Uutiset

IHME-kouluprojekti tarjoaa taidekasvatusta koululaisille

Aalto-yliopiston kuvataidekasvatuksen opiskelijat vetävät IHME-koulun työpajoja osana nykytaidetapahtuma IHME-festivaalia.
Kuva: Leena Fredriksson

Vuosittain järjestettävä IHME-festivaali tuo kansainvälisen nykytaiteen julkiseen tilaan – sinnekin missä taidetta ei ole totuttu näkemään. Tänä vuonna 10 vuotta täyttävä festivaali järjestetään 25.–26. toukokuuta Korjaamolla Helsingissä.

Osana festivaalia toteutetaan nyt jo seitsemättä kertaa myös IHME-kouluprojekti, joka on IHMEen ja Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kuvataidekasvatuksen opiskelijoiden kumppanuushanke. Sen tarkoitus on kehittää taidekasvatustoimintaa kouluissa, tuoda esiin lasten ja nuorten ajatuksia taiteen keinoin sekä tehdä näkyväksi nykytaiteen ja taidekasvatuksen rajapintoja. Yhteistyökouluja on jo lähemmäs parikymmentä.

”Yhteistyö on tarjonnut festivaalille keinon ulottaa ohjelmistoa koulujen suuntaan ja meille luontevan tilaisuuden kokeilla ja tutkia nykytaiteen toimintatapojen pedagogisia mahdollisuuksia erilaisissa kouluympäristöissä”,  kertoo hanketta koordinoiva Aalto-yliopiston kuvataidekasvatuksen lehtori Marja Rastas.

Vuonna 2018 IHME-kouluprojekti toteutetaan kolmella paikkakunnalla: Hämeenlinnassa, Hyvinkäällä ja Helsingissä, joissa yläkouluikäisille tarjotaan animaatiotyöpajoja paikallisissa kulttuuritiloissa. Pajojen suunnittelusta ja opetuksesta vastaavat opiskelijat Leena Fredriksson, Noomi Ljungdell, Mikko Myöhänen, Riina Näsi ja Nanna Saarhelo lehtori Marja Rastaan ohjauksessa.

Vuosittainen IHME-teos on tänä vuonna ruotsalaistaiteilija Henrik Håkanssonin elokuva THE BEETLE, joka antaa äänen uhanalaiselle, ainoastaan Vantaalla esiintyvälle kovakuoriaislaji halavasepikälle. Muu festivaaliohjelma tarjoaa uusia näkökulmia teoksen käsittelemään ajankohtaiseen aiheeseen: ihmisen ja ympäristön yhä polttavammaksi käyvään suhteeseen.

Festivaaliohjelmaan kuuluu myös Ympäristöahdistus ja taidekasvatus -työpaja, joka järjestetään 25. toukokuuta ja sitä vetävät Aalto-yliopiston taiteen laitoksen tohtoriopiskelija Henrika Ylirisku ja ympäristötutkija Panu Pihkala.

Lue lisää:

IHME-festivaali

IHME-kouluprojekti
 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Image from the conferment ceremony
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:
Otakaari 1 kyltti Y-siipi
Kampus, Opinnot Julkaistu:

Maarintalon toiminnot siirtyvät Kandidaattikeskukseen

Maarintalo suljetaan toukokuun lopussa.
EU parlamentti
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Milja Mieskolainen: Euroopan Parlamentin Schuman-harjoittelu ylitti odotukseni

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun laskentatoimen maisteriopiskelija Milja Mieskolainen oli jo aiemmin pohtinut hakemista harjoitteluun Euroopan Unioniin, mutta oli ajatellut harjoittelupaikan saamisen olevan liian haastavaa. Keväällä 2023 hän kuitenkin huomasi ilmoituksen harjoittelupaikoista ja päätti kokeilla hakemista, sillä avoinna oli kiinnostava paikka talouden hallinnan ja EMUn valvontayksikössä. Hakeminenkaan ei osoittautunut vaikeaksi. Milja haki paikkaa, sai sen ja harjoittelu Euroopan Parlamentissa alkoi lokakuussa.
Ihminen, joka katsoo kohti tulevaisuutta
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Viisi vinkkiä, joilla voit kehittää luovuuttasi tänä keväänä ja kesänä

YK viettää Maailman luovuuden ja innovaatioiden päivää 21. huhtikuuta. Kokosimme vinkkejä luovuuden oppimiseen.