Uutiset

Kamera ikuistaa Väre-talon rakentamisen Otaniemen kampuksella

Perustieteiden korkeakoulun dekaanin Risto Niemisen aloitteesta Otakaari 1:n katolle asennettu kamera kuvaa Väre-talon rakentamisen etenemistä

Kameraa voi seurata osoitteessa vare-cam.aalto.fi.

- Katson tätä muutosta kiinnostuneena, sillä olen kävellyt kampuksella ensi kertaa lapsena 60 vuotta sitten, jolloin isäni toimi työnjohtajana ensimmäisillä rakennustyömailla, ja nähnyt kampuksen kasvun ja kehityksen vuosien mittaan, kertoo Risto Nieminen

- Uskon että lähes ajantasaisista kuvista on iloa kaikille aaltolaisille. Mahdollisuus seurata rakennustöiden etenemistä herättää varmasti myös ulkopuolisten kiinnostuksen kehittyvään kampukseemme, ja samalla tallentuu materiaalia tuleville historiankirjoittajille.  

Otakaari 1:n kolmannessa kerroksessa sijaitsevista dekaanin toimiston aulatiloista on suora näkymä rakennuskohteeseen, ja siksi olikin luontevaa asentaa kamera juuri sinne. Aiemmin tiloissa sijaitsi TKK:n rehtorin kanslia.

Kameran hankinnasta ja asennuksesta vastasi korkeakoulun teknologiapäällikkö Kenrick Bingham. Hän kertoo kameran ominaisuuksista seuraavaa:

- Kamera kuvaa aluetta ympäri vuorokauden 10 minuutin välein ja lähiaikoina saamme myös pikakelausvideoita kuvien lisäksi. Kuvan laatu on full HD –tasoa ja kuvakoko 1920 x 1080. On kiinnostavaa nähdä kuinka monet haluavat seurata kameran avulla Väre-talon rakentumista.

Kameran asentamisesta on sovittu Aallon tietoturvaryhmän, kiinteistöyhtiön rakennuttamisen asiantuntijoiden sekä kampuspalveluiden kanssa.

 

Lisätietoja:

Väre-talosta:

Sari Dhima, ThD, MA

One Campus –hankkeen projektipäällikkö

[email protected]

Puh. 050-3716949

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu

 

Kameraan liittyvät kysymykset:

Kenrick Bingham

Teknologiapäällikkö

[email protected]

Puh. 050 384 1737

Perustieteiden korkeakoulu

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Valentina Arrietta's photo by Valentina Arrietta.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Valentina Arrietta: Palaute on aina lahja

"'Joskus tuntuu, että kamppailen yksin hylkäämisen ja julkaisemiseen liittyvien odotusten kanssa. Mutta jos puhun jonkun toisen kanssa, huomaan, että heilläkin on omat taistelunsa. On tärkeää puhua ihmisten kanssa ja huomata, että lopulta en kulje yksin näissä kengissä."
Inside Artist team pitching at Art & Tech Final 2023
Kampus, Yhteistyö Julkaistu:

Aalto Digital Creatives Art & Tech Open Call ’23 -rahoitushaussa myönnettiin tukea viidelle luovan alan projektille

Art & Tech Open Call ’23 -rahoitushaussa jaettiin viidelle tiimille yhteensä 60 000 euroa ja mahdollisuuksia hyödyntää Aalto Studios infraa. Voittajien projekteissa yhdistetään taidetta ja teknologiaa uraauurtavilla tavoilla.
Aalto University
Nimitykset Julkaistu:

Professorinimityksiä 2022–2023 Insinööritieteiden korkeakoulussa

Dekaani Gary Marquis on nimittänyt kuusi uutta professoria 1.6.2022–31.5.2023 välisenä aikana.
Aalto University Väre building pictured in spring time.
Yhteistyö Julkaistu: