Uutiset

Englanninkieliset kandidaattiohjelmat houkuttelevat kansainvälisiä ja kotimaisia hakijoita

Hakemusten määrä Aalto-yliopiston englanninkielisiin kandidaattiohjelmiin kasvoi 20 prosenttia.
Nuori henkilö työskentelemässä Oppimiskeskuksen pallon muotoisessa tuolissa.
Kuva: Unto Rautio / Aalto-yliopisto.

Hakuaika englanninkielisiin kandidaattiohjelmiin päättyi 18.1.2023. Aalto-yliopistoon tuli tällä hakukierroksella kaiken kaikkiaan 8 763 hakemusta, mikä tarkoittaa 20 % kasvua viime vuoteen verrattuna. Hakijoita oli yhteensä 4 962. Taiteiden alalle tuli 621 hakemusta, kauppatieteiden alalle 2 706 hakemusta ja tekniikan alalle 5 436 hakemusta. Kasvua nähtiin myös tammikuun alussa päättyneessä haussa maisteriohjelmiin. 

Hakemuksista 66 % tuli kansainvälisiltä hakijoilta, jotka ovat suorittaneet pohjatutkintonsa Suomen ulkopuolella. Hakemuksia saatiin yhteensä 134 eri maasta. 

"Aalto-yliopistossa kehitämme opetusta aktiivisesti hyödyntäen palautetta ja ennakointitietoa. On hienoa, että pystymme tarjoamaan ohjelmia, jotka kiinnostavat niin kansainvälisiä kuin kotimaisiakin hakijoita. Kiitos kaikille hakijoille!” sanoo vararehtori Petri Suomala

Taiteiden alan Design-kandidaattiohjelma sai 621 hakemusta. Kauppatieteiden alalla Economics-kandidaattiohjelmaan tuli 1 477 hakemusta ja Mikkelissä opetettavaan International Business -kandidaattiohjelmaan 1 229 hakemusta. Aalto-yliopistossa tekniikan alalla on kaikkiaan viisi kandidaattitason hakukohdetta, joiden opetus on englanniksi. Näistä Chemical Engineering sai 755 hakemusta, Computational Engineering 1 285 hakemusta, Data Science 1 722 hakemusta, Digital Systems and Design 958 hakemusta ja Quantum Technology 716 hakemusta.  

Juuri päättynyt hakuaika koski englanninkielisiä kandidaattiohjelmia, joiden opetus alkaa syksyllä 2023. Haun tulokset julkaistaan viimeistään 2.6.2023. Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku eli haku suomen- ja ruotsinkielisiin kandidaattiohjelmiin on 15.–30.3.2023.  

Haitko Aalto-yliopiston englanninkieliseen kandidaattiohjelmaan? Haluaisimme kuulla, miksi hait Aaltoon ja millainen kokemuksesi hakemisesta oli. Vastaa kyselyyn 31.1.2023 mennessä! 
 

Lue lisää tulevista ja käynnissä olevista hauista 

Tutustu kansainvälisiin kaksoistutkinto-ohjelmiin (maisterintutkinto)Osallistu Lähtölaskenta yhteishakuun -tapahtumaan ja opi lisää suomen- ja ruotsinkielisissä kandidaattiohjelmissa opiskelusta

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kaksi tummiin pukeutunutta miestä istuu suunnittelemiensa huonekalujen keskellä
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Aaltolaisten muotoilua esillä Milanon huonekalumessuilla

Italialaisen muotoilijan ja japanilaisen arkkitehdin suomalaisesta kulttuurista inspiroitunutta yhteistyötä nähdään Salone del Mobile -messuilla Milanossa huhtikuussa. INTERDEPENDENCE-näyttelyssä on esillä myös muita projekteja Aallosta.
Opiskelijoita tutkimassa kirjaston hyllyjen sisältöä
Opinnot Julkaistu:
Two African women working on a project
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Yrittäjyyden sisällyttäminen metsä- ja maatalouskoulutukseen on ratkaisevan tärkeää Afrikalle

Apulaisprofessori Patrick Shulist kehittää yrittäjyyskoulutusta yhdessä afrikkalaisten kumppaneiden kanssa.
Opinnot Julkaistu:

Kursseja tohtoriopiskelijoille periodissa V

Periodi V alkaa 22. huhtikuuta ja päättyy 9. kesäkuuta 2024.