Uutiset

Haku Aalto-yliopiston englanninkielisiin kandidaattiohjelmiin alkaa tammikuussa

Aalto-yliopistossa on tarjolla kandidaattikoulutusta englanniksi kauppatieteen, tekniikan ja taiteen aloilla. Haku englanninkieliseen kandidaattikoulutukseen on 9.-23.1.2019.
Aalto University, photo: Aino Huovio

Aalto-yliopisto laajentaa vuonna 2019 englanninkielisen kandidaattikoulutuksensa tarjontaa kahdella uudella kandidaattiohjelmalla. Uusi Bachelor’s Programme in Economics -kandidaattiohjelma tarjoaa taloustieteen opetusta ja Bachelor’s Programme in Design muotoilun opetusta englanniksi Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella. Opetus uusissa ohjelmissa alkaa syksyllä 2019. Lisäksi Aalto Bachelor’s Programme in Science and Technology laajentaa tarjontaansa kolmella uudella hakukohteella, jolloin opetusta on tarjolla kaiken kaikkiaan viidessä hakukohteessa ensi syksystä alkaen. Bachelor’s Programme in International Business –kandidaattiohjelma taas tarjoaa kauppatieteen kandidaattikoulutusta englanniksi Aalto-yliopiston Mikkelin kampuksella.

Haku englanninkielisiin kandidaattiohjelmiin järjestetään valtakunnallisen korkeakoulujen kevään yhteishaun ensimmäisenä hakuaikana 9.-23.1.2019. Hakeminen tapahtuu kansallisessa Opintopolku-palvelussa. Hakijat valitaan suorittamaan sekä alempaa (kandidaatin) että ylempää (maisteri tai diplomi-insinööri) korkeakoulututkintoa.

Lisätietoa ja hakuohjeet

Bachelor's Programme in Economics

Taloustieteen osaajien kysyntä Suomessa ja maailmalla on vahvassa kasvussa. Suuret yhteiskunnalliset kysymykset kuten ilmastonmuutoksen hallinta, eriarvoistumisen estäminen ja maahanmuuton vaikutukset vaativat laajaa ja monialaista osaamista. Jatkuvasti lisääntyvän datan hyödyntäminen yksilöiden ja yhteiskunnan kannalta järkevällä tavalla vaatii myös yhteiskuntatieteellistä kokonaisuuksien hahmottamista.

Aalto-yliopistoon perustettu uusi englanninkielinen taloustieteen kandidaattiohjelma yhdistää taloustieteellistä, kauppatieteellistä ja analyyttistä osaamista. Ohjelma auttaa ymmärtämään yksilöiden käyttäytymistä monimutkaisissa yhteisöissä ja löytämään ratkaisuja konkreettisiin ongelmiin systemaattisen analyysiin, matematiikan ja tietotekniikan keinoin. Ohjelma tarjoaa valmiudet monipuolisiin jatko-opintoihin kotimaassa ja ulkomailla sekä erinomaiset edellytykset kansainvälisissä yrityksissä ja yhteisöissä toimimiselle.

Lisätietoa Economics-ohjelmasta

Bachelor's Programme in International Business

International Business -kandidaattiohjelma (BScBA-ohjelma) Aalto-yliopiston Mikkelin kampuksella tarjoaa opiskelijoille erinomaisen ja kansainvälisen kauppatieteellisen koulutuksen, jonka kautta omaksutaan työelämässä tarvittavia välttämättömiä taitoja ja sekä ryhmätyö- ja viestintävalmiuksia. Lisäksi ohjelman kautta tutustutaan uusiin kulttuureihin, sillä koulutusohjelman opiskelijat ja luennoitsijat tulevat monista eri maista.

Opiskelu on täysipäiväistä ja se on mahdollista suorittaa jopa alle kolmessa vuodessa. Yksi lukukausi opiskellaan ulkomaisessa vaihtoyliopistossa, jossa suoritetaan kansainvälinen sivuopintokokonaisuus. Kandidaattiohjelmasta valmistuttuaan opiskelija pääsee halutessaan jatkamaan opintojaan suoraan Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun maisteritason koulutusohjelmissa Otaniemen kampuksella.

Tiiviin opiskelutahdin ja monipuolisten opiskelumetodien kuten luentojen, projektitöiden, esitelmien ja yritysvierailujen kautta ryhmätyö- ja ongelmanratkaisuvalmiudet, valmiudet toimia monikulttuurisessa työympäristössä ja kyky tieteelliseen ja analyyttiseen ajatteluun kehittyvät opintojen aikana.

Tutkinto antaa hyvät valmiudet työelämää varten ja monet ohjelmasta valmistuneet työskentelevät monipuolisissa työtehtävissä eri aloilla mm. analyytikkoina, konsultteina, projektipäällikköinä, HR-asiantuntijoina, markkinointipäällikköinä, toimitusjohtajina tai yrittäjinä.

Lisätietoa International Business -ohjelmasta

Bachelor's Programme in Design

Uusi Bachelor’s programme in Design –kandidaattiohjelma on Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun ensimmäinen kansainvälinen kandidaattiohjelma. Opinnoissaan opiskelijat suunnittelevat 2000-luvun tuotteita, palveluita ja järjestelmiä englannin kielellä kansainvälisessä yhteisössä. Ohjelma antaa opiskelijoille valmiudet luovaan työhön sekä fyysisten että digitaalisten työkalujen avulla. Opiskelijat rakentavat opintojensa aikana vankan portfolion töistä, jotka vastaavat kaupallisiin ja yhteiskunnallisiin haasteisiin ja kehitykseen yksityisellä, julkisella ja kulttuurisektorilla.

Kolmen vuoden opintojen aikana opiskelijat oppivat suunnittelemaan monimuotoisesti, luomaan prototyyppejä ideoista ja toteuttamaan ratkaisuja haastavissakin ympäristöissä. Opiskelijat oppivat käyttämään nykyaikaisia suunnittelun työkaluja, menetelmiä ja prosesseja. Valmistuttuaan he pystyvät hyödyntämään erilaisia käytäntöjä uusien taitojen omaksumiseksi tulevaisuudessa.

Lisätietoa Design-ohjelmasta

Aalto Bachelor's Programme in Science and Technology

Aalto-yliopiston uusi tekniikan alan englanninkielinen kandidaattiohjelma kouluttaa huippuosaajia digiyhteiskunnan tarpeisiin. Ohjelman perusopinnot keskittyvät vahvasti matemaattisiin ja laskennallisiin menetelmiin sekä vahvaan tietotekniseen osaamiseen. Näistä lähtökohdista on myös suunniteltu kaikki ohjelman hakukohteina toimivat pääaineet.  Ohjelma täydentyy kolmella uudella hakukohteella vuonna 2019. Hakukohteet 2019 valintakierroksella ovat:

Chemical Engineering (UUSI)
Computational Engineering (UUSI)
Data Science (ensimmäinen sisäänotto 2018)
Digital Systems and Design (ensimmäinen sisäänotto 2018)
Quantum Technology (UUSI)

Englanninkielinen kandidaattiohjelma tarjoaa mahdollisuuden myös suomenkielisille opiskelijoille opiskella kansainvälisessä opiskelijajoukossa englannin kielellä. Ohjelman ensimmäiset 39 opiskelijaa, jotka aloittivat opintonsa syksyllä 2018, ovat Suomen lisäksi kotoisin mm. Vietnamista, Yhdysvalloista, Kazakstanista, Venäjältä ja Italiasta.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Opiskelijoita tutkimassa kirjaston hyllyjen sisältöä
Opinnot Julkaistu:
Two African women working on a project
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Yrittäjyyden sisällyttäminen metsä- ja maatalouskoulutukseen on ratkaisevan tärkeää Afrikalle

Apulaisprofessori Patrick Shulist kehittää yrittäjyyskoulutusta yhdessä afrikkalaisten kumppaneiden kanssa.
Opinnot Julkaistu:

Kursseja tohtoriopiskelijoille periodissa V

Periodi V alkaa 22. huhtikuuta ja päättyy 9. kesäkuuta 2024.
Focus group discussion of conceptualising Aalto-level Game Changer competences
Opinnot Julkaistu:

Kehitä opetusmenetelmiäsi kansainvälisiä yhteisohjelmia varten

Ohjelma on suunnattu yliopisto-opettajille kehittämään innovatiivisia opetusmenetelmiä yhteisohjelmissa.