Uutiset

Insinööritieteiden korkeakoulun uudet laitosjohtajat valittu

Pedro Vilaça, Raine Mäntysalo ja Leena Korkiala-Tanttu aloittavat laitosjohtajina tammikuussa 2022.
Aalto University

Insinööritieteiden korkeakoulun uudet laitosjohtajat ja varalaitosjohtajat on nimitetty. Heidän toimikautensa alkaa 1.1.2022. Laitosjohtajat ovat korkeakoulun johtoryhmän jäseniä.

Konetekniikan laitos

Professori Pedro Vilaça, laitosjohtaja
Professori Martti Larmi, varalaitosjohtaja

Professori Pedro Vilaça on kokenut johtaja ja perustanut Advanced Manufacturing Materials (AM2) -ryhmän yhdistämällä sekä tuotantotekniikan että materiaalitekniikan tutkimusryhmät. Hän on  kansainvälisesti tunnettu ja erittäin innovatiivinen tutkija, jolla on lukuisia patentteja ja Research-to-business -apurahoja (TUTLI).

Rakennetun ympäristön laitos

Professori Raine Mäntysalo, laitosjohtaja
Professori Harri Koivusalo, varalaitosjohtaja

Professori Raine Mäntysalon on monialainen tutkija; hän on strategisen kaupunkisuunnittelun professori ja dosentti Oulun yliopistossa, erikoistunut suunnitteluteoriaan ja kommunikatiiviseen suunnitteluun. Mäntysalo työskenteli useita vuosia Teknillisen korkeakoulun Yhdyskuntasuunnittelun täydennyskoulutuskeskus YTK:n johtajana. Mäntysalo on Suomen Akatemian Luonnontieteiden ja tekniikan alojen tutkimuksen toimikunnan jäsen.

Rakennustekniikan laitos

Professori Leena Korkiala-Tanttu, laitosjohtaja
Professori Heidi Salonen, varalaitosjohtaja

Professori Leena Korkiala-Tantulla on pitkä kokemus yhteistyöstä suomalaisen teollisuuden kanssa. Hänen tutkimuskohteitaan ovat teiden päällysteet, maanparannus, rakentamisen tietomallinnus, ydinjätteen loppusijoitus ja infrarakentamisen ympäristövaikutukset. Hän on toiminut kuusi vuotta rakennustekniikan laitoksen varalaitosjohtajana. Vuonna 2016 hänet valittiin Rakennusinsinöörikilta IK:n Oltermanniksi.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Tummaan paitaan pukeutunut vaalea lyhyttukkainen nainen seisoo kädet ristissä rinnan edessä, taustalla korkeakoulun tiloja
Nimitykset, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Professori Arja Karhumaa: ”Meidän on ymmärrettävä paremmin, kuinka tekstejä katsotaan”

Vakinaistetut professorit esittäytyvät: visuaalisen viestinnän muotoilun professori Arja Karhumaa tutkii kielen ja tekstin visuaalisen muodon välistä suhdetta eli miltä teksti kulloinkin näyttää, ja miten se vaikuttaa meihin ihmisinä.
Aalto University / Petri Suomala / Photo: Mikko Raskinen
Nimitykset, Yliopisto Julkaistu:

Petri Suomala jatkaa opetuksesta vastaavana vararehtorina

Vararehtorin toimikausi on viisi vuotta ja alkaa 1.9.2023.
Laura Aalto
Nimitykset Julkaistu:

Laura Aalto nimitetty Aalto-yliopiston viestintäjohtajaksi

Laura Aalto siirtyy 1.8. alkaen Aalto-yliopistoon Helsingin kaupungilta, jossa hän toimii kulttuurin ja vapaa-ajan vs. toimialajohtajana.
Henri Haimi
Nimitykset Julkaistu:

FCG:n projektipäällikkö Henri Haimista Aalto-yliopiston työelämäprofessori

Haimin erityisalueita ovat jätevedenpuhdistuksen ilmastovaikutusten pienentäminen, digitaaliset ratkaisut sekä jäteveden sisältämien resurssien talteenotto.