Uutiset

Helsinki Euroopan neljänneksi paras kaupunki digiyrityksille

Aallolla ja VTT:llä on European Digital City Indexin mukaan merkittävä rooli teknologian, designin ja liiketalouden osaamisen yhdistäjinä.
Kuva: Visit Helsinki/ Jussi Hellsten

Innovaatiosäätiö Nestan kokoama indeksi mittaa, kuinka hyvin Euroopan kaupungit tukevat digitaalisia yrityksiä niiden toiminnan alkuvaiheessa ja toisaalta skaalautumisvaiheessa.

Helsinki sijoittui indeksissä neljänneksi heti Lontoon, Tukholman ja Amsterdamin jälkeen. Sijoitus oli erinomainen lähes kaikilla indeksin ulottuvuuksilla. Nesta nostaa esiin etenkin Aalto-yliopiston ja teknologian tutkimuskeskus VTT:n merkityksen alueelle. ”Aalto-yliopistolla ja VTT:llä, jotka molemmat ovat suuria, monilaisia tutkimusinstituutioita, on tärkeä rooli syvällisen teknologiaosaamisen, designin ja liiketalouden osaamisen yhdistäjinä.”

Myös elektroniikkajätti Nokian huippuvuodet auttoivat luomaan alueelle vahvan ITC- ja ohjelmisto-osaamisen perustan. Helsingin seudulla on tarjolla osaavaa työvoimaa, ja lisäksi valtio tukee innovaatiotoimintaa vahvasti. 

Indeksin mukaan helsinkiläisiä yrityksiä nimetään säännöllisesti maailman innovatiivisimpien startup-yritysten joukkoon. Helsingin alueella on maailman johtavien peliyhtiöiden, kuten Supercellin ja Rovion lisäksi noin 90 pelialan yritystä. Muita merkittäviä startup-aloja ovat esimerkiksi ohjelmistot ja digitaaliset palvelut, terveysteknologia, sekä ympäristö- ja energiateknologia ja -palvelut.

Nykyisin Helsingin alueella toimii yli 500 teknologia-alan startup-yritystä sekä lukuisia yrityshautomoita ja kiihdyttämöohjelmia.

Lue lisää:

European Digital City Index

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Two African women working on a project
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Yrittäjyyden sisällyttäminen metsä- ja maatalouskoulutukseen on ratkaisevan tärkeää Afrikalle

Apulaisprofessori Patrick Shulist kehittää yrittäjyyskoulutusta yhdessä afrikkalaisten kumppaneiden kanssa.
Ohto Pentikäinen
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Ohto Pentikäinen: Ongelmia voi kuka tahansa keksiä, mutta ne, jotka osaavat ratkaista niitä luovasti, ovat kuumaa valuuttaa paremman bisneksen rakentamisessa

Alumnimme Ohto Pentikäinen on lapsuudesta saakka ollut yrittäjähenkinen. Yläasteella hän perusti välipalakioskin ja lukiossa virallisesti ensimmäisen firmansa. Opintojen ohella montaa projektia ja firmaa pyörittänyt Ohto painottaa yrittäjyyden olevan hänelle ensisijaisesti työkalu, jonka avulla ratkaista ongelmia.
Elisabet Lahti ja Jaan Praks
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Yrittäjähenkinen tutkija tarttuu toimeen ja luo uutta

Kun tutkija ajattelee kuin yrittäjä, voi syntyä jotakin uraauurtavaa.
Ryhmä ihmisiä työskentelee hackathonissa
Yhteistyö Julkaistu:

Solve the SDGs -hackathon järjestetään jälleen — nyt Suomessa ja Intiassa

Solve the SDGs — Aalto Ventures Programin ja Junctionin kestävän kehityksen hackathon — järjestetään 22.–24.3. Suomessa ja Intiassa.