Uutiset

Emeritusprofessori Patrick Gane sai palkinnon “Outstanding Educator”

Kemian tekniikan korkeakoulun emeritusprofessori Patrick Gane palkittiin erinomaisena kouluttajana vuoden 2022 TAPPIConissa Yhdysvalloissa 1. toukokuuta 2022. TAPPICon on tapahtuma, jossa eri puolilta maailmaa tulevat ammattilaiset voivat keskustella tärkeimmistä kysymyksistä, uusista edistysaskelista ja teknologioista sekä tulevaisuuden strategioista, jotka auttavat alaa menemään eteenpäin. Tämän vuoden keskeiset aihealueet olivat paperi, pehmopaperi, kuitukankaat, luotettavuus ja kunnossapito, kierrätyskartonki ja naiset teollisuudessa.


Patrick Gane

Gane toimi professorina biotuotteiden ja biotekniikan laitoksella vuosina 2006-2021. Hänen tutkimuksensa painopistealueisiin kuuluvat nesteiden ja lämmön vuorovaikutus monimutkaisten huokoisten verkostomateriaalien kanssa, mukaan lukien nanokokoluokan ilmiöt, joita sovelletaan painamiseen, ympäristötieteisiin ja komposiittibiomateriaaleihin. Hänellä on yli 400 tieteellistä julkaisua ja yli 300 yrityspatentin keksintöä. Gane on myös aktiivinen vieraileva puhuja monissa tapahtumissa. 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Porthania
Yhteistyö, Palkitut Julkaistu:

Matematiikan alan naisten kansainvälinen konferenssi ja Ladyženskaja-palkinnon julkistus 1.-2.7.2022

International Mathematical Union -järjestön matematiikan alan naisten valiokunta järjestää kautta aikojen toisen (WM2)- eli World Meeting for Women in Mathematics -konferenssin 1.–2.7.2022. Sen yhteydessä jaetaan matemaattisen fysiikan palkinto, joka on nimetty Olga Aleksandrovna Ladyženskajan mukaan.
An outside student party in the spring on Aalto University campus
Palkitut Julkaistu:

Ehdotus taide- ja urheilufestivaalista voitti Unite!4Future -kilpailun

Festivaalin avulla voidaan vahvistaa opiskelijoiden osallistumista ja yhteistyötä Unite-yliopistojen välillä.
Aalto University Töölö. Photo: Mikko Raskinen, Aalto University.
Palkitut Julkaistu:

Helsingissä järjestettävä kansainvälinen matematiikan suurtapahtuma lähestyy

ICM 2022 -kongressin avajaiset järjestetään Helsingissä Aalto Töölön tiloissa 5.7.2022 ja silloin ansioituneille matemaatikoille jaetaan Fields-mitalit, Carl Friedrich Gauss -palkinto, Chern-mitali, Leelavati-palkinto sekä matemaattisen tietojenkäsittelyn Abacus- palkinto. Kyseiset palkinnot ovat matemaatikkojen keskuudessa suuresti arvostettuja osoituksia merkittävistä tieteellisistä saavutuksista matematiikan alalla. IMU:n myöntämistä mitaleista Fields-mitali tunnetaan myös tieteenalan ulkopuolella Nobelin palkintoon vertautuvana huomionosoituksena.
four band members posing on a small stage in colourful and shiny clothes
Palkitut, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Muotisuunnittelija, valokuvaaja ja bändi yhdistivät voimansa ja loivat maagisen kesäutopian

Muotisuunnittelija Justus Kantakoski ja valokuvaaja Mortti Saarnia, olivat tänä vuonna EMMA-ehdokkaita Suistamon Sähkö -yhtyeen musiikkivideon kanssa.