Uutiset

Finance-maisteriohjelman valintakriteerit muuttuvat

GMAT- tai GRE-testin suorittamista ei jatkossa vaadita hakijoilta, jotka ovat suorittaneet soveltuvan kandidaatintutkinnon suomalaisessa yliopistossa.
Kuvassa näkyy Kauppakorkeakoulun rakennus kesällä ilmasta kuvattuna.
Kuva: Aalto-yliopisto / Roope Kiviranta

Rahoituksen englanninkieliseen maisteriohjelmaan eli Master’s Programme in Finance -ohjelmaan valintaryhmässä 1 hakevilta hakijoilta ei jatkossa vaadita standardoidun GMAT- tai GRE-testin suorittamista. Valintaryhmään 1 kuuluvat suomalaisessa yliopistossa soveltuvan kandidaatintutkinnon suorittaneet hakijat. Muutoksen johdosta ohjelman valintakriteerit yhdenmukaistuvat tältä osin Kauppakorkeakoulun muiden englanninkielisten maisteriohjelmien valintakriteereiden kanssa. 

”Finance-maisteriohjelma on ollut Kauppakorkeakoulun ainoa englanninkielinen maisteriohjelma, jossa myös valintaryhmässä 1 hakevilta, eli suomalaisessa yliopistossa soveltuvan kandidaatin tutkinnon suorittaneilta, on vaadittu GMAT- tai GRE-testin suorittaminen ja siitä saatu tietty vähimmäispistemäärä”, sanoo ohjelman johtaja, yliopistonlehtori Joni Kokkonen

”Halusimme nyt tältä osin yhtenäistää Finance-maisteriohjelman valintakriteereitä muiden englanninkielisten maisteriohjelmiemme kriteerien kanssa ja poistimme testivaatimuksen valintaryhmän 1 hakijoilta.”

Valintaryhmässä 2 Kauppakorkeakoulun englanninkielisiin maisteriohjelmin hakevilta vaaditaan edelleen GMAT- tai GRE-testin suorittaminen ohjelmakohtaisesti asetetulla vähimmäispistemäärällä. 

Haluttuja osaajia

Rahoituksen laitoksen johtaja, professori Matthijs Lof toivottaa monenlaiset hakijat tervetulleiksi rahoituksen maisteriohjelmaan:

”Toivomme saavamme muista suomalaisista yliopistoista sekä eri puolilta maailmaa runsaasti hakijoita, jotka haluavat syventää rahoitusalan osaamistaan. Ohjelmaamme hakeudutaan usein rahoituksen kandidaattiopintojen jälkeen, mutta kannustamme myös hakijoita, joilla on tausta esimerkiksi muissa kauppatieteissä, taloustieteessä, tekniikassa tai tietojenkäsittelytieteessä, hakemaan ohjelmaamme. Rahoituksen maisteriohjelmasta valmistuneet ovat erittäin haluttuja työntekijöitä sekä rahoitusalalla että sen ulkopuolella."

Tutustu Rahoituksen maisteriohjelman valintakriteereihin ohjelmakuvaussivulla: https://www.aalto.fi/fi/koulutustarjonta/finance-master-of-science-economics-and-business-administration

Kauppakorkeakoulun maisteriohjelmiin haetaan kerran vuodessa järjestettävänä hakuaikana. Haku syksyllä 2024 alkaviin maisteriopintoihin on auki 30.11.2023-2.1.2024. 

Lue lisää

Business students sitting around a table, talking and studying together.

Finance, Master of Science (Economics and Business Administration)

Sukella rahoituksen maailmaan: opi tuntemaan rahoitusmarkkinoita, hallitsemaan riskejä ja navigoimaan globaalien haasteiden keskellä ja alan nykyhetken polttavien kysymysten äärellä.

Koulutustarjonta
Student guide illustration, master's programmes

Rahoituksen maisteriohjelma

Programme pages for students

Ohjelmat
Students working in the School of Business

Tule meille opiskelemaan kauppatieteiden maisteriksi

Tervetuloa Aalto-yliopiston kauppakorkeakouluun! Olemme Suomen johtava kauppakorkeakoulu ja yksi Euroopan tasokkaimmista kauppakorkeakouluista. Tavoittelemme mottomme "Better Business – Better Society" mukaisesti parempaa liiketoimintaa ja parempaa yhteiskuntaa. Olemme vahvoja koulutuksessa ja tutkimuksessa, joita toteutamme monialaisesti yhdessä yhteistyökumppaniemme kanssa.

Kauppakorkeakoulu
Aalto University students on campus. Photo by Aleksi Poutanen.

Haku maisterikoulutuksiin

Aalto-yliopiston kaksivuotisiin maisteriohjelmiin haetaan yliopiston maisterihaussa.
Hakuaika maisteriohjelmiin on kerran vuodessa.
Hakuaika syksyllä 2024 alkaviin opintoihin on 30.11.2023 - 2.1.2024.

Opiskelu Aallossa
Opiskelijat kannettavien tietokoneiden äärellä. Kuva: Ari Toivonen

Uusi Sustainable Entrepreneurship -maisteriohjelma kouluttaa kestävän liiketoiminnan seuraavan sukupolven johtajia

Kestävän yritystoiminnan osaajat ovat visionäärejä, jotka keskittyvät luomaan kannattavia yrityksiä, joista on hyötyä yhteiskunnalle ja ympäristölle.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Ihminen, joka katsoo kohti tulevaisuutta
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Viisi vinkkiä, joilla voit kehittää luovuuttasi tänä keväänä ja kesänä

YK viettää Maailman luovuuden ja innovaatioiden päivää 21. huhtikuuta. Kokosimme vinkkejä luovuuden oppimiseen.
Kaksi tummiin pukeutunutta miestä istuu suunnittelemiensa huonekalujen keskellä
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Aaltolaisten muotoilua esillä Milanon huonekalumessuilla

Italialaisen muotoilijan ja japanilaisen arkkitehdin suomalaisesta kulttuurista inspiroitunutta yhteistyötä nähdään Salone del Mobile -messuilla Milanossa huhtikuussa. INTERDEPENDENCE-näyttelyssä on esillä myös muita projekteja Aallosta.
AllWell SQ
Yliopisto Julkaistu:

Vuoden 2024 AllWell?-kyselyyn vastasi 36 % kohderyhmästä

Kysely lähetettiin Aalto-yliopiston toisen vuoden kandiopiskelijoille ja ensimmäisen vuoden maisteriopiskelijoille.
Alex Henn
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Alexander Henn sai Suomen Luonnonvarain Tutkimussäätiön väitöskirjapalkinnon

Alexander Henn kehitti ligniinille kaksi uutta sovellusta, jotka luovat mahdollisuuksia metsäteollisuuden sivuvirtojen arvonnousulle. Tutkimus edistää suomalaisen puumateriaalin lisäarvoista hyödyntämistä bio- ja kiertotalouden periaatteiden mukaisesti.