24.11.-19.12.2022.  

Lue lisää

ISB-kyselyt Aalto-yliopistossa 

Uutinen kyselyn avaamisesta

Lisätietoja kyselystä

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Saban Ramadani, Photo by Hayley Le
Opinnot Julkaistu:

Saban Ramadani: Onko radikaalia keksiä raketti viikossa?

“Jos sinulta odotetaan nopeita ratkaisuja vaikkapa kuvataiteessa, häviääkö itse tarkoitus luomisen prosessissa? Onko se radikaalia, että keksii raketin viikossa?”
Kuva Maija Keskisestä
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Maija Keskinen: Pidän uusien asioiden oppimisesta ja kokeilemisesta

Alumnimme Maija Keskinen tiesi alusta saakka haluavansa opiskella taloustiedettä. ”Mielekäs työ on minulle merkinnyt sitä, että tunnen voivani palvella yhteiskuntaa ja tehdä oman osani, jotta julkisessa toiminnassa tehdyt päätökset perustuisivat mahdollisimman laadukkaaseen tietopohjaan”, Keskinen kertoo.
Visuaalisen tekoälyn avulla luotu hahmotelma kaupunkialueen kehittämiseksi Batterseassa, Lontoossa
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Arkkitehtiopiskelijat suunnittelivat tekoälyn avulla sosiaalisia innovaatioita Lontooseen

Suunnittelussa yhdistettiin ensimmäistä kertaa laadullinen evolutionaarinen suunnittelu ja visuaalinen generatiivinen tekoäly.
@aallonteekkarit TikTok-tili
Opinnot Julkaistu:

Seuraa @aallonteekkarit-tiliä TikTokissa!

Tekniikan alan opiskelijoiden videot kertovat teekkarielämästä ja eri hakukohteista.