Uutiset

Johan Gullichsen in memoriam

Gullichsen teki merkittävän uran selluloosatekniikan professorina ja edisti keksinnöillään selluteollisuuden kestäviä tuotantotapoja.
Forest

Aalto-yliopiston selluloosatekniikan emeritusprofessori Johan Gullichsen (s. 1936) on kuollut 86 vuoden iässä 13. toukokuuta 2023. Hän toimi Teknillisen korkeakoulun professorina vuosina 1989–1999.

Johan Gullichsen teki merkittävän uran keksijänä ratkaistakseen puunjalostusteollisuuden laatuun ja ympäristöön liittyviä ongelmia. Hän onkin rekisteröinyt yli 60 patenttia laajan tieteellisen tutkimustyönsä ohella. Gullichsen oli myös A. Ahlström Oy:n hallituksen pitkäaikainen jäsen ja puheenjohtaja.

Johan Gullichsenille on myönnetty Suomen insinöörityöpalkinto (1984), arvostettu kansainvälinen Marcus Wallenberg -palkinto (1986) ja kunniatohtorin arvo Åbo Akademissa (1988). Hän sai Puunjalostusinsinöörien Lampén -mitalin (2004) ansiokkaasta, laaja-alaisesta teknisestä ja tieteellisestä työstä. Yhdysvalloissa sijaitseva Paper Industry International Hall of Fame kutsui hänet jäsenekseen (2005). 

Johan Gullichsen oli erittäin pidetty Kemian tekniikan korkeakoulun professori ja mentori, joka kannusti nuoria tieteentekijöitä saavuttamaan omia unelmiaan. Otamme osaa perheen suruun.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Harald Herlin Learning Center
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Oppimiskeskuksessa pilotoidaan 19.8.2024 alkaen uusia aukioloaikoja

Opiskelijoiden ja henkilöstön mahdollisuudet käyttää tiloja ja kokoelmia laajentuvat.
Joukko ihmisiä kävelee Lehmuskujaa pitkin kesällä
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Vahva kokonaistulos: Suomen Akatemialta 27,5 miljoonaa euroa tutkimukseen

Akatemiatutkija- ja akatemiahankerahoituksen sai yhteensä 52 aaltolaista. Aalto-yliopistolle myönnetty rahoitus on kokonaisuudessaan 27,5 miljoonaa euroa.
Aallon logo talon katolla
Nimitykset Julkaistu:

Neljä uutta professoria Insinööritieteiden korkeakouluun

Työelämäprofessorit Hannele Holttinen ja Teemu Manderbacka sekä apulaisprofessorit Mikko Suominen ja Risto Ojala nimitettiin professorien urapolulle tammi-kesäkuun 2024 aikana.
A logo. Photo: Mikko Raskinen
Nimitykset, Yhteistyö Julkaistu:

Kolme uutta professoria Sähkötekniikan korkeakouluun

Apulaisprofessorit Gopika Premsankar ja Johannes Arend sekä associate professori Marko Kosunen nimitettiin professorien urapolulle tammi-kesäkuun 2024 aikana.