Uutiset

Heli Rekula nimitetty Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun varadekaaniksi

Heli Rekula vastaa taiteellisen ja luovan toiminnan käytännöistä ja niiden kehittämisestä.
Heli Rekula
Kuva: Patrick Rastenberger

Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun uudeksi taiteellisen ja luovan toiminnan varadekaaniksi on nimitetty kuvataiteilija Heli Rekula, joka on toiminut vuodesta 2015 Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun valokuvauksen vanhempana yliopistonlehtorina. Opetustyön ohella Rekula on tehnyt aktiivista taiteellista työtä niin kotimaassa kuin kansainvälisesti.

Ennen Aalto-yliopistoa Rekula on toiminut valokuvataiteen professorina Bergen Academy of Art and Design -korkeakoulussa (nykyinen University of Bergen, Faculty of Fine Arts, Music and Design). Hänet on palkittu mm. Ars Fennica -kuvataidepalkinnolla, Valokuvataiteen valtionpalkinnolla sekä Suomen Taideyhdistyksen kirjallisuuspalkinnolla. Rekula työskentelee monivälineisesti ja -materiaalisesti — kuitenkin niin, että kaiken pohjalla on valokuvallinen ajattelu.  

”Taiteella ja suunnittelulla on valtava merkitys nykyisessä ekologisessa, poliittisessa ja sosiaalisessa tilanteessa. Niiden tehtävä on avata ajattelua ja muuttaa myös käytäntöjä kohti parempaa tulevaisuutta. Haluan varadekaanin tehtävässäni edistää alojemme tunnettuutta ja lisätä ymmärrystä niiden merkityksestä. Laajat taidekentän verkostoni niin Suomessa kuin Pohjoismaissakin ovat myös koululle varmasti hyödyksi”, Heli Rekula sanoo.

Varadekaanina Heli Rekula vastaa taiteellisen ja luovan toiminnan käytännöistä ja niiden kehittämisestä. Aalto-yliopiston rehtori nimittää varadekaanin tehtäväänsä dekaanin esityksestä.

Varadekaanin toimikausi alkaa ajalle 1.11.2022 ja kestää dekaanin toimikauden loppuun 31.8.2024 saakka. Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun opetuksesta vastaavana varadekaanina jatkaa Rasmus Vuori. Varadekaani Turkka Keinonen vastaa koulun tutkimuksesta ja vaikuttavuudesta.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Henkilökuva Minna Tuusasta
Nimitykset Julkaistu:

Minna Tuusa Aalto ARTSin henkilöstöpäälliköksi

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun dekaani Tuomas Auvinen on nimittänyt HR partner Minna Tuusan koulun HR-päälliköksi 1.6.2024 alkaen.
logo
Nimitykset Julkaistu:

Biotuotteiden ja biotekniikan laitoksen uusi johto

Professori Lauri Rautkari on nimitetty laitosjohtajaksi ja professorit Tiina Nypelö ja Mauri Kostiainen varalaitosjohtajiksi Biotuotteiden ja biotekniikan laitokselle ajalle 1.5.2024-31.12.2025.
Min-Kyu Paek
Nimitykset Julkaistu:

Min-Kyu Paek on nimitetty määräaikaiseen apulaisprofessorin tehtävään Kemian tekniikan ja metallurgian laitokselle

Min-Kyu Paek on nimitetty määräaikaiseen apulaisprofessorin tehtävään Kemian tekniikan ja metallurgian laitokselle.
Sinipaitainen nainen, jolla on lyhyet tummat hiukset ja tummasankaiset silmälasit
Nimitykset Julkaistu:

Työelämäprofessori Pia Hannukainen: ”Uskon muotoilun voimaan jatkossakin”

Hannukaisen mielestä on tärkeää, että yrityksissä on osaavia muotoilijoita ja muotoilijoiksi valmistuvilla riittävä osaaminen työelämän tarpeisiin.