Uutiset

Insinööritieteiden korkeakoulun uudet laitosjohtajat valittu

Pedro Vilaça, Raine Mäntysalo ja Leena Korkiala-Tanttu aloittavat laitosjohtajina tammikuussa 2022.
Aalto University

Insinööritieteiden korkeakoulun uudet laitosjohtajat ja varalaitosjohtajat on nimitetty. Heidän toimikautensa alkaa 1.1.2022. Laitosjohtajat ovat korkeakoulun johtoryhmän jäseniä.

Konetekniikan laitos

Professori Pedro Vilaça, laitosjohtaja
Professori Martti Larmi, varalaitosjohtaja

Professori Pedro Vilaça on kokenut johtaja ja perustanut Advanced Manufacturing Materials (AM2) -ryhmän yhdistämällä sekä tuotantotekniikan että materiaalitekniikan tutkimusryhmät. Hän on  kansainvälisesti tunnettu ja erittäin innovatiivinen tutkija, jolla on lukuisia patentteja ja Research-to-business -apurahoja (TUTLI).

Rakennetun ympäristön laitos

Professori Raine Mäntysalo, laitosjohtaja
Professori Harri Koivusalo, varalaitosjohtaja

Professori Raine Mäntysalon on monialainen tutkija; hän on strategisen kaupunkisuunnittelun professori ja dosentti Oulun yliopistossa, erikoistunut suunnitteluteoriaan ja kommunikatiiviseen suunnitteluun. Mäntysalo työskenteli useita vuosia Teknillisen korkeakoulun Yhdyskuntasuunnittelun täydennyskoulutuskeskus YTK:n johtajana. Mäntysalo on Suomen Akatemian Luonnontieteiden ja tekniikan alojen tutkimuksen toimikunnan jäsen.

Rakennustekniikan laitos

Professori Leena Korkiala-Tanttu, laitosjohtaja
Professori Heidi Salonen, varalaitosjohtaja

Professori Leena Korkiala-Tantulla on pitkä kokemus yhteistyöstä suomalaisen teollisuuden kanssa. Hänen tutkimuskohteitaan ovat teiden päällysteet, maanparannus, rakentamisen tietomallinnus, ydinjätteen loppusijoitus ja infrarakentamisen ympäristövaikutukset. Hän on toiminut kuusi vuotta rakennustekniikan laitoksen varalaitosjohtajana. Vuonna 2016 hänet valittiin Rakennusinsinöörikilta IK:n Oltermanniksi.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Harri Laakso photo_Mikko_Raskinen
Nimitykset Julkaistu:

Professori Harri Laakso nimitetty laitosjohtajaksi

Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun taiteen ja median laitokset yhdistyvät, ja uudeksi laitosjohtajaksi on nimitetty professori Harri Laakso.
Prof. Tiina Ritvala, Assistant Dean of School of Business
Nimitykset Julkaistu:

Tiina Ritvala on nimitetty Kauppakorkeakoulun Assistant Dean -tehtävään

Assistant Dean -kausi on 1,5-vuotinen alkaen 1.1.2022.
Anniina Harju.jpg
Nimitykset Julkaistu:

Uusi Perustieteiden korkeakoulun lakimies Anniina Harju avustaa tutkimushankkeiden oikeudellisissa kysymyksissä ja sopimusneuvotteluissa

Anniina Harju avustaa Aallon neurotieteen ja lääketieteellisen tekniikan, tietotekniikan ja tuotantotalouden laitoksia tutkimushankkeiden oikeudellisissa kysymyksissä ja sopimusneuvotteluissa.
Prof. Risto Nieminen, Zhipei Sun and Päivi Törmä
Nimitykset Julkaistu:

Kolme Aalto-yliopiston professoria Academia Europaea -järjestön jäseniksi

Uusiksi jäseniksi valittiin professorit Risto Nieminen, Zhipei Sun ja Päivi Törmä.