Uutiset

Fia Hedman pääsi kehittämään taitojaan ja oppi valtavasti uutta korkeakouluharjoittelijana Kauppakorkeakoulun ulkoisten suhteiden yksikössä

Kauppakorkeakoulun kolmannen vuoden markkinoinnin opiskelija Bella-Fia Hedman työskenteli syksyllä 2023 neljän kuukauden ajan viestinnän ja markkinoinnin harjoittelijana Kauppakorkeakoulun ulkoisten suhteiden yksikössä.
Nainen seisoo ulkona kädet levitettynä sivuille. Taustalla näkyy kaupunki, merta ja vuoria.
Fia työskenteli Kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalvelujen viestinnän ja markkinoinnin tehtävien parissa.

Kauppakorkeakoulun ulkoisten suhteiden yksikköön kuuluvat ura- ja rekrytointipalveluiden lisäksi alumnisuhteet, yrityssuhteet, lahjoittajasuhteet, räätälöidyt opiskelijoiden yritysprojektit ja strategiset tapahtumat. Yksikön harjoittelijan työtehtävät keskittyvät pitkälti ura- ja rekrytointipalveluihin, mutta harjoittelun aikana on mahdollisuus tutustua myös yksikön muihin toimintoihin sekä avustaa niihin liittyvissä tehtävissä.

Työpäivät olivat vaihtelevia

Fian työpäivät koostuivat rutiinityötehtävistä sekä vaihtelevista projektiluontoisista työtehtävistä. Rutiinityötehtäviin kuuluivat työpaikkaportaali Aalto JobTeaserin työpaikkailmoitusten hallinnointi sekä opiskelijoiden korkeakouluharjoitteluapurahojen käsittely. Keskeinen projektiluontoinen työtehtävä oli sosiaalisen median sisällön suunnittelu ja toteutus, johon sisältyi tekstien suunnittelua, julkaisujen aikatauluttamista sekä graafisten materiaalien valmistelua. Muita projektiluontoisia työtehtäviä olivat Aalto Talent Expon suunnittelussa ja toteuttamisessa avustaminen, räätälöityjen opiskelijaprojektien vieminen CRM-alustalle sekä nettisivujen päivittäminen. 

”Aloitin työpäiväni yleensä kello kahdeksalta ja vaikka työssä oli osittainen etätyömahdollisuus, suosin toimistolla työskentelyä. Aamuisin kävin läpi sähköpostit ja Teams-viestit sekä laadin päivittäisen to do -työlistan. Seuraavaksi suunnittelin ja toteutin sosiaalisen median sisältöjä Kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalveluiden Instagramiin @aaltobizcareerservices. Aamupäivisin aloitin työskentelyn sen hetkisen työprojektin parissa ja työstin sitä yleensä päivän loppuun saakka. Syksyn alussa suurin projektini oli Aalto Talent Expo ja harjoitteluni loppupuolella keskityin Aalto-yliopiston nettisivujen päivittämiseen. Osallistuin myös päivittäin erilaisiin palavereihin ja pääsin myös osallistumaan Kauppakorkeakoulun some-tiimin viikoittaisiin kokouksiin.”

Fia pääsi myös osallistumaan Kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalveluiden opiskelijaraatiin. Raati kokoontuu kerran kuukaudessa ja raadissa ulkoisten suhteiden yksikön asiantuntijat kokoontuvat yhdessä opiskelijajäsenten kanssa keskustelemaan koulun ura- ja rekrytointipalveluista sekä työnantajien lähettämistä kysymyksistä. 

Harjoittelu mahdollisti työn ja opintojen yhdistämisen

Harjoittelussa oli joustavat työajat, joista Fia kertoo olleen valtavasti hyötyä. Harjoittelun aikana Fia pääsi osallistumaan luennoille sekä tentteihin.

”Aluksi minua jännitti opintojen ja kokopäiväisen harjoittelun yhdistäminen, mutta onneksi työtunneissa oli joustovaraa. Jonain päivinä tein pidempiä työpäiviä, jotta minulla oli varaa tehdä vastaavasti lyhyempiä työpäiviä silloin, kun minun piti mennä luennoille tai tenttiin. Työpaikan sijainnista Otaniemessä oli suuri etu silloin, kun minun piti siirtyä suoraan töistä luennolle. Kokopäiväinen harjoittelu Kauppakorkeakoulussa ei siis haitannut opinnoissa etenemistä ja sain tehtyä 25 opintopisteen verran opintoja harjoittelun ohessa.” 

Opin paljon uutta harjoittelun aikana ja ideoitani kuunneltiin

”Koen, että sain mahdollisuuden kehittää jo olemassa olevia taitojani entisestään ja samalla opin paljon uutta esimerkiksi erilaisten ohjelmien käytöstä. Opin erityisesti käyttämään Photoshopia sekä erilaisia videoeditoreja. En ollut aiemmin käyttänyt CRM-alustaa, mutta harjoittelun aikaa pääsin hyödyntämään sitä ja opin sen käytön perusteet. Pääsin myös päivittämään yliopiston nettisivuja, mikä oli minulle uutta. Uskon, että voin hyödyntää oppimiani taitoja tulevissa työpaikoissani. Positiivista oli myös se, että opin paljon uutta työnhausta osallistumalla esimerkiksi Cover Letter – ja Case-webinaareihin. Hyödynsin myös Kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalveluiden neuvontapalveluja, sillä halusin saada vinkkejä oman ansioluetteloni muokkaamiseen. Sain neuvonnasta paljon arvokkaita vinkkejä ja suosittelen ehdottomasti neuvontapalveluiden hyödyntämistä kaikille, jotka tarvitsevat apua työnhaussa.”

kaksi ihmistä seisoo vierekkäin, hymyilee ja pitää valokuvia käsissään
Aalto Talent Expo 2023, kuvaaja Sara Vertanen

Fia kertoo, että harjoittelu oli arvokas työkokemus ja hän muistelee erityisesti Aalto Talent Expo -messujen olleen harjoittelun mieleenpainuvin muisto. Aalto Talent Expo on Aalto-yliopiston suurin rekrytointitapahtuma ja vuonna 2023 messuille osallistui yli 100 työnantajayritystä. 

”Harjoittelu oli ainutlaatuinen mahdollisuus kerryttää oman alan työkokemusta opintojeni aikana. Vaikka olen Aalto-yliopiston opiskelija, sain harjoittelun myötä aivan uudenlaisen näkökulman koko yliopiston toimintaan. Yksikössä harjoittelijalle annettiin alusta alkaen paljon vastuuta ja luottamusta. Koin, että ajatuksiani sekä ideoitani kuunneltiin ja arvostettiin. Sain erityisesti paljon vastuuta yksikön oman ja Aalto Talent Expo -messujen sosiaalisen median kokonaisuuksista. Pääsin suunnittelemaan ja toteuttamaan vuoden 2023 Aalto Talent Expo -messujen sosiaalisen median strategian. Messujen sosiaalisen median hallinnoimisen lisäksi tykkäsin erityisesti itse messupäivästä, jolloin pääsin työskentelemisen lisäksi kiertelemään eri yritysten ständejä ja messut olivat ehdottomasti harjoitteluni mieleenpainuvin muisto.”

Aalto University School of Business offers wide range of career services for our students

Kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalvelut opiskelijoille

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalvelut tarjoavat monipuolisia palveluita opiskelijoillemme.

Kauppakorkeakoulu
Punaisella taustalla JobTeaserin logo ja teksti Aalto University Career Services

Aalto JobTeaser (ulkoinen linkki)

Aalto JobTeaser työpaikka- ja uratapahtumaportaali

Teksti Talent Expo - Aalto University's largest recruitment event mustalla pohjalla

Talent Expo

Rekrytointi- ja kontaktointitapahtuma tuo yhteen talouden, taiteiden ja suunnittelun sekä tekniikan alojen työnantajat ja opiskelijat.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Professor Riikka Puurunen, Professor Patrick Rinke and IT Application Owner Lara Ejtehadian holding sunflowers and diplomas
Palkinnot ja tunnustukset, Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aallon avoimen tieteen palkintojuhla toi aaltolaisia yhteen keskustelemaan avoimesta tieteestä

Viime viikolla kokoonnuimme A Gridiin juhlimaan Aallon avoimen tieteen palkinnon 2023 saajia ja keskustelemaan avoimesta tieteestä aaltolaisten kanssa.
Aalto-wide sustainability minor logo
Opinnot Julkaistu:

Uusi monialainen sivuaine Luonnonvarojen kestävä käyttö käynnistyy Aallossa

Aalto tarjoaa uuden monitieteisen sivuaineen, Luonnonvarojen kestävä käyttö, joka on nyt valmis lisättäväksi opintosuunnitelmaasi!
Yhdeksän suurta jäälohkaretta muodostivat taideinstallaation Kansalaistorilla Helsingissä 2021
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Aalto ARTS -kesäkoulu tutkii veden merkitystä taiteen linssien läpi

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kesäkoulun teema on tänä vuonna vesi, jonka merkitystä käsitellään monialaisesti taiteen, elokuvan ja digitaalisuuden näkökulmista.
Maria Virkkala
Opinnot Julkaistu:

Avoimen yliopiston opiskelijatarina: sivuaineena logistiikka

Haastattelu avoimen yliopiston opinnoista