Uutiset

Uusi Sustainable Entrepreneurship -maisteriohjelma kouluttaa kestävän liiketoiminnan seuraavan sukupolven johtajia

Kestävän yritystoiminnan osaajat ovat visionäärejä, jotka keskittyvät luomaan kannattavia yrityksiä, joista on hyötyä yhteiskunnalle ja ympäristölle.
Opiskelijat kannettavien tietokoneiden äärellä. Kuva: Ari Toivonen
Kuva: Aalto-yliopisto / Ari Toivonen

Kestävä yrittäjyys on sellaisten yritysten luomista ja johtamista, joille taloudellisen menestyksen lisäksi ympäristö- ja yhteiskuntavastuu ovat tärkeitä ja jotka siten edistävät maailman ja yhteiskunnan muutosta kohti parempaa. Ympäristöön ja yhteiskuntaan liittyvät haasteet lisääntyvät jatkuvasti. Tulevaisuuden yrittäjien tehtävänä onkin luoda, ohjata ja johtaa menestyviä yrityksiä, joissa kestävät ja vastuulliset toimintatavat ovat etusijalla. 

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun opetustarjontaan tulee uusi Sustainable Entrepreneurship -maisteriohjelma syksystä 2024 alkaen. Ohjelma tuo yhteen eritaustaisia opiskelijoita ja antaa heille konkreettisia työkaluja tämän päivän kestävyyshaasteiden ymmärtämiseen ja ratkomiseen. Ohjelmasta valmistuneet oppivat taitoja yrittäjyyden toteuttamiseen erilaisissa konteksteissa, niin yrityksissä, startupeissa kuin päätöksenteossa ylipäänsä. 

Ohjelman johtajana toimii apulaisprofessori Tamara Galkina,joka on myös yksi uuden ohjelman kehittäjistä. Hänen mukaansa nykypäivän monitahoisiin haasteisiin kaivataan koulutettuja ammattilaisia, jotka ajattelevat ja toimivat yrittäjähenkisesti ja kestävästi. Master’s Programme in Sustainable Entrepreneurship -maisteriohjelma pyrkii vastaamaan tähän tarpeeseen kouluttamalla seuraavan sukupolven kestävän liiketoiminnan johtavia osaajia, jotka ovat sitoutuneita samanaikaisesti yhteiskunnallisten asioiden edistämiseen, positiivisiin ympäristövaikutuksiin ja taloudelliseen menestykseen. 

”Liike-elämä kehittyy huimaa vauhtia kohti holistisempaa yrittäjyyskäsitystä, jossa yhteiskunnallisen lisäarvon luominen on entistä tärkempää. Nyt on suurta kysyntää koulutetuille ammattilaisille, jotka osaavat tehokkaasti siirtää nykyiset liiketoimintaprosessit uuteen aikaan ja kehittää kestäviä ratkaisuja yrittäjinä yrityksissä, julkisella sektorilla ja startupeissa. Tämän vuoksi kestävä yrittäjyys on kannattava urapolku, jota pitkin on mahdollista vaikuttaa merkittävästi ympäristöön ja yhteiskuntaan. Ohjelmamme tarjoaa laajan yksilöllisesti räätälöidyn opetusohjelman, joka valmistaa opiskelijoita nopeasti muuttuvan kestävän yrittäjyyden haasteisiin huolimatta siitä, näkevätkö he itsensä tulevaisuudessa kestävän hankkeen perustajina, startupin vetäjinä tai innovaatioiden luojina yrityssektorilla”, sanoo Tamara Galkina.

Tiimityöskentely ja henkilökohtainen kehittyminen keskeistä

Kestävän yrittäjyyden haasteena on pitää liiketoiminta kannattavana samalla, kun edistetään isoja yhteiskunnallisia kysymyksiä. Koulutusohjelmamme antaa opiskelijoille työkaluja tämän ongelman ratkaisemiseen. Tule mukaan kehittämään ratkaisuja tämän hetken suurimpiin globaaleihin ongelmiin. 

Ohjelmasta valmistuneet:

  • ymmärtävät yrittäjyyden periaatteet sekä yhteiskuntaan, ympäristöön ja talouteen liittyvien kestävyyshaasteiden kokonaisvaltaisen luonteen  
  • ymmärtävät, miten yrittäjyydellä voidaan vaikuttaa kestävyyshaasteisiin ja päinvastoin  
  • osaavat soveltaa tieteellistä tietoa kriittisesti ja arvioida yrittäjyysmahdollisuuksien kestävyyspotentiaalia   
  • omaksuvat yrittäjähenkisen ajattelutavan, jolla he osaavat ratkoa kestävyyshaasteita erilaisissa johtotehtävissä ja muissa rooleissa  
  • kehittävät tärkeitä työ- ja liike-elämän taitoja, joiden avulla he voivat testata ja luoda uudenlaisia kestäviä yrityshankkeita.


Opiskelijat kerryttävät taitojaan käytännön harjoitusten ja kurssityöskentelyn kautta yhdessä muiden opiskelijoiden, tutkijoiden ja yritysten kanssa. Opetusmenetelminä käytetään projekteja, haastelähtöistä oppimista, vuorovaikutteisia luentoja, vierailuluentoja ja tapaustutkimuksia. Tiimityöskentely ja henkilökohtainen kehittyminen ovat ohjelman keskiössä. Opiskelijat oppivat toimimaan monitieteisissä ympäristöissä ja tekemään yhteistyötä eri kulttuuri- ja ammattitaustoista tulevien opiskelijoiden kanssa ja kehittämään liikeideoita, joissa ratkotaan tosielämän ongelmia. Kannustamme lämpimästi muidenkin alojen kuin kauppatieteen opiskelijoita hakemaan ohjelmaamme! 

Kaksivuotisen ohjelman opetuskieli on englanti ja laajuus 120 opintopistettä. Ohjelmaan otetaan korkeintaan 60 opiskelijaa. 

Kauppakorkeakoulun maisteriohjelmiin haetaan kerran vuodessa järjestettävänä hakuaikana. Haku syksyllä 2024 alkaviin maisteriopintoihin on auki 30.11.2023-2.1.2024. 

Lue lisää Sustainable Entrepreneurship -maisteriohjelmasta

Two students discussing in the School of Business building.

Sustainable entrepreneurship, Master of Science (Economics and Business Administration)

Opi johtamaan ekologisesti kestäviä yrityksiä ja auta ratkomaan maailman suurimpia ongelmia!

Koulutustarjonta
Aalto_University_Tamara_Galkina_by_Jaakko_Kahilaniemi
Tamara Galkina. Kuva: Aalto-yliopisto / Jaakko Kahilaniemi
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Skanskan kehitysjohtaja Jan Elfving esiintyy Rakennustekniikan päivässä 2024
Yhteistyö Julkaistu:

Rakennustekniikka kutsuu yrityksiä mukaan tulevaisuuden kehitystyöhön

Jo keväiseksi perinteeksi muodostunut rakennustekniikan laitoksen järjestämä sidosryhmätapahtuma Rakennustekniikan päivä pidettiin 25.4.2024 Dipolissa Otaniemessä.
Three female students studying
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Hae siemenrahoitusta Aallon, KU Leuvenin ja Helsingin yliopiston yhteisille tutkimusprojekteille

Aalto-yliopisto, KU Leuven (Belgia) ja Helsingin yliopisto avaavat tutkimusyhteistyön käynnistämistä tukevan siemenrahoitushaun. Rahoitushaku on käynnissä 10. syyskuuta 2024 asti.
Lahjoitus Kierrätyskeskuksen Boksi-lahjoituspisteeseen
Kampus Julkaistu:

Kierrätyskeskuksen Boksi-lahjoituspiste nyt A Blocissa

Boksi sijaitsee kauppakeskus A Blocin 1. kerroksessa R-kioskia vastapäätä ja on käytettävissä keskuksen aukioloaikojen mukaisesti.
Kestävä digitaalinen arki Turussa, banneri: Minna Vigren.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Aikamatka vuoteen 2050 – kestävän digitaalisen arjen teemaviikko levittäytyy Turkuun toukokuun lopussa

Kestävä digitaalinen arki -teemaviikolla 25.5.–2.6. Turussa pohditaan, minkälaista kestävä digitaalinen arki on, miten sitä voisi edistää ja kuvitellaan myös, miltä tulevaisuuden kestävä digitaalinen arki näyttäisi.