Uutiset

Finance-maisteriohjelman valintakriteerit muuttuvat

GMAT- tai GRE-testin suorittamista ei jatkossa vaadita hakijoilta, jotka ovat suorittaneet soveltuvan kandidaatintutkinnon suomalaisessa yliopistossa.
Kuvassa näkyy Kauppakorkeakoulun rakennus kesällä ilmasta kuvattuna.
Kuva: Aalto-yliopisto / Roope Kiviranta

Rahoituksen englanninkieliseen maisteriohjelmaan eli Master’s Programme in Finance -ohjelmaan valintaryhmässä 1 hakevilta hakijoilta ei jatkossa vaadita standardoidun GMAT- tai GRE-testin suorittamista. Valintaryhmään 1 kuuluvat suomalaisessa yliopistossa soveltuvan kandidaatintutkinnon suorittaneet hakijat. Muutoksen johdosta ohjelman valintakriteerit yhdenmukaistuvat tältä osin Kauppakorkeakoulun muiden englanninkielisten maisteriohjelmien valintakriteereiden kanssa. 

”Finance-maisteriohjelma on ollut Kauppakorkeakoulun ainoa englanninkielinen maisteriohjelma, jossa myös valintaryhmässä 1 hakevilta, eli suomalaisessa yliopistossa soveltuvan kandidaatin tutkinnon suorittaneilta, on vaadittu GMAT- tai GRE-testin suorittaminen ja siitä saatu tietty vähimmäispistemäärä”, sanoo ohjelman johtaja, yliopistonlehtori Joni Kokkonen

”Halusimme nyt tältä osin yhtenäistää Finance-maisteriohjelman valintakriteereitä muiden englanninkielisten maisteriohjelmiemme kriteerien kanssa ja poistimme testivaatimuksen valintaryhmän 1 hakijoilta.”

Valintaryhmässä 2 Kauppakorkeakoulun englanninkielisiin maisteriohjelmin hakevilta vaaditaan edelleen GMAT- tai GRE-testin suorittaminen ohjelmakohtaisesti asetetulla vähimmäispistemäärällä. 

Haluttuja osaajia

Rahoituksen laitoksen johtaja, professori Matthijs Lof toivottaa monenlaiset hakijat tervetulleiksi rahoituksen maisteriohjelmaan:

”Toivomme saavamme muista suomalaisista yliopistoista sekä eri puolilta maailmaa runsaasti hakijoita, jotka haluavat syventää rahoitusalan osaamistaan. Ohjelmaamme hakeudutaan usein rahoituksen kandidaattiopintojen jälkeen, mutta kannustamme myös hakijoita, joilla on tausta esimerkiksi muissa kauppatieteissä, taloustieteessä, tekniikassa tai tietojenkäsittelytieteessä, hakemaan ohjelmaamme. Rahoituksen maisteriohjelmasta valmistuneet ovat erittäin haluttuja työntekijöitä sekä rahoitusalalla että sen ulkopuolella."

Rahoituksen maisteriohjelman tulevan hakukierroksen valintakriteerit julkaistaan kokonaisuudessaan alkusyksystä 2023, mutta aikaisemman hakukierroksen valintakriteereihin voi tutustua suuntaa antavasti ohjelmakuvaussivulla: https://www.aalto.fi/fi/koulutustarjonta/finance-master-of-science-economics-and-business-administration

Kauppakorkeakoulun maisteriohjelmiin haetaan kerran vuodessa järjestettävänä hakuaikana. Haku syksyllä 2024 alkaviin maisteriopintoihin on auki 30.11.2023-2.1.2024. 

Lue lisää

Business students sitting around a table, talking and studying together.

Finance, Master of Science (Economics and Business Administration)

Finance -maisteriohjelma tarjoaa kiehtovan monipuolisen opetussuunnitelman, joka kattaa hyvin laajasti eri rahoituksen aihepiirin alueita kuten yritysrahoitusta, (vaihtoehtoisia) investointeja, sulautumisia/fuusioita ja yrityskauppoja, behavioraalista rahoitusta, kestävyyttä, korkosijoituksia, yrittäjyysrahoitusta, rahoitusteknologiaa (fintech) sekä rahoitusekonometriaa. Opiskelijat voivat valita sivuaineen ja vapaasti valittavia opintoja muista tieteenaloista, kuten taloustieteestä, laskentatoimesta, tietojenkäsittely ja analytiikasta sekä tuotantotaloudesta.
Ohjelmaan valitut opiskelijat ovat akateemisesti hyvin kyvykkäitä, motivoituneita ja kunnianhimoisia, minkä vuoksi kansainväliset työnantajat ovat erittäin kiinnostuneita Finance-maisteriohjelmasta valmistuneista lahjakkaista työntekijöistä – rahoitusalalla ja sen ulkopuolellakin. Ohjelma antaa myös erinomaiset valmiudet jatkamaan maailman johtaviin tohtoriohjelmiin.

Koulutustarjonta
Student guide illustration, master's programmes

Master's Programme in Finance

Programme pages for students

Ohjelmat
Students working in the School of Business

Tule meille opiskelemaan kauppatieteiden maisteriksi

Tervetuloa Aalto-yliopiston kauppakorkeakouluun! Olemme Suomen johtava kauppakorkeakoulu ja yksi Euroopan tasokkaimmista kauppakorkeakouluista. Tavoittelemme mottomme "Better Business – Better Society" mukaisesti parempaa liiketoimintaa ja parempaa yhteiskuntaa. Olemme vahvoja koulutuksessa ja tutkimuksessa, joita toteutamme monialaisesti yhdessä yhteistyökumppaniemme kanssa.

Kauppakorkeakoulu
Aalto University students in front of the main building. Photo: Aalto University / Aino Huovio.

Haku maisterikoulutuksiin

Aalto-yliopiston kaksivuotisiin maisteriohjelmiin haetaan yliopiston maisterihaussa.
Hakuaika maisteriohjelmiin on kerran vuodessa.
Hakuaika syksyllä 2024 alkaviin opintoihin on 30.11.2023 - 2.1.2024.

Opiskelu Aallossa
Opiskelijat kannettavien tietokoneiden äärellä. Kuva: Ari Toivonen

Uusi Sustainable Entrepreneurship -maisteriohjelma kouluttaa kestävän liiketoiminnan seuraavan sukupolven johtajia

Kestävän yritystoiminnan osaajat ovat visionäärejä, jotka keskittyvät luomaan kannattavia yrityksiä, joista on hyötyä yhteiskunnalle ja ympäristölle.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Lennart Engels, Karolin Kull, Ágnes László, Julia Postrzech and Valenti Soler won the Habitare Design competition 2023.
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopiston sisustusarkkitehtuurin ja nykymuotoilun opiskelijatiimi voitti Habitare-suunnittelukilpailun 2023

Habitare-suunnittelukilpailu on tarkoitettu taiteen, muotoilun ja arkkitehtuurin opiskelijoille Suomessa. Tämän vuoden teemana kilpailussa oli ”Yhteisöllisyyden työkalut”. Teeman tarkoituksena oli rohkaista kilpailijoita muotoilemaan ja toteuttamaan uudenlaisia tapoja edistää yhdessäoloa ja vuorovaikutusta ihmisen mittakaavassa tai laajemminkin
ITP-opiskelijoita kesällä 2020. Kuva: Petri Anttila
Opinnot Julkaistu:

ITP kuuluu Aalto-yliopiston kesään

Jälleen kesällä 2023 Information Technology Program -kurssin opiskelijat ratkoivat erilaisia liiketoimintahaasteita.
Karita ja Jani
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Tohtoriksi työn ohessa – väitöstutkimus avasi ovet deep tech -yrityksen tuote- ja teknologiakehitykseen

Karita Kinnunen-Raudaskoski ja Jani Lehmonen ovat Aalto-yliopiston kemian tekniikan tohtoreita, joille päivätyön ohessa tehty väitöstutkimus tiesi myös yötöitä, mutta antoi sitäkin enemmän.
Students at Aalto lecture hall in ENG orientation event
Opinnot Julkaistu:

Yli 700 opiskelijaa aloitti opintonsa insinööritieteiden korkeakoulussa

Uusi lukuvuosi alkoi 28.8.2023 uusien kandi- ja maisteriopiskelijoiden orientaatiotilaisuuksilla Kandidaattikeskuksessa.